It's bloody rubbish!

Σκεφτόμουνα... Συνήθως, όσων αφορά στις μεταφυσικές αναζητήσεις ή πεποιθήσεις, οι άνθρωποι διακρίνονται σε δύο κατηγορίες. Σε αυτούς που πιστεύουνε σε μια συγκεκριμένη θρησκεία και το θεολογικό μοντέλο που προτείνει και σε αυτούς που απορρίπτουν, φανερά ή ενδόμυχα, την ύπαρξη οποιουδήποτε κοσμικού σχεδίου. Παρόλα αυτά και οι δύο απόψεις βασίζουν την επιχειρηματολογία τους σε ένα κοινό παρονομαστή. Δέχονται ότι ο Θεός είναι ή θα έπρεπε να είναι τέλειος. Για παράδειγμα ένας πιστός θα αποδώσει στη χάρη κάποιου Θεού ένα θετικό γεγονός, ενώ ένας άθεος θα χρησιμοποιήσει την, κατά γενική ομολογία, σκατένια κατάσταση του κόσμου μας σαν απόδειξη ότι ένα πανάγαθο, παντοδύναμο Ών δε θα άφηνε κάτι τέτοιο να συμβαίνει, επομένως δεν υπάρχει.

Ναι, ναι, θα πείτε ότι απλοποιώ κάπως τα πράγματα, ότι ο Χριστιανισμός για παράδειγμα διδάσκει ότι οι άνθρωποι έχουν ελεύθερη βούληση κτλ. Βέβαια από την άλλη προσεύχεστε να σας "φωτίσει" ο Θεός σας. Μα αν επηρεάζει την κρίση σας, τότε πως στα αλήθεια αποφασίζετε μόνοι σας;

Το πρόβλημα είναι πως το σύμπαν στο οποίο υπάρχουμε ή μάλλον αντιλαμβανόμαστε, ξεκίνησε από κάτι. Η ύπαρξη μας είναι αποτέλεσμα ενός μακροσκελούς, απίστευτα πολύπλοκου και περιέργως επιρρεπεί σε σφάλματα κώδικα, που αυτό-αναβαθμίζεται μέσω της εξέλιξης. Κάτι που πιθανότατα υποδεικνύει το χέρι ενός δημιουργού, αλλά σίγουρα ενός όχι τέλειου δημιουργού. Ή καλύτερα ενός δημιουργού με περίεργες προθέσεις...

Κάθομαι λοιπόν, χτυπώντας πλαστικά πλήκτρα και σκέφτομαι με τη βοήθεια αυτού του υπολογιστή, που λειτουργεί με ηλεκτρικές εκκενώσεις, χημικά και νερό, του εγκεφάλου μου δηλαδή, αν όλος αυτός ο κόσμος που αντιλαμβανόμαστε δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα μεγάλο πείραμα. Μια εξομοίωση ζωής. Μια μεγάλη φάρσα... Σε κάνει να αναρωτιέσαι, έτσι δεν είναι;

Και καθώς ο μεγάλος σκηνοθέτης ψάχνει χώρο στο ράφι του για να βάλει το "RaDiKaLius Disfactionalis", αυτό το τόσο διασκεδαστικά δυσλειτουργικό δείγμα ζωής, στον server Ελλάδα τα πράγματα πηγαίνουν όπως πάντα.

Ο Καίσαρας Πολύδωρας ανακοίνωσε τη νεοσύστατη ομάδα των Πραιτοριανών ΜΑΤ! Αυτοί θα είναι τύποι χωρίς διακριτικά οι οποίοι θα διεισδύουν σε διάφορες διαδηλώσεις και θα δέρνουν με κινήσεις καράτε όποιον παρεκτρέπεται. Μάλλον πολύ Seagal βλέπει ο μαλάκας!

Ο Παπανδρέου σε κίνηση ΜΑΤ, όχι την τελειωτική κίνηση στο σκάκι, αλλά σε μια επίδειξη ωμής και αναποτελεσματικής δύναμης, όπως η ομώνυμη αστυνομική δύναμη, παραίτησε το συμβούλιο του. Για να το αντικαταστήσει με... τα ίδια άτομα! YAY! Άραγε με πόσες μονάδες θα χάσει στις επόμενες εκλογές; Πόσα ακόμη σαμποτάζ θα του κάνει ο Βενιζέλος; Και θα καταφέρει ο Καραμανλής να κάνει οτιδήποτε εκτός από το να κυρήξει την έναρξη της επόμενης προεκλογικής περιόδου; Μείνετε συντονισμένοι στο Ellada TV.

Είτε σας αρέσουν είτε όχι τα αυτοκίνητα, δεν μπορεί παρά να κολλήσετε με το απίστευτο Top Gear! Και όχι δεν εννοώ αυτή την άθλια μεταγλωττισμένη καρικατούρα στο ΣΚΑΙ! Για άλλη μια φορά το ιερό Internet και το You Tube προσφέρουν τη λύση! Δε θέλω δισταγμούς! Σκάστε και δείτε αυτά τα βιντεάκια! [σε αυτά που είναι δύο ή τρία μέρη, ε πατήστε το αντίστοιχο! Νταααα... :@]
  • Η κομπανία αποφασίζει να κάνει διακοπές με τροχόσπιτο [τα οποία μισούν με πάθος!] και εε... συναντάει κάποια προβληματάκια! Που να δείτε τι έγινε όταν αποφάσισαν να φτιάξουν αμφίβια αυτοκίνητα!
  • Τρεις τρελές κούρσες, όπου ο Clarkson ισχυρίζεται ότι μπορεί να οδηγήσει σε έναν πολύ, μα πολύ μακρινό προορισμό(Monte Carlo, Ελβετία και Λονδίνο από Ιταλία) πιο γρήγορα από ότι μπορούν να φτάσουν οι Hammond και May χρησιμοποιώντας τα πιο σύγχρονα μέσα μαζικής μεταφοράς!
  • Ο Clarkson δοκιμάζει την Cadillac CTS, αυτή που είδατε στο Matrix. Δεν έχει σημασία το αμάξι αλλά τα απίστευτα σχόλια που κάνει για τους Αμερικάνους!
  • Και τέλος αγώνες Διάθλου, σκοποβολής και... μπορεί ο διαβόητος Stig να κερδίσει σε αυτό το γελοίο αγώνα;
Τέλος, ίσως να είδατε δεξιά μια σχετικά μικρή μπάρα που παίζει μια τραγουδάρα. Αν όχι βάλτε τα γυαλιά σας. Λοιπόν, πρόκειται για ένα γαμάτο site το Radio.Blog.

Αυτά... Cheriooo Mates! (Α! Και καλό μήνα...)

2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος7:52 μ.μ.

    Σχετικά με το πρώτο μισό μόνο.

    Επιστημονικά και όχι θεολογικά (που δεν με ενδιαφέρει άλλωστε) θα συμφωνήσω με Radikal.

    Η ύπαρξη ενός τέλειου θεού σημαίνει την ύπαρξη ενός τέλειου μοντέλου και συνεπώς την δυνατότητα προβλέψεις του μέλλοντος.

    Το 1926 ο Werner Heisenberg διατύπωσε το Uncertainty Principle σύμφωνα με το οποίο δεν μπορούμε να μετρήσουμε με απόλυτη ακρίβεια και τη θέση και την ταχύτητα ενός μορίου και συνεπώς δεν μπορούμε να κάνουμε deterministic προβλέψεις. Αυτό δεν άρεσε ιδιαίτερα στον Einstein ("God does not play dice with the universe") και διατύπωσε τη hidden variable theory την οποία πειραματικά απέδειξε αναληθή ο John Bell.

    Συνεπώς, δύο τινά
    (1) God really play dice with the universe.
    (2) There is no God.

    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος10:43 μ.μ.

    Θα έλεγα... (2), 'no god'. Μάλλον είμαστε μόνοι μας σ' αυτόν τον κόσμο και με μιά και μόνο ζωή να παίξομε στα ζάρια. Στα πλαίσια βέβαια της τσόχας που η κοινωνία μας παρέχει.

    Κατα τ' άλλα, διαβόητος ανθέλληνας (σαν και μάς, άλλωστε) των βρετανικών καναλιών ο Jeremy, αλλά ο ιδανικός παρουσιαστής για car show. Αν και μισώ ότι έχει σχέση με αυτοκίνητα και τον Jeremy, πρέπει να ομολογήσω οτι ασκεί ίδιου τύπου ελκυστικότητα με το Λιακόπουλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Από το Blogger.