Το μήνυμα

Μετά από κάθε εκλογική αναμέτρηση ακολουθεί το διαβόητο μήνυμα της κάλπης. Ανάμεσα στις θριαμβολογίες όλων των νικητών, μιας και δεν υπάρχουν πια χαμένοι και στις περισπούδαστες αναλύσεις ακόμη και του χρώματος που προτιμούν οι ψηφοφόροι, το δικό μου συμπέρασμα είναι το εξής,.

Το κοινοβουλευτικό σύστημα, όπως λειτουργεί σήμερα, έχει εξαντλήσει τη χρησιμότητα του. Είναι στελεχωμένο από ανίκανα άτομα, απλούς υπαλλήλους οικονομικών κέντρων και από άτομα που καταλαμβάνουν αξιώματα επειδή έχουν εμφανιστεί στην τηλεόραση ή σε κάποιο αθλητικό χώρο.

Το σύστημα όμως έχει εξαντλήσει τη χρησιμότητα του και για έναν ακόμη πιο σημαντικό λόγο. Οι "πολίτες" πλέον ασκούν το δικαίωμα τους είτε ελαφρά την καρδία είτε πλήρως κατευθυνόμενοι.

Δεν εξηγούνται παρά μόνο σαν φάρσα τα άτομα που εξελέγησαν. Από ποδοσφαιριστές που δεν μπορούν να αρθρώσουν μια πρόταση για τις αίθουσες των διεθνών κοινοβουλίων, μέχρι άνθρωποι του υποκόσμου και αδερφές - προαγωγοί ταλέντων για την διοίκηση των Δήμων...

Είστε άξιοι της μοίρας σας, αλλά οι υπόλοιποι κάποτε πρέπει να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας.

1 σχόλιο:

  1. Απ' τη μια το βλέπεις ως θετικό τ' ότι καινούργιος κόσμος ασχολείται με "τα κοινά". Απ' την άλλη όμως τι θα κάνουν κι αυτοί όταν είναι τελείως άσχετοι με το χώρο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Από το Blogger.