Contemplating Oblivion

ΤΑΡΑΤΑΤΖΟΥΜ!

Ορίστε λοιπόν ο τίτλος της νέας συλλογής των [άχρηστων] μουσικών πονημάτων μου και η εικόνα που ντύνει οπτικά το θέμα τους.

Η πρώτη [άθλια] συλλογή, Relentless Time, αναφερόταν στην αδυσώπητη ροή του χρόνου ή μάλλον στην σειριακή ακολουθία γεγονότων που ο εγκέφαλος μας αντιλαμβάνεται ως χρόνο, την απώλεια και το κλείσιμο της αυλαίας... [ναι δεν έχει στίχους, το ξέρω...]

Ο νέος τίτλος προέκυψε από κάτι που λέει ο Dane στο This Godless Endeavor,
We contemplate oblivion as we resonate our dissonance
In godless random interpretation
The universe still expands, mankind still can't understand
How to define you...
Ορίστε λοιπόν... Τι ακριβώς είμαστε; Είμαστε τίποτα παραπάνω από μια οργανική δομή; από έναν επαρκώς προηγμένο βιολογικό υπολογιστή, όπου η αυτοσυνείδηση είναι απλώς συνέπεια της πολυπλοκότητας του; όπου η πραγματικότητα δεν είναι παρά μια ακόμη αυταπάτη; μια simulacra βασισμένη στις περιορισμένες αισθήσεις μας;

Έχει αυτό το σύμπαν οποιοδήποτε νόημα ή δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα ακόμη κύμα σε ένα κβαντικό ωκεανό δημιουργίας και καταστροφής, χωρίς σκοπό, χωρίς αρχή και τέλος;

Τελικά μήπως είμαστε ταξιδιώτες στην ατελείωτη λήθη;

ΥΓ. Το πρώτο [άθλιο] κομμάτι, που έρχεται σε μερικές μέρες, λέγεται... Tides Of Forever...

13 σχόλια:

  1. Εγώ πάντως πιστεύω ότι είμαστε απλά μια εντελώς πολύπλοκη βιολογική μηχανή. Αναμνήσεις, συνείδηση, σκέψη, όλα είναι κίνηση ηλεκτρονίων.

    Πάει για κανονική κυκλοφορία; Γουστάρωωω!!!

    Και κάτι ακόμα. Αν θυμάσαι, πες τη σειρά που έγραψες τα προηγούμενα κομμάτια γιατί είναι να τα γράψω σε cd.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το ερώτημα είναι γιατί η ύλη αυτο-οργανώνεται σε πολύπλοκα συστήματα;

    Όχι ρε, τι κανονική κυκλοφορία :o Θες να θρηνήσουμε θύματα; :p Στο internets.

    Αμέ, η σειρά είναι ακριβώς ανάποδα από ότι τα έχω στο player, δηλαδή πρώτο είναι Relentless και τελευταίο το Lay Down Your Burdens ;)

    Thanks mate \m/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. By the way, κατέβαστα από εδώ αν είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Υπάρχει ίσως μια "εσωτερική" νοημοσύνη; Είναι ίσως καθαρά θέμα φυσικής; Προτιμώ το δεύτερο. Άλλωστε έτσι δημιουργήθηκε κι ο κόσμος. Ύλη που συγκεντρωνόταν, δημιουργούσε μεγαλύτερες οντότητες. Ενδεχομένως εκεί να κατασκευαζόταν κι η "νοημοσύνη". (Τί λέω ρε ο άνθρωπος...)

    (Κατέβηκαν, many thanks)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ναι αλλά γιατί η ύλη να έχει αυτό το χαρακτηριστικό; Γιατί να υπάρχουν προφανείς "νόμοι" αντί απόλυτο χάος... χμμμ...

    Τι thanks; Εγώ thanks για την υποστήριξη! \m/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μάλλον είναι ο πιο βολικός συνδυασμός. Αν δηλαδή δεν είχε το χαρακτηριστικό να συγκεντρώνεται τί θα γινόταν; Θεωρώ ότι έτσι υπάρχει ελάχιστη κατανάλωση ενέργειας. Φαντάσου πόσο περισσότερη ενέργεια θα χρειαζόταν για να διατηρηθεί το χάος.

    Ρε σύ, μήπως να ρωτήσεις καλύτερα το Λιακό; :PP

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 1ον. Τι υπέροχο εξώφυλλο είναι αυτό παιδάκι μου; Εσύ το δημιούργησες; Έχω πάθει την πλάκα μου!
    2ον Περιμένω ανυπόμονα τα νέα κομμάτια. Μου άρεσαν πολύ κάποια από τα προηγούμενα (Lay down your burdens, πορωτικό, Βurning memories), η εναλλαγή μελωδίας και ξεσπασμάτων μου θύμισαν Opeth που πολύ τους εκτιμώ (από τους λίγους που ακούω από σύγχρονο μέταλ). Όμως αυτά τα φιλοσοφικά τι τα θες καλοκαιριάτικα; Μου έχει κάψει η βαφή εγκεφαλικά κύτταρα και δεν τα πιάνω όλα.
    3ο Κάνε καμιά προσπάθεια για στίχους. Τα αγγλικά σου τα βλέπω μια χαρά. Και γράψε και καμιά ερωτική μπαλάντα (lol!!!!!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 1)Εεεεε όχι ακριβώς, την βρήκα την εικόνα, αλλά ήταν ΑΚΡΙΒΩΣ αυτό που είχα στο μυαλό μου, που δεν ντρέπομαι καθόλου! :)

    2)Thankkkkk yoooooooou! :)

    3)Στίχους γράφω, no problem, ποιος τραγουδάει όμως; :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. roulaki, μην τον πιέζεις. Θα πέσει σε κανα καλλιτεχνικό blockage κι άντε να δούμε τραγούδι μετά :PPPP

    Πέρα απ' την πλάκα, άντε!!!

    Ποιό το πρόβλημα να τραγουδήσεις; Σκέψου το Lemmy πχ. Αγριοφωνάρα αλλά σπέρνει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ήδη αγχώθηκα! :@

    Κοιτά το πρόβλημα είναι ότι δεν ξέρω να τραγουδάω :@

    Και πες ότι το πρόβλημα λύνεται κάνοντας βρωμερά φωνητικά (αν και πάλι πρέπει να είσαι στο σωστό κλειδί). Έλα που αν απλά πας να γκαρίξεις χωρίς τεχνική γδέρνεις τον λαιμό σου και όταν το κάνω αυτό αρρωσταίνω ΑΜΕΣΑ :@

    Επίσης επειδή δεν έχει φωνητικά μπορώ να έχω πιο χαλαρές δομές στα κομμάτια... αλήθεια γι΄αυτό είναι έτσι... νααααι! :@

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ε τώρα ντε! Συρράπτω τα τύμπανα με σταυροβελονίες :@ Ήδη πήρα και φρέσκες χορδές για να αρχίσω να γράφω τις ρυθμικές!

    Έρχεται λέμε! \m/ [έρχεται η στιγμή που θα με ξεφτιλίσετε!@]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. "Κοιτά το πρόβλημα είναι ότι δεν ξέρω να τραγουδάω". Αχ, κοίτα τώρα που με γαργαλάει ο λαιμός μου να σου πω καμιά δεκαριά ονόματα που μου περνάνε από το μυαλό, που αν και δεν ξέρουν να τραγουδάνε, μια χαρά καριέρα κάνουν. Όχι, αν δεν ξέρεις, να μην σε πιέζουμε να τραγουδήσεις. Άσε που όπως είπες το να τραγουδάς (ή και να μιλάς ακόμη) χωρίς τεχνική, αναπνοές και τα σχετικά μόνο ζημιά προκαλεί. [Αυτό το τελευταίο εκ πείρας. 1 μήνα λαρυγγίτιδα πέρσι που πρωτοδούλεψα σε σχολείο]. Μπορείς όμως να απαγγέλεις λίγες φράσεις με ατμοσφαιρικό τρόπο μέσα στο κομμάτι Καλά, καλά, αν το προχώρησα πολύ ή αν πετάω κοτσάνες ζητώ συγνώμη. Δεν είναι στις προθέσεις μου να παρέμβω στην καλλιτεχνική διαδικασία. Και μη στρεσάρεσαι για το κομμάτι. Ξέρεις τι λένε για τους κριτικούς. Είναι αυτοί που ξέρουν πώς γίνεται, αλλά είναι ανίκανοι να το κάνουν οι ίδιοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. :)

    Καταρχήν σας ευχαριστώ για τα καλά λόγια γενικά!

    "Μπορείς όμως να απαγγέλεις λίγες φράσεις με ατμοσφαιρικό τρόπο μέσα στο κομμάτι"
    Λες να λέω τίποτα "say oooooo" ή "oooh baby baby" :@ χαχαχα! :@

    Δεν είναι καθόλου κοτσάνες. Σκεφτόμουνα σε κάποια φάση να βάλω ατάκες από ταινίες κτλ, αλλά που να τα βρίσκω... Πάντως είναι ενδιαφέρουσα ιδέα...

    Λαρυγγίτιδα ε; Τα σκασμένα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Από το Blogger.