The Joker suggestion

Η ανθρωπινή συμπεριφορά είναι ένα πεδίο που διαρκώς με εκπλήσσει και με προβληματίζει. Θα πίστευα ότι μια τριανταριά χρόνια στον πλανήτη θα ήταν αρκετά ως τώρα για να αποδεχτώ ή και να κατανοήσω κάποιες συμπεριφορές, αλλά όχι... ακόμη μου φαίνονται ακατανόητες, ασύμβατες με τη δική μου οπτική, πράγμα που υποθέτω ότι εξορισμού σημαίνει ότι είμαι απροσάρμοστος.

Μια από αυτές είναι η αντίδραση των περισσοτέρων ανθρώπων όταν τους προσφέρεις κάτι χωρίς πραγματικά να θες κάποια ανταπόδοση πέρα από ένα ευχαριστώ. Γιατί μπορείς, γιατί θέλεις, γιατί... έτσι!

Οι περισσότεροι άνθρωποι αντιδρούν σε μια τέτοια προσφορά είτε με μια παγερή αδιαφορία είτε με μια σχεδόν εκνευριστική φυσικότητα, λες και τους χρωστούσες κάτι.

Δεν ξέρω γιατί συμβαίνει αυτό. Φαντάζομαι ότι στις υπέροχες μοντέρνες μας κοινωνίες, τα άτομα είναι εκπαιδευμένα στο να εκτιμούν κάτι με βάση το αντίτιμο που πρέπει να καταβάλουν για να το αποκτήσουν. Αν συνοδεύεται από μια ακριβή ετικέτα έχει αξία και χρήζει προσοχής, αν όχι είναι κάτι το ευτελές. Από την άλλη θα είναι εξίσου δύσπιστοι στο να αποδεχτούν ότι υπάρχει εκεί έξω προσφορά χωρίς αντίτιμο... Απίστευτο δεν είναι;

Έτσι μερικοί ταλαίπωροι σαν εμένα αναγκάζονται να πατάνε την παύση στις σκηνές που ζουν και να αναρωτιούνται... Να τις παίζουν ξανά και ξανά στο κεφάλι τους για να βρουν τι έκαναν λάθος... Όμως μάλλον το λάθος δεν είναι στο μέρος τους...

Τελικά φαίνεται πως ο Τζόκερ το είπε καλύτερα... "αν είσαι καλός σε κάτι, ποτέ μην το κάνεις δωρεάν"...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.