Ο... γενναίος της Σαμοθράκης

Όταν με έστειλαν Υλικό Πολέμου [το δεύτερο πιο gay τμήμα του στρατού μαζί με τους διαβιβαστές :p] πολλοί βιάστηκαν να με χαρακτηρίσουν βύσμα, παρά τις δηλώσεις μου περί του αντίθετου. Η μετάταξη/μετάθεση μου στο Πεζικό, σαν απλό τζιτζίκι, εκτός του ότι βουλώνει κακοήθη στόματα, επιβεβαιώνει και κάτι ακόμη, ο ΕΣ λειτουργεί με τη βαθύτατη δημοσιοϋπαλληλική ελεεινή ελληνική νοοτροπία του βύσματος.
Ήμουν σίγουρος ότι θα έτρωγα μετάταξη και πάλι καλά που γλύτωσα τους Τέθωρες [Μπρρρρ! Ακόμη και οι ΟΥΚάδες τρέμουν στην ιδέα της Αυλώνας!]. Διασκέδασα αφάνταστα ακούγοντας τις ανακοινώσεις των μεταθέσεων. Τα βύσματα παρέμεναν Υλικό Πολέμου με ειδικότητες όπως χειριστής/προγραμματιστής υπολογιστή να δίνονται σε οικονομολόγους και λογιστές, ενώ οι πληροφορικάριοι άνευ βύσματος προσεύχονται να μην καταλήξουν να λαδώνουν κανά τανκ! Διάφορες άλλες «ειδικότητες» δίνονταν στα προκαθορισμένα άτομα που έβαλαν τη μαμάκα και τον μπαμπάκα να τους καβατζώσει μια εύκολη θέση για να μην κουράσουν το καλοθρεμμένο κωλαράκι τους.
Δε μπορώ να ξεχάσω την έκφραση στο πρόσωπο ενός παλικαριού μπροστά μου όταν άκουσε σαν ειδικότητα χειριστής κάποιου όπλου πάνω σε τεθωρακισμένο, έχασε το χρώμα του. Αλλά παρόλα αυτά, τα περισσότερα παιδιά χωρίς βύσμα είχαν την αξιοπρέπεια να ακούσουν τις λυπητερές χωρίς να γκρινιάζουν, χωρίς να πάρουν τη μαμάκα τηλέφωνο για να κλαφτούν.
Τα βύσματα κάνανε μπαμ. Συνήθως ήταν οι πλέον γκρινιάρηδες, αυτοί που ξέρανε που θα πάνε πριν καν βγούνε οι μεταθέσεις και πάλι δεν τους άρεζε. Ήταν αυτοί που πήραν αμετάθετα δύο τετράγωνα από το σπίτι τους.
Δε βαριέσαι. Ο Ε.Σ υπάρχει για να δικαιολογεί το μισθό διάφορων αξιωματικών και τις μίζες των μεγάλων που είναι από πάνω. Δεν θα κουραστώ να το λέω. Όταν με ένα τηλέφωνο σιχαμεροί πολιτικοί και βύσματα λύνουν και δένουν, δε μιλάμε για παρωδία ενός στρατιωτικού οργανισμού, αλλά για μια βαθιά αντιπαραγωγική, ζημιογόνα και υδροκέφαλη δημόσια επιχείρηση. Όχι ότι ο Στρατός ήταν ποτέ τίποτα καλύτερο...
Ο γράφων δικαιούται εξάμηνη θητεία λόγω θανάτου και των δύο γονέων και δύναται να ζητήσει κατ’ εξαίρεση μετάθεση στον τόπο συμφερόντων του. Σύμφωνα πάντα με τη νομοθεσία του κράτους. Και ένα προληπτικό γείωμα. Όποιος μου τη λέει για τη διάρκεια της θητείας να του πω ότι ευχαρίστως αντάλλαζα το δωδεκάμηνο του αν ερχόταν αυτός στη θέση μου... Τέλος πάντων, τα χαρτιά μου θα τα κάνω, από κει και πέρα στο βασίλειο του βύσματος τίποτα δεν είναι βέβαιο και τίποτα δεν είναι πιο πάνω από τη φωνή στην άλλη άκρη της γραμμής και την απάντηση «Μάλιστα! Διατάξτε! Και βέβαια, ότι θέλει το παιδί»...
Μέχρι τότε θα είμαι απλός τυφεκιοφόρος (Πτυχία; Όχι, για το ΕΣ είμαι ίσος με τον απόφοιτο δημοτικού) στο 289 Τάγμα Πεζικού στη Σαμοθράκη.
Στρατιώτης Πεζικού RaDiKaL 2006 Α ΕΣΣΟ. Προς Χαιρετισμόν… Ατενώς...
ΥΓ1. Για όποιον θέλει, νέες φωτογραφίες εδώ ;)
ΥΓ2. Δυστυχώς το blog θα ανανεώνεται ακόμη αραιότερα. Όχι ότι νοιάζει κανένα...
ΥΓ3. Το Eclipse των Amorphis είναι απίστευτα καλό!
ΥΓ4. Καλή συνέχεια, στη θητεία και στη ζωή τους, σε όλα τα παιδιά της 1-3, της πιο χύμα διμοιρίας όλων των εποχών! :@ Ειδικά στον Μπίδη (όχι μόνο το όπλο δε γλύτωσες σου έδωσαν και ρουκέτες! Χαχαχα! Fucking Metal Man!), τον Τσίμη (Mclaren ρε!) τον Ερόλ (Μάγκα δε παίζεσαι!) και τον Κράπη (Κράαααπηηηη! :p – Περιμένω να κάνουμε μπάντα!)

12 σχόλια:

  1. Γεια σου! Μήπως μπορείς να μου πεις σε ποια πόλη/χωριό είναι το Τάγμα γιατί ψάχνω μήπως κατά λάθος έχει ξενοδοχείο/ενοικιαζομενα δωμάτια/οτιδήποτε εκεί; Είναι δύσκολα τα πράγματα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Που το θυμήθηκες αυτό τώρα! :)

    Κοίτα για τη Σαμοθράκη μιλάμε, είναι ένα μικρό νησί με ένα στρατόπεδο στη μέση:p

    Βασικά είτε στην Καμαριώτισσα βρεις είτε στη Χώρα είσαι κοντά, καθώς είναι περίπου στο κέντρου του (κατοικημένου) μέρους του νησιού.

    Το δύσκολα εξαρτάται από τον καθένα. Αν είναι ακόμη διοικητής ο Σκυβ. τα πράγματα είναι αρκετά "μάχιμα", όχι τίποτα υπερβολικό, σίγουρα όμως πολύ πιο "ζόρικα" από χύμα μονάδες. Για το πεζικό μιλάω πάντα.

    Επειδή είναι σύνταγμα εκεί, αν είσαι σε άλλα όπλα είναι χημείο.

    Ελπίζω ότι με ρώτησες για τη Σαμοθράκη :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος2:49 π.μ.

    Φίλε radical, κι εγώ κάπως ετσι πήγα. Υλικό πολέμου, μετά μετάταξη πυροβολικό και Σαμοθράκη. Φυσικά ήμουν στο Σύνταγμα, που όπως λες είναι πιο άνετα.
    Έχω να πω πως ο διοικητής έχει αλλάξει εδώ και έναν χρόνο και ο νέος είναι πολύ χειρότερος δυστυχώς...
    Κουράγιο στους νέους "γενναίους"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κουράγιο φίλε!

    Αλλά για να νιώσεις και καλύτερα θα σου πω πως υπήρξαν πολλές φορές, μετά τη θητεία, που είπα "μια χαρά ήμασταν μέσα. τι κάνω εδώ έξω;"

    Και εγώ όταν ήμουν εκεί έψαχνα την τάπα [τη βρήκε κανείς; :p], αλλά πίστεψε με θα σου μείνουν καλές αναμνήσεις ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλησπερα φιλε. Παρολο που λες οτι το μπλογκ σου μπορει να μην το διαβαζει κανεις ειναι χρησιμο για οσους πανε Σαμοθρακη το λιγοτερο!

    Που βρισκεται το στρατοπεδο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χαχα ;p

    289ΤΠ; Καλό κουράγιο!

    Το στρατόπεδο; Ε δεν μπορείς να το χάσεις. Ίσια πάνω από το λιμάνι είναι ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ooooo thx man. Δε μου λες, οι δοκιμοι εκει πως περνανε? Το Πεζικο τους τρεχουν πολυ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. To psaxnw sto google maps kai den to vriskw...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δεν είμαι σίγουρος αν είναι αυτό, αλλά είναι πάνω στο δρόμο που πάει στη Καμαριώτισσα.

    Σίγουρα δεν είναι τάγμα λούφας το πεζικό. Τα άλλα όπλα τον παίζουν :p

    Άμα είναι ακόμη ο διοικητής ο Σκυβαλάκης έχει εκπαίδευση, πορείες, ασκήσεις. Όχι τίποτα εξωφρενικό, αλλά τουλάχιστον λες ότι δεν είσαι απλά φαντάρος αλλά έστω και λίγο πεζικάριος.

    Δεν μου άρεζε και εμένα τότε, αλλά τώρα που το θυμάμαι χαίρομαι που με στείλανε εκεί.

    Οι Δόκιμοι δεν έχουν κανένα πρόβλημα. Και οι αξιωματικοί ήταν πολύ καλοί. Αν εξαιρέσεις τον Μελ :O Πάντως θυμάμαι ότι οι Δόκιμοι έρχονταν στην εκπαίδευση/ασκήσεις κτλ.

    Γενικά θα έλεγα ότι έχει "τρέξιμο", αλλά κάλο τρέξιμο. Εκείνο που δεν παλεύεται είναι οι Σαμόθρακες. Είναι ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ όλα. Κλασσικά απομυζούν τους στρατευμένους...

    Το νησί όμως σαν μέρος είναι πανέμορφο. Ελπίζω να μην βρει κανείς την τάπα! Θέλω να το επισκεφτώ ως πολίτης ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΡΕ ΜΑΓΚΕΣ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ 06 Β ΕΣΣΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. 292 εσσο Σαμοθράκη. Και γω εκεί ήμουν και μάλιστα χειμώνα με πολύ χιόνι. Ήταν όντως πολύ δύσκολο αλλά μετάνιωσα όταν έφυγα με μετάθεση για Αθήνα στη ΜΟΦΑΤ .χίλιες φορές Σαμοθράκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 292 Τπ Σαμοθράκη -23 με 4,5 μέτρα χιόνι -απαγορευτικό λόχου , και μετά Μοφατ , Ποιος Μακηςνα είσαι άραγε :) ;;;

      Διαγραφή

Από το Blogger.