Iron Maiden Live - Terravibe '08

Iron Maiden = Heavy Metal

Όποιος μεταλλάς δεν παραδεχτεί ότι μπλέχτηκε με αυτή τη μουσική [και συνεπώς κατέστρεψε τη ζωή του :@] ακούγοντας κάποια αντεγραμμένη κασέτα [για τους νεώτερους ήταν ένα μαγνητικό μέσο με φρικτή πιστότητα ήχου, που χρειαζόσουν ένα τεράστιο μαραφέτι για να ακούσεις] των Iron Maiden είναι ένας βρωμερός ψεύτης :@ Η πιο λατρεμένη και ακόμη η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ μπάντα όλων των εποχών...

Πηγαίνοντας για Μαλακάσα, σε μια στάση στο Σείριο, ένας ελεεινός emo/τrendy νεανίας, με φράντζα σφουγγαρόπανο, βλέποντας το καραβάνι των πιστών μουρμούρησε "Μπράβο κόσμο οι παππούδες". Ηλίθιο, αν έβλεπες, αν μπορούσες από κάποια γαμημένη γωνίτσα να δεις τι SHOW δίνουν αυτοί οι "παππούδες" θα έκανες κακάκια πάνω σου και μετά θα χαρακωνόσουν... Αλλά ας μην προτρέχω.

Μετά από κάμποσες ώρες [το πήραμε Σαλονικιότικα και χαλλλαρά αυτή τη φορά] φτάσαμε στο Terravibe (τα της διοργάνωσης στο παρακάτω post) και σύντομα ο χώρος έμοιαζε με πικνίκ μεταλλάδων :)

Στις εννιά παρά βγήκε στη σκηνή η κοράκλα του Στηβ. Παίξανε ένα μισάωρο και μας αποχαιρέτησαν. Πολλά ακούγονται για την προώθηση που έχει και ίσως όχι άδικα. Στη σκηνή ήταν τσαχπίνα και ενεργητική, σίγουρα δύσκολα ξεκολλούσες το βλέμμα από πάνω της [εκτός αν ήσουν γυναίκα ή πούστρα], αλλά το ύφος του rock που παίζει είναι εμμμ "ανάλαφρο" και δύσκολα ταιριάζει σαν ζέσταμα για τους Maiden. Η μπάντα της καλά παιδιά, αν και τα διαρκή, εφετζίδικα και ανούσια μουσικά σόλο του κιθαρίστα κουράζουν μετά από μισό λεπτό [ναι κρατάνε πολύ :p], αλλά πάλι υπάρχουν εκατοντάδες εξαιρετικά αξιόλογες μπάντες, πολύ πιο κοντά στον ήχο και που θα άξιζαν μιας τέτοιας προβολής. Γοητευτική λοιπόν η Lauren, αλλά μουσικά πολύ λίγη μπροστά στο μεγαθήριο που ακολουθούσε. Από την άλλη, ποιος δεν είναι λίγος μπροστά στους θρύλους;

Κατά τις δέκα άρχισε να παίζει το Doctor Doctor :p και μετά η εισαγωγή του Aces High. Από κει και πέρα οι Maiden μας έδωσαν τον κώλο μας στο χέρι. Ω ναι. Γ Α Μ Η Σ Α Ν! Οι φόβοι μας, για μια ακόμη φτωχική παραγωγή αλλά Ελληνικά, καταρρίφθηκαν με το που έπεσε το μυστηριώδες παραπέτασμα που κάλυπτε τη σκηνή! Επιτέλους! Ολόκληρο το εντυπωσιακό σκηνικό τους ήταν παρών! Με τα φώτα, τα πυροτεχνικά, τα μπλιμπλίκια, τα πανό με διάφορα Maideniκα θέματα ανάλογα με το κομμάτι, με τον Dickinson να φοράει κοστούμια και να παιανίζει τη σημαία του στο Trooper. Όλα εκεί!

Η απόδοση τους έξοχη ως ήθιστε, άλλωστε μια καλολαδωμένη πολεμική μηχανή δεν κάνει λάθη, εκτελεί την αποστολή της με χειρουργική ακρίβεια. Όμως το να βλέπεις αυτούς τους βετεράνους να αλώνουν τη σκηνή, να τρέχουν πέρα δώθε με μια ενέργεια που ΚΑΜΙΑ άλλη μπάντα δεν έχει στον πλανήτη είναι κάτι το εντυπωσιακό. Μια μπάντα που δεν έχει να αποδείξει τίποτα, που έχει φάει τις σκηνές με το κουτάλι να παίζει με πάθος εικοσάρηδων. Γιατί έτσι. Γιατί αυτοί είναι οι IRON FUCKING MAIDEN!

Ο Harris πάντα επιβλητικός με τον χαρακτηριστικό κλακατακλουκατα ήχο του μπάσου να κυριαρχεί, ο Bruce να κάνει πάλι μερικά χιλιόμετρα χοροπηδώντας σαν κουνέλι από την κόλαση, ο Gers να επιδίδεται στις γνωστές "μαϊμουδιές" :p, οι Smith και Murray συγκρατημένοι αλλά ΠΑΙΧΤΡΟΝΙΑ και ο McBrain κρυμμένος πίσω από ένα βουνό κρουστών.

Ο ήχος πολύ καλός και δυνατός, αν και θα μπορούσε λιγάκι πιο καθαρός, ειδικά οι κιθάρες - το μπάσο γαμούσε και έδερνε. Βέβαια, συνήθως γινόταν τέτοιος πανικός και έπεφτε τέτοια γκαρίλα που μόνο να αναλύσεις τον ήχο δε σε ένοιαζε...

Όσο για τον κόσμο, τι να λέμε; Λατρεία. Συμμετείχε, γκάριζε [μιλάμε για ΠΟΛΥ ΔΥΝΑΤΑ], τραγουδούσε, ακολουθούσε πιστά τις προσταγές του Bruce, που περιέργως δεν τα πήρε με τα καπνογόνα (αλλά με κάτι laser) που άναβαν σε κάθε δεύτερο κομμάτι :o Καφριλίκι! :p

Το Rime Of The Ancient Mariner τρομερό. Με τους καπνούς του, με τα τριξίματα του... Τουρουτουρουρουρου τουρουτουρουρου... εεε παρασύρθηκα!

Και εκεί που δεν ήξερες αν όντως βλέπεις εσύ ο ίδιος αυτά τα πράγματα ή ονειρεύεσαι, ανοίγει και το κεφάλι Φαραώ του Eddie και τσουπ! Να σου ένας μουμιοποιημένος Eddie, τεράστιος, σιχαμερός πάνω από τον Nicko! Πώρωση!

Μετά ήρθε το Fear of The Dark και αναρχία :@ Με το που τελείωσε το ατμοσφαιρικό intro [ωωω ωωωω ωωωωω] ξέσπασε ένα ολικό mosh που μας πήρε και μας σήκωσε! :@! Πάνω κάτω, σκούντα, ωωωωωοοοοο METAL ρε! Πάτε στα μπουζούκια σας, στο τραπεζάκι σας! METAL ρε!

Και μετά το ομώνυμο και ο Cyber Eddie βγήκε στη σκηνή! Τον έχουμε δει σε δεκάδες video, αλλά το να δεις αυτό το πράγμα να περπατάει μπροστά σου και να "κυνηγάει" τη μπάντα είναι Α Φ Α Σ Ι Α. Το καλύτερο show του πλανήτη κυρίες και κύριοι.

Το Hallowed Be Thy Name κατέστρεψε ότι ίχνος ενέργειας και φωνής είχαμε. Η μπάντα μας χαιρέτησε και τα φώτα σβήσανε (ή ανάψανε)... Iron Maiden = Metal. Όσοι δεν ήρθαν δε χάσανε. Κάνανε τη μαλακία της ζωής τους...

BEST. LIVE. EVER.*

ΥΓ.
Το Alexander The Great ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΞΟΥΝ ΠΟΤΕ! ΞΕΚΟΛΛΑΤΕ! Αυτή είναι η περιοδεία, αυτά τα κομμάτια παίζουν! Δηλαδή τόσο μάγκες είναι οι Έλληνες να μας παίξουν αυτό το κομμάτι; Έλεος! :@

*για Ελλάδα

4 σχόλια:

  1. Καλά ρε τι ώρα ξύπνησες και έκανες και δυο post;
    Πάντως όποιος το διαβάσει ολόκληρο θα τρέξει να αγοράσει μπλουζάκι Maiden :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πριν κοιμηθώ το έγραψα! Δεν κρατιόμουν!

    :) Maiden ρε αιδοία! :@

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έτσι !!! Maideeeeeeeeeeeeeeeen ρεεεεεεεεε !! Ήταν ουσιαστικά η πρώτη μου συναυλία και ήταν πόρωσηηηηηηηηηηηηη !!! Για τη διοργάνωση και τη συναυλία δεν έχω σχόλια , καθώς συμφωνώ απόλυτα με αυτά που έγραψες. Κάτι που μου την έσπασε ήταν ότι ενώ είχαμε αρχικά πιάσει θέση δυο σειρές από τα κάγκελα μπροστά , άρχισαν να μας σπρώχνουν άγρια και μας πήγαιναν πέρα δώθε , οπότε τα πήραμε και πήγαμε πιο πίσω. Και καλά βλέπαμε , και ευχαριστηθήκαμε τη συναυλία.

    Υ.Γ. Γαμώτο , αν το ήξερα ότι θα κατεβαίνατε , μπορεί να είχαμε συνεννοηθεί να βρισκόμασταν να λέγαμε ένα γεια :-P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έεεετσιιιι! Διάλεξες την καλύτερη συναυλία για να πας! Μόνο που ΠΟΛΥ δύσκολα θα την ξεπεράσουν άλλες και ειδικά μικρά live ;)

    Σπρώξτε και σεις ρε, δώστε και καμιά αγκωνιά! Maaaaaakeeee yooour staaaaaand ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Από το Blogger.