Proud and free


Πολλά δάκρυα χύνονται, δικαίως και αδίκως, για την λαίλαπα του internet, την καταστροφή των δισκογραφικών, τα πνευματικά δικαιώματα, τις μηνύσεις και πάει λέγοντας. Έλα μου όμως που χάρη στο σατανικό internet και στα πανίσχυρα εργαλεία που έχουν σήμερα στη διάθεση τους οι μουσικοί μπορούν να διαδώσουν ελεύθερα τη μουσική και το μήνυμα τους.

Sons Of Liberty - Brush-fires Of The Mind
Και εκεί που αναρωτιόμουνα τι απέγινε ο Schaffer σκάει μύτη με ένα νέο project. Εν συντομία πρόκειται για το μανιφέστο του φίλου της αληθινής Δημοκρατίας και της ελευθερίας του ατόμου, όπως την οραματίσθηκαν οι συγγραφείς της Διακήρυξης της Ανεξαρτησίας, που αποτέλεσε και τη βάση για όλες τις σύγχρονες δημοκρατίες. Ένα πολίτευμα όμως που έχει στρεβλώσει, έχει μετεξελιχθεί σε ένα κακέκτυπο, ένα έκτρωμα κάτω από την επιρροή των μεγάλων συμφερόντων, της διαφθοράς και της ανωριμότητας των πολιτών.

Μουσικά κινείται στο ύφος του Schaffer, θυμίζοντας λιγάκι Iced Earth, αλλά όχι τόσο ώστε να νομίζεις ότι ακούς κάποιο b-side. Η μουσική περνάει σε δεύτερο ρόλο εδώ, το μύνημα είναι το σημαντικό. Πάντα θεωρούσα το Schaffer έξοχο στιχουργό και δεν απογοητεύει. Αυτά που θέλει να πει περνάνε καθαρά και δυνατά. Μάλιστα με εξέπληξε πόσο καλή φωνή έχει! Εντάξει δεν έχει το εύρος του Barlow, αλλά σίγουρα στέκεται αξιέπαινα.

Ακούστε το σίγουρα. Πιάνει το σφυγμό της εποχής.

Keith Merrow - The Arrival
HOLY SHIT! Δεν ξέρω που το βρήκα αυτό. Κάπου σε ένα φόρουμ, μετά στο you tube και μετά κατέληξα να έχω ακούσει το άλμπουμ του 1000 φορές. Τουλάχιστον!

Απλά το παλικάρι είναι απίστευτο! Downtuned, groovy, παρανοικό, πολυρυθμικό, br00tal, meshuggικό METAL \m/ Ειλικρινά πρόκειται για μερικά από τα καλύτερα κομμάτια που έχω ακούσει ποτέ!

Είναι τρομερή έμπνευση να βλέπεις ανθρώπους με τόσο μεράκι και ικανότητα...

Και τα δύο άλμπουμ διατίθενται δωρεάν [κανονικά :@]. ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΑ. Τώραααααα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.