Suckbook

Συμβαίνει πιο συχνά από ότι θα έπρεπε στον κόσμο των υπολογιστών και του λογισμικού μια εφαρμογή να αποκτάει τεράστια δημοφιλία όχι λόγω της ποιότητας της αλλά λόγω των συγκυριών.

Αναφέρομαι στο Facebook, το οποίο γιγαντώθηκε χάρη περισσότερο στο peer pressure, που ανάγκασε τους περισσότερους να το αποδεχτούμε και να το χρησιμοποιούμε σαν την εξ'ορισμού εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης. Εντάξει, βοήθησε και το ότι το MySpace ήταν έπος αθλιότητας.

Το Facebook είναι υπόδειγμα μιας εφαρμογής-δικτάτορα. Ο Ζούκεμπεργκ αποφασίζει τι του αρέσει και τι όχι και την επόμενη μέρα έχουν φύγει οι καρτέλες, έχεις ένα προφίλ που κάνει scroll στην αιωνιότητα, άθλια υπηρεσία προσωπικών μηνυμάτων και πολλά άλλα. Και αυτά είναι μόνο μερικά μικρά προβλήματα.

Τίποτα σε όλο το περιβάλλον του δεν είναι εύχρηστο. Τίποτα δεν είναι εκεί που θα περίμενες να είναι και πρέπει να κάνεις αναζήτηση μόνο και μόνο για να βρεις μια επιλογή. Και εννοώ αναζήτηση στο... google. Ακόμη και αν τίποτα από αυτά δεν σας ενοχλεί, πρέπει να είστε τουλάχιστον νεκρός μέσα σας για να μην σας ΣΠΑΝΕ ΤΑ ΝΕΥΡΑ αυτά τα ΑΘΛΙΑ app που εμφανίζονται στα αριστερά και πετάνε συνέχεια νουμεράκια από δίπλα τους.

Δεν ξέρω αν είναι το obsessive-compulsive disorder μου με την τάξη, αλλά αυτά τα καταραμένα νουμεράκια ΜΕ ΤΡΕΛΑΙΝΟΥΝ και φυσικά στην απόλυτη σοφία του ο Ζούκεμπεργκ αποφάσισε πως όχι, δεν μπορείς να τα απενεργοποιήσεις όσο και αν προσπαθείς από τις αντίστοιχες επιλογές της χρηματιστηριακής φλόπας του.

Ε λοιπόν αυτά, καθώς και τις γαμημένες διαφημίσεις του, μπορείτε να τις κρύψετε πολύ απλά εγκαθιστώντας το AdBlock στον browser που χρησιμοποιείτε και βάζοντας αυτούς τους απλούς κανόνες (ουσιαστικά κρύβει τα σχετικά στοιχεία της σελίδας).

Πάτε AdBlock -> Options -> Customize -> Manually edit your filters -> Edit και κάντε κλόπυ-πάστα:

www.facebook.com##LI[id="navItem_app_261369767293002"][class="sideNavItem stat_elem"]
www.facebook.com##LI[id="navItem_app_140472815972081"][class="sideNavItem stat_elem"]

Επιπλέον με αυτό το φανταστικό πρόσθετο γλιτώνετε από τις layered διαφημίσεις του YouTube, δυστυχώς όμως όχι και από αυτές που πλέον βάζει στην αρχή μερικών βίντεο, καθώς και από πλήθος άλλων απολύτως σπαστικών και ενοχλητικών σαβούρων σε διάφορα sites.

4 σχόλια:

  1. facebook ε? το έχω καταργήσει εδώ και 3 χρόνια, και μάλλον σκέφτομαι ότι έκανα καλα,..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εξαρτάται πάντα... αν θες να γίνεις ο John Connor και να χαθείς από το grid ;)

    Αυτό δε σημαίνει ότι δεν είναι σπαστικό φυσικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. xaxaxax a θα με βρουν από το twitter οποτε... :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Από το Blogger.