Μαζέψτε τους

Εδώ και μερικές εβδομάδες, ορισμένες "παρατάξεις" φοιτητών [λέγε με φερέλπιδες κομματικές λέρες] έχουν ξεσαλώσει τελείως, διαπράττοντας κάθε παρανομία κάτω από τον ήλιο και προσβάλλοντας βαθύτατα τα "ιδανικά" που υποτίθεται ότι πρεσβεύουν.

Ας δούμε τι διεκδικούν. Κατάργηση της βάσης εισαγωγής στα ανώτατα ιδρύματα, ώστε να μπαίνουν και αυτοί που δεν έχουν τις στοιχειώδεις γνώσεις υποβαθμίζοντας το επίπεδο της εκάστοτε σχολής. Καμία αξιολόγηση των τμημάτων, έτσι ώστε ακόμη και αν τα προγράμματα σπουδών είναι άχρηστα και απαρχαιωμένα [να εξακολουθούν να έχουν τις ίδιες σημειώσεις(;)] να διατηρούνται προσφέροντας πτυχία λαδόκολλες. Καμία σύνδεση με την αγορά εργασίας, ούτως ώστε τα παραπάνω άχρηστα πτυχία, από τις υποβαθμισμένες σχολές, να μην προσφέρουν το παραμικρό εφόδιο στον πραγματικό κόσμο.

Επομένως τι ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ διεκδικούν; Στασιμότητα, σαπίλα και πιθανόν την ίδρυση ενός εργοστασίου οδοντογλυφίδων όπου όλοι θα εργάζονται ευτυχισμένοι... [ή την μετάθεση τους σε κάποιο υπουργείο όπου θα... φτυαρίζουν κάρβουνα όλη μέρα]

Είμαι ο πρώτος που μισεί αυτό το οικονομικό σύστημα, αλλά οι ίδιοι οι υποκινητές αυτών των ηλιθίων είναι μια χαρά βολεμένοι σε αυτό, οπότε ξυπνάτε, δεν πρόκειται να αλλάξει σύντομα.

Αντί να χτίζετε πρυτάνεις στα γραφεία τους και να κρατάτε υπολογιστές ως ενέχυρα, καλύτερα να χρησιμοποιήσετε τα πανό και τους τηλεβόες σας για να διεκδικήσετε σωστή αξιολόγηση των καθηγητών σας, σύγχρονα προγράμματά σπουδών που να έχουν [γκασπ!] απαιτήσεις από τους σπουδαστές και ερευνητικά προγράμματά ιδιωτικά χρηματοδοτούμενα, όπως σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο.

Άμα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα στις ανεπτυγμένες χώρες λειτουργούσαν όπως στην Ελλάδα, αυτή τη στιγμή θα έγραφα το post σε μια δήλωση του νόμου 105, θα περίμενα να πρωτοκολληθεί για να αναρτηθεί σε έναν πίνακα ανακοινώσεων από Δευτέρα... Α ναι, θα ήθελε και αντίγραφο ταυτότητας και χαρτόσημο. Μην πεινάσει κάνενας δημόσιος υπάλληλος στην πορεία...

Αίσχος. Απλά αίσχος...

1 σχόλιο:

  1. Ανεξάρτητα από το λόγο που έγινε αυτή η "ομηρία",προσωπικά γούσταρα γιατί στο φλωροΜακεδονίας ποτέ δε γινόταν τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Από το Blogger.