Teledigitalis

Αν περάσατε από κάποιο κατάστημα ηλεκτρικών τις τελευταίες μέρες θα είδατε αλαφιασμένο κόσμο να αγοράζει ψηφιακούς αποκωδικοποιητές από τις στοίβες μνημείο του κινέζικου καπιταλισμού.

Το αναλογικό σήμα διακόπηκε και στην Θεσσαλονίκη και κρίση ξε-κρίση ο Έλληνας θέλει την τηλεόραση του. Φυσικά οι τιμές πήγαν στα ύψη, σε σχέση με αυτές που είχαν όταν ακόμη υπήρχε ταυτόχρονη εκπομπή.

Αν και δεν παρακολουθώ τηλεόραση, δεν είναι άσχημο να έχεις την επιλογή αν μπορείς. Έτσι εδώ και χρόνια είχα αγοράσει μια υβριδική κάρτα για τον υπολογιστή [μιας και δεν έχω συσκευή τηλεόρασης]. Ναι από αυτούς του υπολογιστές που είναι σε κουτιά, όχι στο πληκτρολόγιο. Μάλιστα την είχα πάρει μόλις 20 ευρώ! Τώρα μια απλή κάρτα λήψης έχει πάει στα 40 ευρώ! Το αόρατο χέρι της αγοράς βλέπετε. Που πάντα σου πιάνει τον κώλο.

Ενώ στην αρχή έπιανε κανονικά ψηφιακό σήμα από ένα σημείο και μετά σκότος μαύρο. Ποτέ δεν κατάλαβα τι έφταιξε και ούτε ασχολήθηκα μιας και είχα αναλογική λήψη.

Με την διακοπή του αναλογικού σήματος προσπάθησα να επανασυντονίσω τον δέκτη μήπως και πλέον δεχόταν επαρκώς ισχυρό σήμα, αλλά τίποτα.

Θα μπορούσα να σταματήσω εκεί, όμως όταν κάτι δεν δουλεύει στο σύστημα με πιάνει το OCD μου :p Δοκίμασα το Windows Media Center που έρχεται ενσωματωμένο στα Windows 7 Ultimate, που είναι και η έκδοση των εφτά που θα έπρεπε να έχετε αν κάνατε... σωστά τη δουλειά σας...! :@

Και βρήκε καμιά πενηνταριά κανάλια! BBC; Τι λες τώρα; Πιάναμε BBC και δεν είχα πάρει χαμπάρι; Βρήκε πολλά κανάλια την ύπαρξη των οποίων αγνοούσα, η ύπαρξη των οποίων δεν δικαιολογείται και την ύπαρξη των οποίων θα συνεχίσω να αγνοώ. Όπως άλλωστε και των υπόλοιπων εκπομπών της ελληνικής τηλεόρασης.

Πάρα πολύ καλό λογισμικό το Media Center. Πολλές επιλογές, πολύ όμορφο GUI και δούλεψε μόνο του χωρίς να χρειαστεί να κάνω τίποτα. Σε αντίθεση με το λογισμικό της εταιρείας που έφτιαξε την κάρτα και που πολύ απλά είχε τινάξει τα πέταλα και αρνιόταν να συντονιστεί με το ψηφιακό σήμα χωρίς λόγο και αιτία.

ΥΓ. Όταν διακοπεί η αναλογική εκπομπή και στην Χαλκιδική, κάποιος κάποιος που πήγε και άλλαξε το δώρο των φίλων του, κάνοντας φασαρία για να πάρει πίσω μερικά ευρώ, αντί να αποδεχτεί το δώρο ως τέτοιο και είναι γνωστό ότι δεν αγοράζει τίποτα μόνος του θα κλάψει με μαύρο δάκρυ. Ο καιρός γαρ εγγύς. :@

2 σχόλια:

  1. στο μαγαζί μου είπαν ότι ήταν κλεμμένο. έτσι μου παίρνετε δώρα ρε;!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στα μαγαζί θα σε θυμούνται ακόμη οι υπάλληλοι που τους έκανες ολόκληρη φασαρία!

    Και όλα αυτά γιατί δεν σου πήραμε το Galaxy S.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Από το Blogger.