Τακτικό Μαγειρικό Δόγμα

Δυστυχώς ο ταπεινός τούτος blogger δέχεται κατά καιρούς οχετούς λάσπης από τον στενό του κύκλο και μάλιστα εντελώς απρόκλητα [ενίοτε και με “ανώνυμα” σχόλια].

Οι συνηθέστερες εγκάθετες επιθέσεις περιλαμβάνουν το ότι τα άρθρα αυτού του blog μπορούν να κάνουν ακόμη και τον ήλιο τον ίδιο να σκοτεινιάσει από τη μελαγχολία και οδηγούν σε μαζική αυτοκτονία τους αναγνώστες του, το ότι δε βλέπω μπροστά μου, το ότι είμαι μιλιταριστής, το ότι είμαι ένας ανήθικος πότης καφέ - παρόλο που απλά ανταποκρίνομαι στα καλέσματα των εν λόγω εγκάθετων που δεν έχουν κάτι καλύτερο να κάνουν το πρωί, το ότι δήθεν δεν βγαίνω από το σπίτι μετά τις 19:00, το ότι δεν σηκώνω τα τηλέφωνα και πολλά άλλα που θα έκαναν ακόμη και τα δελτία του MEGA και του ΣΚΑΙ να κοκκινίσουν από τη ντροπή τους.

Χωρίς αμφιβολία την κορωνίδα των λιβέλων αποτελεί η ιταμή φήμη ότι δήθεν δεν έχω γεύση και ότι τρώω ακόμη και σκυλοτροφή [σημ: αν ανοίξετε μια κονσέρβα σκυλοτροφής και δε νιώσετε τη βρωμερή επιθυμία να τη δοκιμάσετε, ε τι να πω, είστε νεκροί μέσα σας...].

Σκοπός αυτού του post είναι να βάλει μια για πάντα την ταφόπλακα σε αυτή την ύβρη και να ανοίξει τα μάτια των απανταχού εργένηδων στο μεγαλείο του Τακτικού Μαγειρικού Δόγματος. ΤΜΔ από δω και στο εξής. Αναφέρομαι σε αυτούς που δεν την έχουν δει ακόμη Τζέιμι Όλιβερ ή ότι άλλη εκπομπή μαγειρικής με τοιούτους παίζει η τηλεόραση [δε βλέπω τηλεόραση - οπότε δεν ξέρω].

Καταρχήν έχω γεύση. Όμως δεν είμαι δούλος της αίσθησης αυτής γιατί πολύ απλά δεν είμαι σκύλος και έχω περάσει από το εμβρυακό στάδιο όπου μαθαίνεις τον κόσμο βάζοντας τα πάντα στο στόμα σου. Αγκου.

Επομένως ναι, μπορώ να καταλάβω τη διαφορά ανάμεσα σε ένα μπαγιάτικο ψωμί και ένα φρέσκο, ανάμεσα σε ένα άψητο μπιφτέκι και ένα καλοψημένο [τις μια - δυο φορές το χρόνο που τρώω κρέας... ααααχ], αλλά από κει και πέρα αυτό δε σημαίνει τίποτα. Η τροφή υπάρχει για να συντηρεί τον μεταβολισμό μας και όχι για να ξεφτιλίζεσαι σε εκπομπές μαγειρικής κάνοντας πως ξέρεις να μαγειρεύεις κάποιο πολύπλοκο φαγητό με γαλλικές λέξεις.
*Εδώ να αναφέρω ότι ιστορικά οι Γάλλοι υπήρξαν άθλιοι τακτικιστές και οι στρατιωτικές τους αποτυχίες αποτελούν ένα θέμα για να ευθυμεί κάθε πικραμένος. Να αναφέρω για το καλό τη "Γραμμή Μαζινό". Πολύ γέλιο λέμε! Αλλά ξεφεύγω από το θέμα.

Το ΤΜΔ στηρίζεται σε δύο τακτικούς τροφικούς πυλώνες που περιστοιχίζονται από πολλαπλασιαστές διατροφικής ισχύος. Τόσο απλά, τόσο αποτελεσματικά.

Τακτικοί τροφικοί πυλώνες
  1. Μακαρόνια: Σπαγγέτι Νο6. Βραστά, μόνο με αλάτι και ελαιόλαδο στη συνέχεια. [το Νο6 είναι το ιδανικό διαμέτρημα μακαρονιού. Σαν το φυσίγγιο των 7,62x51mm] 
  2. Ρύζι: Καρολίνα – Νυχάκι – ΑΤ (αμερικάνικου τύπου – σαν τη ζώνη - wink wink). Βραστό, μόνο με δυο κύβους Knorr λαχανικών και με ελαιόλαδο στη συνέχεια. [κάτι άλλα με περίεργα ονόματα -τζισμπασμπεσι;- είναι γυναικωτά]
Οι πυλώνες αυτοί μπορούν να αναπτυχθούν άμεσα και ανά πάσα στιγμή, αποτελώντας τη ραχοκοκαλιά μιας αποτελεσματικής διατροφικής μηχανής. 

Πολλαπλασιαστές διατροφικής ισχύος

 **Κλάσης Τακτικής Υποστήριξης**
  • Τόνος 
  • Καπνιστή γαλοπούλα 
  • Αβγά 
  • Βραστό κοτόπουλο
  • Χωριάτικα λουκάνικα 
  • Κόκκινα φασόλια 
  • Κασέρι ημίσκληρο 
  • Ανάμεικτα λαχανικά 
  • Φακές 
  • Ψωμί τοστ 
 **Κλάσης Σαλάτας** 
  • Ντομάτες 
  • Καρότα
 **Κλάσης Φρούτου** 
  • Μπανάνες 
  • Μήλα
 **Κλάσης Υγρών** 
  • Πορτοκαλάδα 
  • Νερό 
Οι πολλαπλασιαστές διατροφικής ισχύος κάνουν ακριβώς αυτό που δηλώνει ο τίτλος τους. Ενισχύουν τη δύναμη πυρός των πυλώνων με πρωτεΐνες, υδατάνθρακες και βιταμίνες. Και όλα αυτά χωρίς να χρειαστεί να μπει η κάμερα στην κουζίνα μου ή να προετοιμαστώ ψυχολογικά για το επόμενο μεγάλο πιάτο που θέλει τέσσερις ώρες μαγείρεμα. Η σκληρή αλήθεια είναι ότι για να διασφαλίσεις την ειρήνη πρέπει να προετοιμαστείς για πόλεμο. Άσχετο, αλλά μου άρεσε και το έγραψα.

Φυσικά το μεγαλείο του ΤΜΔ έγκειται στην αρθρωτή φύση των πυλώνων και των πολλαπλασιαστών. Μέσα από συνεχείς ασκήσεις [στην πείνα] διατηρούν την τακτική ικανότητα να συνεργάζονται αγαστά, αποτελεσματικά και χωρίς οίκτο για την περάτωση της αποστολής τους που είναι η κάλυψη των διατροφικών αναγκών ενός φτωχού και μόνου εργένη. Οι Σπαρτιάτες οι ίδιοι θα ήταν περήφανοι για αυτό, αρκεί να είχαν έναν εύκαιρο Μασούτη κοντά στα στρατόπεδα τους.

Ας εξετάσουμε ορισμένα παραδείγματα συνδυασμού πυλώνων και πολλαπλασιαστών σε ένα αποτελεσματικό, πλήρες γεύμα συντριπτικής ισχύος πυρός.
  1. Μακαρόνι Νικαράγουα: Σπαγγέτι, Νο6 ασφαλώς, ανακατεμένο με μια κονσέρβα κόκκινων φασολιών που προέρχονται από τη Ν. Αμερική. Σε αντίθεση με τα δικά μας δεν φέρνουν τακτικά αέρια και έτσι η κατανάλωση τους δεν προδίδει τη θέση σας στον εχθρό.
  2. Ρύζι Γκουανταλκανάλ: Ρύζι με δύο κύβους Knorr λαχανικών και μια κονσέρβα τόνο. Κάτι αντίστοιχο μπορεί να έτρωγαν και οι Γιαπωνέζοι στα ξεχασμένα από το Θεό νησιά του Ειρηνικού όπου σφαγιάζονταν με τους Αμερικάνους Πεζοναύτες χωρίς λόγο. Το ότι επιτίθεντο με ξιφολόγχες και κατάνα εναντίον οχυρωμένων θέσεων με πολυβόλα δεν τους βοηθούσε. Άλλαξα πάλι θέμα. 
  3. Μακαρόνι Διασποράς: Σπαγγέτι Νο6 ανακατεμένο με φακές. Όπως οι βόμβες διασποράς σκορπίζουν βομβίδια σε μια ορισμένη ακτίνα, έτσι και οι φακές σκορπίζουν την διατροφική τους αξία μέσα στο πιάτο ισοπεδώνοντας την πείνα και τη θέληση της για αντίσταση.
Σε συνδυασμό με υποστήριξη από την κλάση σαλάτας, φρούτου και υγρού, μια άριστη πολυκλαδική επιχείρηση μπορεί να επιφέρει καίριο πλήγμα στην πείνα, μπορεί να κατεβάσει τη βαριοπούλα σε χρόνο εντυπωσιακό και να κερδίσει τη μάχη χωρίς Σοκ και Δεος που είναι τα γυναικωτά πολύπλοκα φαγητά, αλλά απλά με αποτελεσματική πειθαρχία πυρός.

Το ΤΜΔ δημιουργήθηκε και βελτιώθηκε μέσα από χρόνια εμπειρίας και άσκησης [στην πείνα] για να περατώσει έναν απλό στόχο. Την κάλυψη της βιολογικής ανάγκης σε τροφή χωρίς περιττές φανφάρες. Μένει πιστό στην αρχαιοελληνική λατρεία της λιτότητας ως έκφανση της αρμονίας στην καθαρότερη της μορφή, συνδυάζοντας βασικές τροφικές ομάδες σε έναν θρεπτικό τακτικό καμβά που πατάσσει κάθε πείνα αποτελεσματικά και αποφασιστικά.

- Λοχίας Διατροφικού Πεζικού ΧατζηΝικ -

Σημείωση 1: Το ΤΜΔ απαγορεύει τη χρήση επεξεργασμένης ζάχαρης στο σπίτι. Γλυκά και ροφήματα γεμάτα από τον λευκό θάνατο αποκλείονται ως άχρηστα και ως ύμνοι στην κοινωνία της καταναλωτικής μανίας και του εφήμερου πλούτου. Είναι κάτι που θα χρησιμοποιούσαν οι Αρχαίοι Αθηναίοι, όπως θα έλεγαν κοροϊδεύοντας οι Σπαρτιάτες.

Σημείωση 2: Προφανώς μερικές ειδικές τροφικές αποστολές προβλέπουν την τακτική χρησιμοποίηση μικρών ομάδων κρούσης. Για παράδειγμα εννοείται πως ένα τοστ δεν θα έχει μέσα Σπαγγέτι Νο6 και πως μια ομελέτα δεν θα έχει ρύζι. Φήμες περί του αντίθετου είναι κακοήθειες.

Σημείωση 3: Δεν έχω βρει ακόμη που πουλάνε προπαρασκευασμένες μερίδες μάχης. Πρέπει να είναι πεντανόστιμες!

Σημείωση 4: Όχι, ΔΕΝ έχω φάει σκυλοτροφή.

8 σχόλια:

  1. Την κορωνίδα, όπως την λες, την έχεις πει ο ίδιος για τον εαυτό σου Σπαρτιάτη της Κρήτης.
    Προσθέτω απλά ότι στα πιάτα του σπιτιού σου είναι κολλημένα μακαρόνια γιατί κάθε πολλαπλασιαστή τον συνδυάζεις με μακαρόνια :O

    Φάε κανένα γλυκο οεό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το ότι δεν έχω γεύση, αυτή την ελεεινή φήμη πώς είναι δυνατόν να την έβγαλα ο ίδιος. Είναι δικιά σου παραγωγή :p και φυσικά την ενστερνίστηκαν όλοι οι άλλοι :@ :p

    Επίσης στα 2(δύο) πιάτα που χρησιμοποιώ δεν είναι κολλημένo τίποτα γιατί τα πλένω ΑΜΕΣΩΣ μόλις φάω και δεν τα αφήνω όλη τη νύχτα στο νεροχύτη :p

    Δε τρώω γλυκά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παναής11:40 π.μ.

    Θαυμάζω πάντοτε τον άνθρωπο - συγγενή και μη - πού ξέρει πάντα τι ακριβώς βάζει στο
    στομάχι του. Που ξέρει τα σχετικά με τους complex or simple υδατάνθρακες, τις
    πρωτεΐνες, όλων των ειδών τα λίπη, βιταμίνες και θερμίδες,και...και...
    Εγώ ό μάπας, μια ζωή ,τρώω πρώτα και μετά κάνω ερωτήσεις.

    Συμμερίζομαι πάντως την αγάπη του Σπαρτιάτη της Κρήτης, για τα μακαρόνια και το ρύζι.
    Έξαιρετικοί οι συνδυασμοί των δύο αυτών "τροφικών πυλώνων", με αναρίθμητους πράγματι
    "πολλαπλασιαστές διατροφικής ισχύος." Απίθανα πιάτα με απλά λόγια !

    Όμως στο θέμα των γλυκών,........ά, εδώ χωρίζουμε τους δρόμους μας.
    Θυμάμαι σαν το χθες, την ειδική έκθεση του Ο.Η.Ε που ανέφερε ότι ό μέσος Θεσσαλονικιός
    καταναλώνει περίπου 950 με 1,356 τουλούμπες στην ζωή του !! :p

    Μα είναι δυνατόν, Θεσσαλονικιός πράμμα, να δηλώνει..." Δε τρώω γλυκά ", που σημαίνει ότι
    δεν τρώει και...τουλούμπες. Έλεος !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εσύ κάνεις ότι κάθε σωστός σκύλος, πρώτα τρώει και μετά κάνει ερωτήσεις :p :p

    Ε εντάξει, αν μου βάλεις μια τουλούμπα στη μύτη, μια μπουγάτσα, θα τη φάω! ;) Απλά στο σπίτι δεν έχω γλυκά και ούτε παίρνω ποτέ μόνος μου. Τα φρούτα έχουν αρκετή φυτική ζάχαρη ως είναι ;)

    Επίσης ζάχαρη έχει και ο φραππές :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Παναής11:18 π.μ.

    I see that you keep an open mind.
    That's priceless!!

    But remember,..."The trouble with having an open mind,of course,is that people will insist on coming along and trying to put things in it." -Terry Pratchett

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ναι μωρέ πότε πίνεις καφέ για να πάρεις και ζάχαρη; :ΡΡΡ

    Πάντως ομολογώ ότι η σκυλοτροφή όντως φαίνεται... yummy και πριν χρόνια στο τσακ ήμουν να δοκιμάσω :Ρ

    Κατα τ' άλλα, έχεις κάνει μερικούς ενδιαφέροντες συνδυασμούς τους οποίους θα δοκιμάσω πάραυτα, εκτός από το βραστό κοτόπουλο το οποίο να φας μόνος σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Χαχαχα! Στα αλήθεια η σκυλοτροφή μυρίζει πεντανόστιμα! :@

    Για τις κονσέρβες μιλάμε όσοι απορείτε. Οι κροκέτες μοιάζουν απλά ΟΚ, ίσως ταιριάζουν με καφέ :@

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Από το Blogger.