Τέρμα! ΙΙ

Είναι θλιβερό πως κάποιες καταστροφικές δραστηριότητες, άμα αυτές έχουν επαρκή οικονομική ώθηση και προβολή, μετονομάζονται σε "κακές συνήθειες".

Η καπνοβιομηχανία είχε πολλές δεκαετίες χωρίς ουσιαστικό έλεγχο, για προβολή του προϊόντος της κατά βούληση και στοχεύοντας κάθε ηλικία. Δεν είναι τυχαίο το ότι το κάπνισμα έφτασε κάποτε να θεωρείται το πέρασμα στην ενηλικίωση ή η απόδειξη της χειραφέτησης των γυναικών.

Αφού αυτή η εικόνα του "κάπνισμα = μαγκιά" ρίζωσε στον κοινωνικό ιστό, από κει και πέρα η πίεση των ομάδων και το απαράδεκτο παράδειγμα των γονέων ήταν το μόνο που απαιτούνταν για τη συνέχιση και την εξάπλωση αυτής της άθλιας δραστηριότητας.

Το κάπνισμα δεν είναι μια "κακή συνήθεια". Όχι μόνο γιατί αυτή η ωραιοποίηση κρύβει την τρομακτική ζημιά που προκαλεί στο σώμα των ενεργητικών και παθητικών καπνιστών, αλλά και γιατί κρύβει την δειλία των καπνιστών να παραδεκτόυν τον εθισμό τους.

Το κάπνισμα είναι ο εθισμός σε μία ναρκωτική ουσία (νικοτίνη) και στην όλη "ιεροτελεστία" γύρω από αυτή. Δεν έχει ουσιαστική διαφορά από άλλες ουσίες που αποτελούν ανάθεμα. Απλά η διακίνηση της είναι νόμιμη, υποστηριζόμενη από διαφημίσεις, από συνδικαλιστές(!!!) και φυσικά από το κράτος, που στα αλήθεια δεν θα ήθελε να χαθεί μια τόσο σημαντική πηγή φορολογίας.

Οπότε ας αφήσουμε τα περί "κακής συνήθειας". Όποιος το ξεκινάει για οποιονδήποτε λόγο είναι πέρα ως πέρα δειλός. Γιατί δεν μπορεί να ελέγξει μια απλή παρόρμηση, κοινωνική πίεση ή οτιδήποτε. Υπάρχουν δεκάδες τρόποι για να νιώσει κάποιος "καλά". Η άσκηση απελευθερώνει περισσότερες ενδορφίνες από ένα σιχαμερό τσιγάρο...

Το τσιγάρο ΣΚΟΤΩΝΕΙ. Πιστέψτε με. Αν θέλετε να ψοφήσετε με σάπιους πνεύμονες δικαίωμα σας. Όμως ΔΕΝ έχετε το δικαίωμα να με υποβάλετε στον αηδιαστικό σας εθισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.