Von Rousopoulen

Πρέπει να δώσω τα εύσημα στον υπουργό προπαγάνδας Ρουσόπουλο. Με τα περίτεχνα επικοινωνιακά του τρικ, τις διασυνδέσεις του με ΜΜΕ και τον καταφανέστατο έλεγχο της "ανεξάρτητης" Δικαιοσύνης [μερικές αυξήσεις φτάνουν] καταφέρνει να διατηρεί σχετικά ατσαλάκωτη την εικόνα μιας ανύπαρκτης κυβέρνησης και ενός, επιεικώς, αδιάφορου πρωθυπουργού.

Η δημοσιονομική διαχείριση έχει καταρρεύσει και αντί για τις προφανείς λύσεις, όπως μείωση του γιγαντιαίου Δημοσίου τομέα με απολύσεις ή μειώσεις μισθών, μείωση των εξωφρενικών προνομίων των βουλευτών και των δικαστικών, φορολόγηση της Εκκλησίας, παραδειγματική τιμωρία των πάσης φύσεως παρανομούντων, αναζητούνται έσοδα από κάθε τρύπα της τσέπης των χαμηλόμισθων, ακόμη και από... ξεχασμένους λογαριασμούς.

Και ενώ ο πολίτης καλείται να σηκώσει το αβάσταχτο βάρος της κυβερνητικής ανικανότητας, ο Ρουσόπουλος και ΣΙΑ κάνουν χρυσές, ευλογημένες, συναλλαγές με την Εκκλησία, χτίζουν αυθαίρετα, νοθεύουν ψηφοφορίες, διατηρούν παράκτιες εταιρείες και πλουτίζουν χωρίς ίχνος ντροπής. Μπροστά στα μάτια μας. Και ο κόσμος μοιάζει να μην του καίγεται καρφί.

Αλλά όταν η αντιπολίτευση είναι ένας τραγέλαφος, όταν στον πανικό τους να σηκώσουν τα νούμερα τους ενστερνίζονται κάθε ηλίθια και εκτός πραγματικότητας "αριστερίζοντα" θεωρία και ρητορεία, όταν ο κρατικισμός σαν πανάκεια επανέρχεται με δυναμική, το μόνο που καταφέρνουμε είναι να αυξάνονται τα προβλήματα με εκθετικό ρυθμό και δυστυχώς χωρίς τη παραμικρή διαφαινόμενη διέξοδο.

Άντε και στη ΔΕΘ ας παρελάσει ο γνωστός θίασος σκιών. Η Εκκλησία έχει κάτι καλλά κομμάτια στην πόλη μας. Ρουσόπουλε και Βουλγαράκη τι κάθεστε!;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.