Πηδιέται το Δημόσιο όλο

Update:
Γιατί το σκατοδημόσιο δεν πρόκειται να κρατήσει το κολασμένο groove από το να έρθει.
Ακολουθεί η επίσημη ανακοίνωση του Φεστιβάλ Αθηνών: Αιφνιδιαστικά και αδικαιολόγητα ο Δήμος Αθηναίων αποφάσισε σήμερα, 19 Ιουνίου, το κλείσιμο του θεάτρου του Λυκαβηττού προφασιζόμενος λόγους ασφαλείας. Προκαλείται συνεπώς το εύλογο ερώτημα «γιατί τώρα;» Όταν το φεστιβάλ έχει έγγραφα με τα οποία αποδεικνύεται η έγκαιρη – από 15ης Ιανουαρίου 2008 – ειδοποίηση προς την εταιρία τουριστικής ανάπτυξης (ΕΤΑ) περί ενάρξεως των εκδηλώσεών του στις 20 Μαΐου 2008. Από τις 3 Ιουνίου ως τώρα έχουν πραγματοποιηθεί αρκετές μεγάλες συναυλίες (Nick Cave, Mark Knopfler, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας κ.λπ) χωρίς ο Δήμος Αθηναίων να προβεί σε καμία απολύτως ενέργεια.

Η απόφαση του Δήμου Αθηναίων για την σφράγιση του Θεάτρου, στηρίχθηκε σε έγγραφο της ΕΤΑ περί ανάγκης μελέτης ελέγχου για τη στατική επάρκεια των κερκίδων. Πλην όμως το έγγραφο τούτο ανακλήθηκε στην συνέχεια από την ίδια την ΕΤΑ με σχετική ειδοποίηση στον Δήμο, στην οποία μάλιστα επιβεβαιώνεται ότι δεν συντρέχει κίνδυνος από την λειτουργία του θεάτρου. Παρόλα αυτά ο Δήμος επέμεινε ανεξήγητα στην απόφασή του.

Είναι λυπηρό ότι ακυρώνεται μια σειρά σημαντικών συναυλιών, ενώ έχουν προαγοράσθεί εισιτήρια, έχει γίνει σημαντική διαφήμιση και τόσο οι οργανωτές όσο και οι φιλοξενούμενοι υφίστανται σημαντικές οικονομικές και όχι μόνο συνέπειες.

Είναι επίσης λυπηρό ότι η απόφαση για την σφράγιση του Θεάτρου υπήρξε προφανώς αποτέλεσμα ασυνεννοησίας μεταξύ του Δήμου και της ΕΤΑ. Η δυσμενής αυτή εξέλιξη τραυματίζει καίρια ένα καθιερωμένο θεσμό, όπως είναι οι εκδηλώσεις του Θεάτρου Λυκαβηττού, και ως εκ τούτου, όχι μόνο το κοινό αλλά και οι καλλιτέχνες φαίνεται να χάνουν για άλλη μια φορά την εμπιστοσύνη τους στις ελληνικές διοργανώσεις.
Ρε δεν κάνουμε καμιά "μελέτη" τώρα που αρχίζει η συναυλιακή περίοδος; Δημόσιο το μεγαλείο σου...

Πιστεύω ότι υπάρχει πολύς χρόνος, ένας μήνας, ώστε ΑΝ διατηρηθεί αυτή η απερίγραπτη μαλακία, να βρεθεί άλλος χώρος ώστε να πραγματοποιηθεί το Rock 'me All. Meshuggah και Iced Earth με Barlow ρε μουνιά! Δεν θα μας το στερήσετε γαμώ την αργοσχολία σας πουτάνες!

Αν ακυρωθεί λόγω δημοσίου, κάποιος πολύ απλά θα πεθάνει. Ειπά και ελάλησα...

2 σχόλια:

  1. Αν είναι να διοργανώνονται συναυλίες του σατανά να το κλείσουν! Φτου 6 6 6, δε νάμπερ οφ δε μπιστ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μήπως έβαλε το χεράκι της η Didi?
    Μιας και αυτή η συναυλία ήταν πολύ καλύτερη από το Rockwave?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Από το Blogger.