Για το κοινό καλό;

Μερικές εβδομάδες πέρασαν από τις τεκμηριωμένες αποκαλύψεις του Edward Snowden για την τεράστιας κλίμακας συστηματική παρακολούθηση των πολιτών σε ΗΠΑ και ΕΕ και δεν έχει κουνηθεί φύλλο...

Περισσότερο ασχολήθηκαν τα ΜΜΕ με την περιπέτεια του ίδιου του Snowden, που αναζητούσε απεγνωσμένα  άσυλο, παρά για την ουσία των αποκαλύψεων του. Και στα αλήθεια δεν θα περίμενε κανείς τίποτα καλύτερο από τα πουλημένα mainstream media.

Η ύπαρξη ενός τέτοιου προγράμματος, βγαλμένου κατευθείαν από τις σκοτεινές σκέψεις του Όργουελ, δεν είναι απλά ένα πολιτικό σκάνδαλο, είναι μια ακόμη απόδειξη για τα τυραννικά καθεστώτα στα οποία πλέον ζούμε.

Μόνο ολιγαρχικά καθεστώτα και στρατιωτικές χούντες θα δικαιολογούσαν την συστηματική και ανερυθρίαστη καταπάτηση των ελευθεριών των πολιτών τους με την αιτιολογία της προστασίας τους από τον ίδιο τους τον εαυτό.

Όχι, το "κοινό καλό" δεν αξίζει το κόστος της κατάλυσης της ελευθερίας. Όταν μπεις σε αυτή την γλιστερή ατραπό δεν υπάρχει επιστροφή και η αποθράσυνση της κρατικής εξουσίας είναι ταχύτατη και βίαιη.

Ασφαλώς ο κόσμος δεν αντέδρασε. Συνέχισε τον ύπνο του δικαίου στον οποίο έχει βυθιστεί. Φωνές υπάρχουν, αλλά οι περισσότεροι απλά γυρνάνε πλευρό...

Μπορεί και στην Ελλάδα να "γιορτάσαμε" την αποκατάσταση της Δημοκρατίας [εδώ γελάμε...], αλλά είναι προφανές πλέον ότι οι κυβερνήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο είναι ο νέος εχθρός.

Είναι ένα ακόμη διαβλητό σύστημα εξυπηρέτησης των συμφερόντων της ελίτ, χωρίς καν να υποκρίνεται ότι ασχολείται με την προστασία των δικαιωμάτων των πολιτών του. Αντίθετα εκμεταλλεύεται, αφαιμάζει και καταπιέζει τους πολίτες του σαν σκλάβους στις χειρότερες φάμπρικες του αναπτυσσόμενου κόσμου.

Οι κυβερνήσεις μας λένε ότι εργάζονται για το κοινό καλό, μήπως αλήθεια πρέπει εμείς να αποφασίσουμε πιο είναι αυτό και πιο το κόστος του;



1 σχόλιο:

  1. Τελικά μήπως ν' αρχίσουμε να σκεπάζουμε τις webcams μας με κανα φύλλο χαρτί όπως κάνει ένας φίλος μου; :Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Από το Blogger.