Το Cosmos δεν χρειάζεται reboot

Η έμπνευση, στον χώρο της τέχνης και της ψυχαγωγίας, είναι κάτι που σπανίζει, ειδικά στις μέρες μας όπου μετά από δεκαετίες μαζικής παραγωγής ιδεών μοιάζει να έχει στερέψει, μοιάζει λες και τα έχουμε δει και τα έχουμε ακούσει όλα...

Δεν είναι λοιπόν περίεργο που τα reboot και τα sequel και το γενικό αναμάσημα είναι η τάση που επικρατεί. Και καλά αν πρόκειται για έναν σούπερ ήρωα ή για ένα παιχνίδι που το αναβαθμίζεις με νέα τεχνολογία ή για μια μουσική τάση που την "ανακαλύπτεις" ξανά ή ακόμη ακόμη και αν είσαι ο DeMaio και αποφασίζεις να ξανά-ξανά-ξανά-ηχογραφήσεις έναν δίσκο των Manowar.

Όμως το να παίρνεις την πιο αγαπημένη σειρά ντοκιμαντέρ που γυρίστηκε ποτέ, ένα πραγματικό οπτικοακουστικό έργο τέχνης, το Cosmos με τον αξέχαστο Carl Sagan και να το κάνεις "reboot" [ναι είχαν το θράσος να το πουν έτσι, λες και το τέλειο χρειάζεται επανεκκίνηση...] με νέα κακόγουστα, καρτουνίστικα special fx που θα είναι παρωχημένα σε μερικά χρόνια και με τον wanna-be Neil DeGrass Tyson που κάνει μια πολύ πετυχημένη μίμηση του μεγάλου Carl, αλλά στο πιο urban(?) στυλ, είναι ιεροσυλία, αίσχος και όνειδος.

Δείτε εδώ το αριστούργημα και πατήστε εδώ για τον εμετό.

3 σχόλια:

  1. Ανώνυμος9:51 μ.μ.

    Και γιατί να βγάλουν νέο διάδοχο (ναι είχαν το θράσος να το πουν successor, όπως το χαρακτηρίζουν στην επίσημη σελίδα της Fox, δηλαδή sequel) στη σειρά Cosmos;
    Έγιναν μήπως σημαντικές επιστημονικές ανακαλύψεις ανάμεσα στο 1980 και στο 2013; Είναι δυνατόν τα νέα εφφέ του 2013 να καταφέρουν ποτέ να ξεπεράσουν την ποιότητα και τις δυνατότητες που είχαν τα ειδικά εφφέ του 1980; Και στο κάτω-κάτω, τί δουλειά έχει ο απλός άνθρωπος να γνωρίσει με κατανοητό τρόπο το σύμπαν και τον κόσμο; Γιατί να μάθει ο κόσμος για τις νέες επιστημονικές ανακαλύψεις; Τί έχει να προσφέρει στους ανθρώπους αυτού του είδους η εκπαίδευση; Το ότι η παρουσίαση θα γίνει από ένα ζωναντό επιστήμονα κι όχι από το νεκρό Carl Sagan, είναι ιεροσυλία, αίσχος και όνειδος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχω δει σχεδόν όλα τα ντοκιμαντέρ του Τάισον, έχω δει και την σειρά με τον Μόργκαν Φρίμαν σαν αφηγητή και δεκάδες άλλα. Δεν νομίζω ότι τα εμπόδισε κάτι στο να έχουν πολύ ωραία μοντέρνα εφέ και να παρουσιάσουν όλες τις νέες εξελίξεις με το απλό γοητευτικό ύφος του popular science.

    Τι εξυπηρετεί να παίρνουν έναν έργο του Sagan και να προσπαθούν με το ζόρι να το "εκσυγχρονίσουν";

    Αν έχεις δει το Cosmos θα ξέρεις ότι ο Sagan δεν ασχολήθηκε με το να παρουσιάσει τις τελευταίες εξελίξεις του 70, ήταν περισσότερο έναν φιλοσοφικό ταξίδι της ανάπτυξης της επιστήμης σαν μέσο της ανθρώπινης ευφυίας να αγγίξει τα αστέρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Την λεχω όλη την συλλογη, δεν παν να την κανοιυν 100 ρεβοοτσ, στα χεριαμου εχω το original

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Από το Blogger.