Η γενιά του 1-1-και πάρε τα @ρχίδι@ μου


Ασφαλιστικό, η καυτή πατάτα. Το θέμα ταμπού της Ελληνικής κοινωνίας. Το θέμα με το ανυπέρβλητο πολιτικό κόστος. Το θέμα που ενώ θα έπρεπε να έχει λυθεί εδώ και μια δεκαετία αφέθηκε στην τύχη του έως ότου η γενιά που το δημιούργησε, που το εκμεταλλεύτηκε, που το στρέβλωσε να είναι μάλλον και η τελευταία που θα καρπωθεί τα σάπια οφέλη του.

Για το νέο εργαζόμενο το μέλλον διαγράφεται "λαμπρό". Με τα τρέχοντα δεδομένα όχι απλά δεν θα υπάρχουν πόροι ώστε να πάρουμε σύνταξη, αλλά δεν θα προβλέπεται καν να βγούμε όρθιοι από το χώρο εργασίας. Βλέπετε η γενιά των συνδικαλιστών, των πολιτικών και των νομοθετών μας ακολουθεί πιστά το Νεοελληνικό δόγμα "Ζήσε σήμερα -για σένα- και άσε τους άλλους να πεθάνουν"...

Ο εργαζόμενος σήμερα καλείται να πληρώνει βαρύτατες εισφορές για ένα αναξιόπιστο σύστημα υγείας, όπου η τύχη σου επαφίεται στον "πατριωτισμό" των γιατρών και όπου το πλιάτσικο των πόρων είναι η καθημερινή ρουτίνα. Καλείται να πληρώνει εισφορές για την πρόωρη συνταξιοδότηση, για τα σκανδαλώδη προνόμια και τα "κεκτημένα" μιας γενιάς που τα χάρισε στον εαυτό της, μέσα από παρασκηνιακά παιχνίδια, συντεχνιακές επιρροές και πολιτική εκπόρνευση.

Είναι αυτή η γενιά που μετά την "επανάσταση"(;) της επαναπαύτηκε, έγινε αυτάρεσκη, αφέθηκε να κυλίσει στη διαφθορά. Αυτή η γενιά που αφήνει σαν παρακαταθήκη μια σάπια νοοτροπία. Τη νοοτροπία του αργόμισθου, αυτού που πιστεύει ότι ο μισθός του ανήκει νομοτελειακά χωρίς να χρειάζεται να εργάζεται γι' αυτόν, την ανεύθυνη νοοτροπία της ασυνέπειας προς κάθε υποχρέωση προς το σύνολο. Και αυτό γιατί όλες οι οφειλές, οι ποινές, οι παραβάσεις παραγράφονται είτε με χαριστικές ρυθμίσεις είτε με πλάγιες οδούς. Βλέπετε οι νόμοι σ' αυτή τη χώρα δεν εφαρμόζονται ποτέ, υπάρχουν απλά για να γεμίζουν τις σελίδες των ΦΕΚ.

Αυτή είναι η παρακαταθήκη των "αγωνιστών" [που η Χούντα τους έπαιρνε την μπάλα προκαλώντας τραύματα βαθιά] μας. Και σ' αυτή τη νοοτροπία εκπαιδεύεται μια γενιά που θέλει να ακολουθήσει το αδιέξοδο παράδειγμα τους. Και δυστυχώς είναι αδιέξοδο. Γιατί όσο και αν το να γράφεις το δελτίο καιρού είναι μια κοπιαστική εργασία, τα οικονομικά βάρη στους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα είναι τόσο μεγάλα, που απλά καθιστούν το μέλλον τους μη βιώσιμο.

Είναι αυτή η γενιά που έχει χάσει τόσο πολύ τον προσανατολισμό της, την αίσθηση της ευθύνης, την αίσθηση ότι το μέλλον που διαχειρίζεται είναι το δικό μας μέλλον και όχι το δικό της, που οποιαδήποτε αλλαγή θεωρείτε αδιανόητη, πρωτάκουστη, εγκληματική. Είναι αυτή η γενιά που αρνείται να αναλάβει να επωμιστεί οποιοδήποτε βάρος ενός προβλήματος που η ίδια δημιούργησε.

Και έτσι εμείς εργαζόμαστε για να συντηρούμε τους συνδικαλιστές, τους πολιτικούς, τους αργόμισθους, μα ακόμη και άλλους τελείως άσχετους. Κάθε συντεχνία, αυτοδημιούργητη, εντάσσεται στο ΙΚΑ διεκδικώντας πόρους χωρίς να συνεισφέρει ΤΙΠΟΤΑ. Ταμείο Ποδοσφαιριστών, Ταμείο Ερμηνευτών, ακόμη και οι Κληρικοί [ο Θεός είναι τσιγκούνης;] εντάσσονται σ' αυτό μαζί με ένα λογαριασμό 3,000,000 ευρώ που χαρίζονται [ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΞΑΝΑ] στη γαμημένη Εκκλησία.

Το ιδεολογικό τέλμα, ο εκφυλισμός, η εκπόρνευση, η χρηματολαγνεία, η βόλεψη της γενιάς του 1-1-4 μας οδηγεί όλους στο πουθενά.

Ευχαριστούμε...

ΥΓ. Επικεντρώθηκα στην απερχόμενη γενιά εδώ. Έχω και για της δικιάς μας τη γούνα ράμματα... Τα γράφω φυσικά κατά καιρούς. Όμως αυτό το άρθρο είναι πολύ καλό. Δυστυχώς δε ξέρω ούτε πως είναι να σε συντηρούν οι γονείς, ούτε τι είναι αυτό το Lifestyle :q

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος3:53 μ.μ.

    \beginquote
    Είναι αυτή η γενιά που μετά την "επανάσταση"(;) της επαναπαύτηκε,
    \endquote
    Εάν η λέξη επανάσταση αναφέρεται στην Επανάσταση, τότε δεν θέλει εισαγωγικά. Εάν όμως πάει πακέτο με το "της" (που μάλλον έτσι συμβαίνει), τότε δικαίως μπήκε σε εισαγωγικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Από το Blogger.