Gojira - From Mars To Sirius

Έχω πολύ καιρό να ακούσω ένα δίσκο που να με πιάσει εξ απήνης! Είχα ακούσει μερικά πράγματα για τους Γάλους από δω και από κει, αλλά τίποτε δε με προετοίμαζε για αυτή τη ΔΙΣΚΑΡΑ.

Επειδή η φράση που τον περιγράφει χάνει στη μετάφραση, ο δίσκος είναι HEAVY AS A MOTHERFUCKING FUCK! Δεν έχετε ακούσει βαρύ ήχο μέχρι να ακούσετε Gojira.

Μουσικά θα μπορούσε κάποιος να ακούσει επιρροές από Meshuggah, Mastodon και Opeth, όμως οι Gojira πάνε πολύ πέρα από τις επιρροές τους. Φτιάχνουν έναν δικό τους ήχο, έναν ήχο απίστευτα τραχύ και βαρύ. Τα riff κυριαρχούν εδώ, με μια περίτεχνη εναλλαγή ρυθμών από αργόσυρτα βασανιστικά περάσματα σε tremolo picked, σχεδόν black μελωδίες και blast beats.

Το ότι δεν υπάρχει ούτε μισό σόλο, αντί να μειώνει την αξία αυτού του πονήματος τονίζει πόσο ωραία στέκονται οι συνθέσεις και αυτό γιατί είναι γεμάτες από μια τόσο βαριά ατμόσφαιρα όσο και ο ήχος τους. Κυριολεκτικά με συνεπήρε.

Τα φωνητικού του monsieur Duplantier είναι γαμάτα, τραχιά, death, αλλά πάντα κατανοητά! Έτσι μπορείς να παρακολουθήσεις και τους στίχους, αφού πρόκειται για έναν concept δίσκο. Η ιστορία είναι "επιστημονικής φαντασίας", αλλά εγείρει ενδιαφέρουσες σκέψεις και προβληματισμούς.

Gojira. Environmental prog death metal; Δε ξέρω, πάντως κάντε ασφάλεια σπιτιού πριν το ακούσετε. Ούτε καρφί δε θα μείνει από τον ηχητικό στρόβιλο που θα εξαπολήσετε όταν πατήσετε το play.

My backbone straighten
Thy serpent made of bones
Finally rise up
From the ground awaken

2 σχόλια:

  1. "ήχο απίστευτα τραχύ και βαρύ. Τα riff κυριαρχούν εδώ, με μια περίτεχνη εναλλαγή ρυθμών"+"δεν υπάρχει ούτε μισό σόλο"+Meshuggah+Mastodon = St Anger

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και μόνο που έβαλες το STANGER στην ίδια πρόταση με αυτές τις μπάντες είναι κατάπτυστο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Από το Blogger.