Εκλογές ή ένας ακριβός ανασχηματισμός;

Ποιο ήταν τελικά το συμπέρασμα της τελευταίας εκλογικής αναμέτρησης, της πολλοστής στα τελευταία έξι χρόνια της κρίσης; Ότι δεν χρειαζόταν.

Το αποτέλεσμα ήταν να προκύψει η... δεύτερη "πρώτη φορά Αριστερά", πάντα σε αγαστή συνεργασία με την καμμένη Δεξιά, κυβέρνηση στελεχωμένη από το ίδιο ανίκανο προσωπικό σε ελαφρώς διαφορετικές θέσεις.

Ο Τσίπρας κατόρθωσε και πάλι να αποδείξει ότι σε αυτή την συγκυρία είναι ανίκητος και ο κόσμος θα τον ψηφίζει χωρίς λογικά επιχειρήματα.

Κατάφερε να πατάξει την κίνηση Λαφαζάνη εν τη γέννεση της. Όχι απλά καθάρισε το κόμμα από τους ενοχλητικούς, αλλά δεν θα έχει καν τη φωνή τους στη βουλή να θυμίζουν στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ τι υποτίθεται ότι ευαγγελιζόταν το κόμμα τους πριν την θεαματική κολοτούμπα προς τον κεντροσοσιαλισμό της "πρώτη φορά Αριστερά".

Απέδειξε ότι η ΝΔ είναι ένα αστείο κόμμα, που περισσότερο μοιάζει με ένα συνονθύλευμα φατριών του Αφγανιστάν παρά με έναν πολιτικό χώρο που εκφράζει τον συντηρητικό (= λογικά σκεπτόμενο) ψηφοφόρο.

Απέδειξε ότι το ΚΚΕ βρίσκεται σε έναν καθεστώς αυτό-διατήρησης, σαν πυρηνική αντίδραση. Το ποσοστό του είναι σταθερό. Ένας πεθαίνει ένας μπαίνει. Απόλυτη ομοιόσταση.

Απέδειξε ότι η Χρυσή Αυγή θα συνεχίσει να ενισχύεται όσο αντιμετωπίζεται με όρους φιλοσοφίας και ημιμάθειας ή ασόβαρων προσπαθειών απονομιμοποίησης της. Όσο όταν μιλάμε για τη Χρυσή Αυγή ο καθένας προσπαθεί να αποδείξει πόσο αντιφασίστας είναι και σε πόσους αγώνες έχει συμμετάσχει (από την πολυθρόνα του), ενώ τα ζητήματα που ενισχύουν τέτοιους χώρους μένουν άλυτα και θεριεύουν, τόσο οι αγωνιστές του καναπέ θα αναλώνονται σε φιλολογικούς αυνανισμούς στα social media και η Χρυσή Αυγή θα οδεύει για τη δεύτερη θέση.

Ο Τσίπρας μόλις έκανε έναν πανάκριβο ανασχηματισμό χαμηλού επιπέδου. Και οι πολίτες τον επικρότησαν. Μετά το καταστροφικό εξάμηνο της διακυβέρνηση του, όσο "μάθαινε", όπως ο ίδιος δήλωσε. Κερδίσαμε το αύριο. Καλή μας τύχη.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.