Σύλλογος "Το χαμόγελο της δεκαοχτούρας"

Μπορεί η ανάπτυξη, που η ίδια η Παναγιά ψιθύρισε στο αφτί του Σαμαρά ότι έρχεται, να αργεί ακόμη, όμως στην Ελλάδα της κρίσης δύο κλάδοι γνωρίζουν μεγάλη άνοδο. Τα ενεχυροδανειστήρια χρυσού, που πλέον είναι παντού και οι φιλανθρωπικοί σύλλογοι αγνώστου ταυτότητας. [σημ: Ξέχασα να αναφέρω και τα Mikel. Που επίσης είναι παντού...]

Σίγουρα θα έχετε τύχει κάποια κοπελίτσα να σας προτείνει να στηρίξετε μια άγνωστη οργάνωση που ασχολείται με έναν ευγενή σκοπό. Χωρίς να θέλω να βάλω όλες τις αυθεντικές φιλανθρωπικές οργανώσεις στο ίδιο τσουβάλι, τέτοιες πρακτικές δεν μπορούν παρά να δημιουργούν μεγάλη καχυποψία.

Ακόμη και αν νομότυπες οργανώσεις χρησιμοποιούν αυτή την πρακτική θα έπρεπε να σταματήσουν άμεσα. Μπορούν αν θέλουν να ενημερώσουν τον κόσμο με κάποιο φυλλάδιο, όπου θα παρέχουν πληροφορίες για το που μπορούν να προσφέρουν οικονομική ενίσχυση αν το επιθυμούν [τραπεζικός λογαριασμός, paypal], όχι όμως να προσπαθούν να σου πουλήσουν κάτι εκεί που κάθεσαι.

Πολλές από αυτές τις "οργανώσεις" ακούγονται σαν καιροσκοπική απάτη προσπαθώντας να εκμεταλλευτούν την όποια ευαισθησία του κόσμου με λέξεις όπως "παιδί", "καρκίνος" κτλ.

Δεν στρέφομαι εναντίον των ατόμων [κυρίως νεαρές κοπέλες] που προσπαθούν να εξασφαλίσουν ένα εισόδημα κάνοντας αυτή την προώθηση, όμως αυτή η πρακτική απομακρύνει τον κόσμο ακόμη περισσότερο από τις αληθινές οργανώσεις. Προς όφελος τους λοιπόν θα ήταν να σταματήσουν (οι ίδιες οι οργανώσεις) αυτό το φαινόμενο.

1 σχόλιο:

  1. Καχύποπτε!
    Σοβαρά τώρα, αν ξανάρθουνε θα τους πω αυτό που γράφεις δηλαδή να μου πουν τρόπους για οικονομική ενίσχυση (internet κλπ). Αλλιώς θα εξισωθούν με μαύρους με χαϊμαλιά, τοξικομανείς με κεριά, γύφτισσες με γάλατα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Από το Blogger.