Ο τραγέλαφος συνεχίζεται

Αντιγράφω από τις σημερινές ειδήσεις: "Ο αντικαπνιστικός νόμος, που προβλέπει την καθολική απαγόρευση του καπνίσματος σε όλους τους δημόσιους χώρους χωρίς καμία εξαίρεση, θα εφαρμοστεί ως έχει, χωρίς τροποποιήσεις, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος."

Να γελάσω ή να κλάψω (από τον καπνό); Η γελοιότητα του πράγματος είναι προφανής, όμως αυτό που αξίζει κανείς να παρατηρήσει είναι το γεγονός ότι για άλλη μια φορά οι νόμοι θεσπίζονται για να αποτρέψουν τρόπους συμπεριφοράς που δημιουργούνται από την κυρίαρχη κουλτούρα. Δεν είναι το πρόβλημα ο αντικαπνιστικός νόμος και η μη εφαρμογή του, κατά τη νεοελληνική επαναστατικότητα του καναπέ, το πρόβλημα είναι η αδιαφορία για τον συνάνθρωπο.

Το κάπνισμα σε δημόσιους χώρους είναι απλά μια πράξη άκρατου εγωισμού, μια πράξη που θα ταίριαζε σε υποανάπτυκτους και που η κοινωνία μας επικροτεί. Όλα τα υπόλοιπα είναι για να γεμίζουν τα δελτία ειδήσεων.

Ο νόμος είναι ένα άγαρμπο, παρωχημένο δημιούργημα που προσπαθεί να αντιμετωπίσει τα συμπτώματα, το πρόβλημα είναι η συμπεριφορά που κάθε κουλτούρα διαμορφώνει στα άτομα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.