Αλητεία

Με το κερδοσκοπικό ράλι του πετρελαίου να πιάνει νέες ασύλληπτες ταχύτητες, όλοι οι υπόλοιποι καιροσκόποι και κερδοσκόποι δεν μένουν πολύ πίσω.

Έχουμε συνηθίσει πια να ακούμε ότι οι διαρκείς αυξήσεις των τιμών οφείλονται στην αύξηση της τιμής του πετρελαίου, έστω και αν έχουν μικρή ή καμία σχέση με αυτό. Ένας παράγοντας που πιέζει τις τιμές προς τα πάνω στη χώρα μας είναι τα ανεξέλεγκτα "κλειστά" επαγγέλματα, που δρουν με κανόνες ολιγοπωλίου ή καρτέλ, με τις ευλογίες της εκάστοτε [χεσμένης] κυβέρνησης και εκτός κανόνων υγιούς ανταγωνισμού.

Δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, μηχανικοί, γιατροί, μεγαλέμποροι και διάφοροι άλλοι κλάδοι ανταγωνίζονται όχι ως προς τιμές, αλλά ως προς την ισοστάθμιση τους. Αυξάνει ο "ανταγωνιστής" τις τιμές; Ε τις αυξάνουμε και όλοι οι υπόλοιποι. Ο καταναλωτής είναι απροστάτευτος, καθώς η σύμπραξη των περισσότερων αυτών "επαγγελματιών" ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ από το νόμο στις περισσότερες υποθέσεις του!

Διαβάστε αυτό το ενδιαφέρον άρθρο.

Και ενώ οι απλοί πολίτες καλούνται από τους εθνοσωτήρες να σφίξουν το ζωνάρι [έχουμε κάνει πιο πολλές τρύπες από τον Chris McCandless], οι πολιτικοί μας για άλλη μια φορά αποδεικνύονται μικρά αλητάκια που νέμονται την εξουσία και τα προνόμια τους. Σχεδιάζοντας νέα ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ προνόμια εις βάρος των φορολογουμένων δεν ξέρω αν επιδεικνύουν την απόλυτη ηλιθιότητα ή την απόλυτη περιφρόνηση.

Η θέση μου ισχύει. Κάποιοι θα πρέπει να πεθάνουν φρικτά και μάλιστα σύντομα για να έρθουν στα ίσα του οι βρωμομπάσταρδοι...

2 σχόλια:

  1. 135 δολάρια το βαρέλι σήμερα. Τι γίνεται ρε παιδιά; :O

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος11:11 μ.μ.

    Eukairia na zitisoume kana epidoma metakinisis. Akiro to exoume idi kanei

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Από το Blogger.