Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Δεν μπορώ να θυμηθώ από πότε ξεκίνησε αυτή η μόδα, όπου κάθε μέρα "γιορτάζουμε" και κάτι. Δεν είναι και άσχημη ιδέα, όμως για τους περισσότερους η ημέρα περιβάλλοντος θα είναι κάτι που, ίσως, πάρει το αφτί τους στις ειδήσεις.

Ημέρα Περιβάλλοντος... Ακούγεται αστείο, γιατί κάθε μέρα που ξημερώνει ζούμε μέσα σ'αυτό το περιβάλλον που έχουμε μετατρέψει σε προϊόν, που απομυζάμε, που καταστρέφουμε, που μετράμε με γαμημένους οικονομικούς δείκτες...

Μιλάμε για εξάντληση των ενεργειακών πόρων, για έλλειψη τροφίμων και νερού λες και πρόκειται για προβλήματα στη γραμμή παραγωγής. Κάθε ένας από αυτούς τους πόρους απομυζάει όλο και περισσότερο τη ζωή αυτού του πλανήτη.

Έχουμε καταστρέψει τεράστια οικοσυστήματα για να καλλιεργούμε πέντε είδη φυτών, εκτρέφουμε εκατομμύρια ζώα για να τα σφάξουμε με τις πιο απάνθρωπες μεθόδους, σπαταλάμε το πόσιμο νερό, καταστρέφουμε τους ωκεανούς, πληγώνουμε ανεπανόρθωτα τα οικοσυστήματα τα οποία μας συντηρούν, αλλά δεν μας είναι αρκετό.

Είμαστε ο καρκίνος αυτού του πλανήτη. Δισεκατομμύρια αχόρταγα παράσιτα, παρακινούμενα από ένα επίκτητο ένστικτο καταναλωτικής μανίας και αδιαφορίας. Παχύσαρκα τέρατα σε αντιδιαστολή με σκελετωμένα ζωντανά πτώματα, υπερφύαλες "απολαύσεις" πάνω σε ένα βωμό νεκρών πλασμάτων...

We have become death, destroyer of worlds...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.