Αναφορά Φθινοπώρου

Το φετινό Φθινόπωρο τελείωσε ημερολογιακά και αν θέλαμε να βρούμε δύο λέξεις που να το περιγράφουν θα ήταν ζέστη και μέτρα.

Ακόμη και σήμερα, τελευταία μέρα του Φθινοπώρου, τελευταία μέρα του Νοεμβρίου, ενός μήνα που παραδοσιακά έκανε μερικά έντονα κρύα με πολύ βαρδάρη, η θερμοκρασία ήταν σε πολύ χαλαρά επίπεδα ή καλύτερα σε επίπεδα που επιβεβαιώνουν το global warming.

Όσο για τα μέτρα, πλέον οι "ειδήσεις" είναι ένας καταιγισμός μέτρων, μέτρων εικαζόμενων, μέτρων που απέτυχαν, μέτρων που θα ληφθούν αν αποτύχουν τα αποτυχημένα μέτρα, μέτρα για την κάσα, μέτρα και περισσότερα μέτρα.

Παρά τα μέτρα η αντίδραση του κόσμου είναι κάτι περισσότερο από παθητική. Θα μπορούσαμε να την χαρακτηρίσουμε πια ως παθολογική απάθεια. Και στα αλήθεια δεν θα έπρεπε να μας ξαφνιάζει. Βλέπετε οι μορφές "πάλης" στις οποίες είχε συνηθίσει ο Νεοέλληνας ήταν αυτές που δίδαξαν άριστα οι αριστεριστές, "σοσιαλιστές" και δεξιοί του κώλου, η γενιά του Πολυτεχνείου που κατέστρεψε τη χώρα.

Μερικές απεργίες μια δυο φορές το χρόνο για να "μετρήσουν τις δυνάμεις τους", ίσως καμιά κατάληψη δημόσιου χώρου, κλείσιμο σχολείων και πανεπιστημίων για μερικούς μήνες, κλείσιμο εθνικών οδών κτλ, όσο αρκούσε δηλαδή ώστε οι πολιτικοί πατρόνες της κάθε συντεχνίας να περάσουν νομοθετικές ρυθμίσεις που ικανοποιούσαν τους πολύ καλά βολεμένους και πετούσαν ψίχουλα στους υπόλοιπους.

Δεν μπορώ να ξεχάσω και την υπέρτατη κατάκτηση φυσικά, τη φοροδιαφυγή και την λαμογιά. Αν μπορούσες να κλέψεις το έκανες και ήσουν και μεγάλος αγωνιστής.

Πολύ ωραίες κατακτήσεις δεν λέω, ειδικά όταν το κόστος τους στάλθηκε ετεροχρονισμένο στις επόμενες γενιές... σε εμάς.

Φυσικά μόλις η δυνατότητα της πολιτικής κάστας των ηρώων του Πολυτεχνείου να χρηματοδοτούν και να δωροδοκούν εξανεμίστηκε, οι μορφές αριστερίστικου αγώνα κατέστησαν απολύτως αναποτελεσματικές.

Έτσι έμειναν να αναπολούν τις ηρωικές εποχές όπου αυτός που φέρνει το νερό στους ομιλητές της Βουλής παίρνει 3000 ευρώ ενώ σήμερα έναν νέος επιστήμονας παίρνει τα αρχίδια του στο χέρι.

Αλλά αρκετά με την Ελλάδα, ούτως ή άλλως ζει, για πολλοστή φορά, τις τελευταίες μέρες τις Πομπηίας. Διάολε, αν έχεις και μια αρρωστημένη περιέργεια να δεις πως είναι μια χώρα που καταρρέει τότε η Ελλάδα σου παρέχει μια προνομιούχα πρώτη θέση!

Τα πράγματα είναι απλά, ο θανατηφόρος εναγκαλισμός του χρηματοπιστωτικού συστήματος με τους προδότες πολιτικούς μπορεί να σπάσει με δυο τρόπους, ένοπλη βία ή ριζική αλλαγή της ατομικής νοοτροπίας του καθενός. Διαλέγουμε και παίρνουμε. Φυσικά μπορούμε πάντα απλώς να απολαύσουμε το αναπόφευκτο κοινωνικό ολοκαύτωμα.

Στη γειτονιά μας, το Ισραήλ έκανε άλλη μια επίδειξη ισχύος. Τίποτα νέο. Βέβαια η αναγνώριση από τη γενική συνέλευση του ΟΗΕ της Παλαιστίνης ως κράτους παρατηρητή είναι μια σημαντική εξέλιξη, έστω και σε διπλωματικό επίπεδο και κάνει την προβλεπόμενη αρνητική στάση των ΗΠΑ του, βραβευμένου με νόμπελ ειρήνης, γελοίου υπαλληλίσκου Ομπάμα τόσο πιο κωμική και χυδαία.

Μιας και κανένας δεν θα έχει διαβάσει ως εδώ, είναι ώρα να πάμε και στα του βλάκα τούτου βλόγκερ...

Η πολύ ζέστα των περασμένων μηνών πήγε λίγο πίσω τα νέα Faded Line κομμάτια, όμως είμαι στην θέση να πω ότι τα τρία νέα κομμάτια είναι συνθετικά έτοιμα κατά 95% και έχουν περάσει στο στάδιο της επίσημης προ-παραγωγής! Πράγμα που σημαίνει κλικ κλικ κλικ για να φτιάξεις τα patterns από τις μπότες :p Επίσης σημαίνει ότι οι χορδές που έχω από την τελευταία ηχογράφηση είναι πλέον άθλιες! Ακόμη και τα scratch track είναι άθλια! :p

Τελευταία με προβληματίζει πάρα πολύ η κατάσταση μου... δηλαδή αυτή της προσωποποίησης της απόλυτης αποτυχίας... Δηλαδή αν συσσωρεύσω ακόμη περισσότερη αποτυχία, περισσότερο EPIC FAIL, φοβάμαι ότι θα γίνει διαίρεση με το μηδέν. Και όλοι ξέρουμε τι γίνεται αν κάνεις διαίρεση με το μηδέν!

Καλό (ημερολογιακό) χειμώνα και καλά Χριστούγεννα στις παραλίες :p

Nick Failuristas

1 σχόλιο:

  1. Αυτά κρατάω:
    Μερικές απεργίες μια δυο φορές το χρόνο για να "μετρήσουν τις δυνάμεις τους
    Η αναγνώριση από τη γενική συνέλευση του ΟΗΕ της Παλαιστίνης ως κράτους παρατηρητή (...) κάνει την προβλεπόμενη αρνητική στάση των ΗΠΑ του, βραβευμένου με νόμπελ ειρήνης, γελοίου υπαλληλίσκου Ομπάμα τόσο πιο κωμική και χυδαία

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Από το Blogger.