Ρώσικη ρουλέτα

Με μια κίνηση απαράμιλλης πολιτικής δειλίας και παραλογισμού, σε συνθήκες χρεοκοπίας, η Διαμαντοπούλου δήλωσε ότι εφόσον διάφορα περιφερειακά τμήματα ΤΕΙ ουσιαστικά λειτουργούν χωρίς φοιτητές και δεν εξυπηρετούν κανέναν σκοπό, θα καταργήσει τη βάση του δέκα ώστε κάποιος αμόρφωτος κάφρος να παρασυρθεί και να τις δηλώσει.

Αντί δηλαδή να καταργηθούν οι σχολές αυτές και να απολυθούν το διδακτικό και λοιπό αργόμισθο προσωπικό, τις διατηρούμε ώστε να μην ξεβολέψουμε τους καημένους, αλλά και να ενισχύσουμε τους τοπικούς αετονύχηδες. Κάτι αντίστοιχο με τα στρατόπεδα της ντροπής σε ολόκληρη την επικράτεια. Κόστος; Μερικά εκατομμύρια ευρώ. Πως θα πληρωθούν; Με τις μειώσεις των μισθών μας.

Ο Άρειος Πάγος αρνείται να παύσει τον Ζαγοριανό, για δεύτερη φορά, δηλώνοντας ότι "η Δικαιοσύνη δεν χειραγωγείται". Φυσικά και όχι. Απλά χάνει σελίδες από δικογραφίες, δεν δικάζει, είναι διεφθαρμένη και οκνηρή και αποφασίζει αναδρομικές αυξήσεις στα γουρούνια που την "υπηρετούν". Πως θα πληρωθεί το δυσβάσταχτο κόστος των ανύπαρκτων υπηρεσιών της; Με μειώσεις των μισθών μας.

Στην πρόσφατη αξιολόγηση της πορείας είσπραξης των φόρων στις ΔΟΥ της Αττικής, διαπιστώθηκε ότι το συντριπτικό ποσοστό τους είναι τραγικά πίσω από τους στόχους και δύο δεν μπήκαν καν στον κόπο να διαθέσουν στοιχεία. Επομένως οι "λειτουργοί" αρνούνται να υπηρετήσουν τους πολίτες. Πως θα πληρωθεί η ανικανότητα της διοίκησης; Με μειώσεις των μισθών μας.

Λέω μειώσεις, αν και οι προβλέψεις μιλάνε για 19% ανεργία μέχρι το 2012. Υπέροχα. Καθώς είναι ζήτημα ωρών να βάλουμε το περιβόητο γεμάτο όπλο του τραπεζιού στον κρόταφο και να γυρίσουμε τον κύλινδρο, ας σκεφτούμε ΚΑΛΑ τη θέλουμε ως χώρα.

Θέλουμε επιτέλους, έστω και κάτω από τις χειρότερες δυνατές συνθήκες, να γκρεμίσουμε τη σάπια παράγκα της Ελλάδας της μεταπολίτευσης και να κάνουμε μια νέα, επώδυνη αρχή ή θέλουμε να συνεχίσουμε να μαλακιζόμαστε με αριστερίζουσες φανφάρες και αυταπάτες;

Ο κύλινδρος γυρίζει. Ας ελπίσουμε ότι όταν τραβήξουμε τη σκανδάλη δεν θα τινάξουμε τα μυαλά μας στον αέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.