Χαλαρώστε λίγο

Είναι περίεργο πως το εθνικό αίσθημα των δημοσιογράφων και των πολιτικών φουντώνει μόνο για ανούσια θέματα. Δηλαδή θίχτηκε η εθνική μας αξιοπρέπεια ή αυτό θέλουν να μας κάνουν να πιστέψουμε, από ένα χιουμοριστικό [και γαμάτο] μοντάζ;

Αυτοί οι δημοσιογράφοι θεωρούν κατάπτυστο ένα δημοσίευμα σε ένα γερμανικό έντυπο; Αλήθεια; Από πότε γίναμε ισλαμική θεοκρατία; Να κηρύξουμε μήπως ιερό πόλεμο και να ζητήσουμε το κεφάλι του γραφίστα, όπως κάτι φονταμενταλιστές του σκιτσογράφου που τόλμησε να απεικονίσει τον Μωάμεθ;

Γιατί αυτοί οι δημοσιογράφοι έχουν τόση σχέση με τον αρχαίο πολιτισμό, όσο κάτι θολές αναμνήσεις τους από τότε που επισκέφτηκαν την Ακρόπολη στο σχολείο και έχουν τόση απέχθεια προς τη Γερμανία, όση το κόστος του πολυτελούς γερμανικού τους οχήματος.

Και ο Πρόεδρος της Βουλής; Διάβημα στον Πρέσβη; Δεν είμαστε καλά. Από πότε ένα δημοσίευμα σε μια δημοκρατική χώρα, που προασπίζει την ελευθερία του τύπου, αποτελεί λόγο διπλωματικής προστριβής; Ο Πετσάλνικος καλύτερα να θεωρεί ντροπιαστικό και κατάπτυστο το γεγονός ότι δεν τολμάει να αγγίξει τα προνόμια των βουλευτών και των υπαλλήλων της Βουλής και ας αφήσει τους ανούσιους και γελοίους λεονταρισμούς.

Τόσο πολύ μας πείραξε το κωλοδάκτυλο; Γιατί στα αλήθεια, αν οι αρχαίοι συντοπίτες μας [γιατί πρόγονοι μας, με την βιολογική έννοια του όρου, ούτε κατά το ελάχιστο δεν είναι] έβλεπαν τα σημερινά μας χάλια, το ίδιο και χειρότερα θα κάνανε.

Καλόγουστο ή κακόγουστο, κομψό ή άκομψο, είναι αυτό που είναι, αλλά σίγουρα όχι κάτι για το οποίο αξίζει να φοράνε κάποιοι τη φουστανέλα τους, για να το παίξουν αγνοί πατριώτες.

Περισσότερο κακόγουστο είναι ότι οι νεώτεροι Έλληνες έχουν καταφέρει να πιστέψουν ότι ο Χριστιανισμός και η μέγγενη της Ορθόδοξης Εκκλησίας είναι, κατά κάποιο τρόπο, συνέχεια ενός πολιτισμού που θεμελίωσε την επιστήμη. Αυτό μάλιστα, είναι κατάπτυστο.

2 σχόλια:

Από το Blogger.