Κάθε πικραμένος

Καθώς μπαίνουμε στην τελική ευθεία της αναμέτρησης για τα τοπικά αξιώματα και για μια θέση στο άνδρο της ευρώ-γραφειοκρατίας στις Βρυξέλλες, μόνο κάποιος που στερείται κάθε ίχνος χιούμορ δεν θα έβρισκε διασκεδαστικό αυτόν τον θλιβερό συρφετό που διεκδικεί την ψήφο του πολίτη.

Ξεπλυμένοι πολιτικοί, καμμένοι αθλητές, παρατρεχάμενοι των κομματικών οχετών, φερέφωνα και ομιλούσες κεφαλές των ΜΜΕ και αυτοαποκαλούμενοι καλλιτέχνες. Άνθρωποι που η μόνη τους ικανότητα είναι το όνομα τους.

Γιατί όση δουλειά έχει ένας ποδοσφαιριστής, που με το ζόρι μπορεί να συνθέσει μια πρόταση επιπέδου δημοτικού ή ένας νάρκισσος πολιτικός που ντύνεται συχνά Ζορρό να ομιλεί για διεθνή θέματα, άλλο τόσο έχω εγώ.

Πολιτικοί καριέρας, που βλέπουν ότι λίγο απέχουν από το λιντσάρισμα αν κατέβουν στις εθνικές εκλογές, προτιμούν μια ωραία, πλούσια αμειβόμενη θέση μακριά από την πολιτική κρεμάλα που είναι πλέον το κοινοβούλιο.

Οι δημοτικοί άρχοντες από την άλλη διαγωνίζονται για μια καρεκλίτσα σε κάποιον Δήμο, για να βολέψουν και κανέναν δικό τους και έτσι να μην πάει άδικα το αποτυχημένο σολάριουμ και οι τόνοι πούδρας κάτω από τα καυτά φώτα των τηλεοπτικών πλατό, όπου θα παρουσιάσουν τα σχέδια τους για να κάνουν τις ελληνικές τσιμεντουπόλεις αρχιτεκτονικά θαύματα και Ντουμπάι της Μεσογείου.

Και δεν είναι μόνο οι αξιοθρήνητες επιλογές, είναι και το γεγονός ότι όλοι αυτοί πιστεύουν ότι ο κόσμος είναι τόσο ανόητος, τόσο αποβλακωμένος που θα τον κερδίσουν με τους καβγάδες τους, τα ξεκατινιάσματα και τις υποσχέσεις τους για καθαρές πόλεις και μάχη για τα δικαιώματα του μπακαλιάρου του ατλαντικού. Συγνώμη το τελευταίο αναφέρεται στο πρόσωπο της "επανάστασης" που πούλησε τη φήμη της για έναν ζεστό μισθό στην πρωτεύουσα της χίμαιρας που είναι η ευρωπαϊκή ενοποίηση...

Μιας και οι εκλογές αυτές είναι καθαρά δημοσκοπικές, ας διασκεδάσουμε αυτή τη φορά εμείς μαζί τους ψηφίζοντας ότι να ναι. Μην τους δώσετε τη χαρά να χρησιμοποιήσουν στατιστικά υπέρ τους και εναντίον μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.