Στη χώρα του ποτέ

Παρακολουθώντας, έστω και αποσπασματικά, τόσο τις προθέσεις της κυβέρνησης στον τομέα της οικονομίας, όσο και τα σχόλια του τύπου, το μόνο συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι ζούμε στη χώρα του ποτέ. Του Δημοσίου δηλαδή.

Πολύ μεγάλες φορολογικές αυξήσεις αναμένονται (μέσα σε αυτές και το ΦΠΑ μην το ξεχνάμε, απλά είναι τόσο καυτό που φοβούνται να το ανακοινώσουν νωρίς) και αυτό για να καλυφθούν τα υπέρογκα έξοδα λειτουργίας ενός πλαδαρού κράτους. Όμως αυτό το προφανές κάπου χάνεται στον τύπο, όπου κάτω από τις αντιπολιτευτικές ή μη κορώνες ακολουθούν σχόλια για τις "αυξήσεις ψίχουλα" στους δημοσίους υπαλλήλους! Φυσικά κανένα σχόλιο για την κατάσταση των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, οι οποίοι έχουν αφεθεί προφανώς στην τύχη τους.

Αυξήσεις στους δημοσίους υπαλλήλους; Γιατί; Αυξήθηκε η παραγωγικότητα τους; Μήπως ΗΔΗ ο υπαλληλάκος δεν πληρώνει αρκετά από την τσέπη του για αυτούς τους ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ; Κανονικά οι μισθοί τους πρέπει να μειωθούν για να σταματήσουν να προκαλούν αύξηση του πληθωρισμού, καθώς είναι οι μόνοι με ουσιαστική αγοραστική δύναμη :@

Ναι υπάρχουν θέσεις στον Ιδιωτικό Τομέα που πληρώνουν πολλά. Είναι θέσεις ευθύνης. Και οι μονίμως διαμαρτυρόμενοι συνδικαλιστές του Δημοσίου μπορούν να παρακινήσουν τους πελάτες του να πάνε σ' αυτές, αν έχουν τα κότσια και τα προσόντα [καλό αστείο ε;]. Αλλά αν συγκρίνετε την πλειοψηφία των υπαλλήλων που αμείβονται με τα μισά των δημοσίων με μηδενικές ικανότητες, δουλεύοντας τις υπερδιπλάσιες ώρες κάτι δεν πάει καλά σ' αυτή τη χώρα. Και αυτό το κάτι είναι η κρατικιστική λογική. Λογική στην όποιο εύκολα όλοι πέφτουμε θύματα. Η αγκαλιά του κράτους είναι ζεστή, το ίδιο και τα ευρά που δίνει.

Από τις προγραμματικές δηλώσεις την Κυβέρνησης του Καλύτερου, ήταν απολύτως απούσες ή γενικόλογες οποιεσδήποτε δεσμεύσεις για επενδύσεις, για κίνητρα ανάπτυξης νέων αγορών. Η Ελλάδα μοιάζει να έχει εγκαταλείψει αυτό τον τομέα από καιρό. Δημόσιο, Τράπεζες και Κέντρα Διασκέδασης [φυσικά εννοώ και τα μπουρδέλα, αφού τα έχουμε βάλει και στο ΑΕΠ]. Περίπου αυτά δουλεύουν εδώ. Οι υπόλοιποι τον ΠΟΥΛΟ...

Κρύψτε τα πορτοφόλια σας, έρχεται χειμώνας και ο Καταλληλότερος δεν αστειεύεται...

2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος12:32 μ.μ.

    Είμαι πολύ χαρούμενος για αυτά που θέλει να κάνει η νέα κυβέρνηση.Θέλω να περάσει ακόμη και αυτά που ντρέπεται να ανακοινώσει.Επίσης θέλω να καθιερωθεί η Κυριακή ως εργάσιμη μέρα και στους πωλητές και στους λοιποί στον ιδιωτικό τομέα να καθιερωθεί το 12ωρο.42% μεγαλοαστοί σε αυτήν την χώρα ενωθείτε να πατάξουμε τις φτωχές μειοψηφίες!
    Ζώα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Από το Blogger.