Γυαλιά - δεν καθαρίζουν.

Μέσα στα εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια εξέλιξης του ανθρώπινου είδους και τα χιλιάδες χρόνια εξέλιξης του πολιτισμού έχουμε φτάσει αρκετά μακριά, σε επίπεδο τεχνολογίας.

Έχουμε πια τη δυνατότητα παραγωγής σχεδόν αψεγάδιαστων οπτικών βοηθημάτων. Αλλά ένα θέμα παραμένει. Οι φακοί των γυαλιών δεν καθαρίζουν. ΠΟΤΕ...

Ότι και να κάνεις, όσο ενδελεχής και να είσαι θα καταφέρεις στο κρεσέντο του καθαρίσματος να ξαναβρωμίσεις τον φακό. Θα υπάρχει πάντα εκείνο το μικρό, αδιόρατο σκουπιδάκι που θα πασαλείψει όλο το γυαλί.

Θα είναι εκεί σαν μνημείο της αποτυχίας σου να καθαρίσεις ακόμη και αυτό το απλό πράγμα.

Ακόμη και αν νομίσεις, αφελώς, ότι τα καθάρισες και έχεις γεμίσει υπερηφάνεια, αρκεί μια ματιά σε διαφορετικό φως, υπό άλλη γωνία, για να διαπιστώσεις ότι ναι, τα έκανες ακόμη περισσότερο κώλο.

Δεν έχει σημασία αν χρησιμοποιείς το microfiber σούπερ οπτικό ύφασμα ή το t-shirt. Αν τα χουχουλιάζεις ή ρίξεις πάνω καθαριστικό. Το επιστημονικό συμπέρασμα είναι ότι τα γυαλιά, διόρθωσης ή ηλίου ή προστατευτικά ή μάσκες ή κάσκες ή κράνη απλά δεν καθαρίζουν ποτέ.

Και δεν θα μιλήσω καν για τις γρατσουνιές που εμφανίζονται ακόμη και αν τα προσέχεις σαν κόρη οφθαλμού...

Το να πας να καθαρίσεις τα γυαλιά σου είναι μια άσκηση στην ματαιότητα...

5 σχόλια:

  1. Θα πρότεινα να αναρτούσες μια φωτογραφία από τα γυαλιά σου, ενώ τα φοράς :O :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τα γυαλιά μυωπίας εννοώ aka πατομπούκαλα :@

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είσαι γατούλης ρε γι' αυτό δεν ξέρεις, δεν πρέπει να τα καθαρίζεις συχνά! Πρέπει να μάθεις να βλέπεις μέσα ή γύρω από τα λεκεδάκια στα γυαλιά. Το είπες μόνος σου, αν πας να τα καθαρίσεις τα κάνεις μουνι κι αυτό είναι αποδεδειγμένο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Από το Blogger.