Εκλεπτυσμένα WC

Υπάρχει ένα γνωμικό που αναφέρει ότι η πολυπλοκότητα είναι ο εχθρός της αξιοπιστίας. Προφανώς είναι κάτι το οποίο οι σχεδιαστές τουαλετών δημόσιων χώρων αγνοούν επιδεικτικά.

Πόσες φορές έχει τύχει να φτάσετε στην τουαλέτα και να μείνετε αποσβολωμένοι από την καλλιτεχνική αρτιότητα της πόρτας; Θαυμάζοντας το βαθυστόχαστο έργο τέχνης προσπαθείτε να αποκωδικοποιήσετε τα βαθύτερα νοήματα που έκρυψε σε αυτό ο δημιουργός. Τι να ήθελε άραγε να πει κάνοντας την ένδειξη του φύλου κάτι το απρόσιτο στην κοινή λογική;

Διαλέγοντας μια πόρτα μπαίνετε σε έναν θαυμαστό χώρο υψηλής τεχνολογίας. Τα φώτα ανάβουν αυτόματα ώστε ο (μεθυσμένος;) πελάτης να μην ψάχνει τον διακόπτη παρά μόνο το φερμουάρ του. Φωτοκύτταρα χρησιμοποιούνται ώστε να εξοικονομείται πολύτιμη ηλεκτρική ενέργεια, επιτρέποντας στο φως να είναι ανοικτό μόνο όταν ανιχνεύουν κίνηση. Και έτσι το φως σβήνει ενώ είστε με την... κάνουλα στο χέρι, αναγκάζοντας σας σε έναν λάτιν χορό της τουαλέτας για να το ανάψετε.

Το πολύτιμο χαρτί τουαλέτας επιδίδεται στον πελάτη σε άρτια κατανεμημένες ποσότητες ώστε να διασωθεί το δάσος του Αμαζονίου και φυσικά να μην βρεθεί κανείς στην δυσάρεστη θέση να ψάχνει... χαρτονομίσματα. Απλά η ποσότητα είναι τόσο μικρή που θυμίζει χαρτάκι post-it... Το καζανάκι δεν θα μπορούσε ασφαλώς να ενεργοποιείται από ένα κουμπί όπως αυτό στην τρώγλη σας και συνήθως ενεργοποιείται από κάποιον κρυμμένο ποδοδιακόπτη. Που δεν δουλεύει.

Και τέλος φτάνετε στον νιπτήρα. Μάταια κάνετε την καλύτερη μίμηση της Shakira στο μηχάνημα του σαπουνιού που ενεργοποιείται με προχωρημένους αισθητήρες, το πιθανότερο είναι ότι άδειασε από μόνο του. Φυσικά για να ανοίξετε την βρύση συνήθως απαιτείται δεξιοτεχνία οδηγού ράλι που χορεύει τα πετάλια με τα πόδια του. Η πίεση του νερού είναι προρυθμισμένη ασφαλώς για μεγαλύτερη οικονομία, έτσι ώστε ο πίδακας να κυλίσει από τον χαμηλό, ρηχό νιπτήρα απευθείας πάνω σας.

Αν μετά από αυτό θέλετε να στεγνώσετε τα χέρια σας (ή οτιδήποτε άλλο έκανε μούσκεμα η βρύση) μπορείτε να τα περάσετε κάτω από τον μετακαυστήρα της τουρμπίνας F-16 που έχει τον ρόλο του αυτόματου στεγνωτήρα... Και αν δεν σας αρέσει να τα κρατήσετε για το σπίτι σας :@


2 σχόλια:

Από το Blogger.