Amon Amarth Salonica '09

The Vikings are coming!

Ο τελευταίος δίσκος των Σουηδών με ενθουσίασε, οπότε αδράξαμε τας ευκαιρίας να δούμε πόσο σπουδαίοι πολεμιστές του metal είναι τελικά! Ουγκ!

Ας μην έχει support, ας μην έχει support. Α, έχει... #%^$%$

Η μπάντα του Τάσου[;] έπαιξε ένα τσαμπουκαλεμένο Pantera/Down groove metal, καλό, αν και δεν είχαν κανένα έτσι ξεχωριστό riff. Τα παιδιά γούσταραν, παίζαν ωραία και μάλιστα βγάλανε τον καλύτερο ήχο που έχω ακούσει στο καταραμένο Principal! Μόνο ρε μάγκες αναφέρετε σε κάποια φάση πως λέγεστε :O Το μόνο που εγώ άκουσα ήταν τον κλασικό οποδό/φίλο της μπάντας που φώναζε "Μπράβοοοο Τάαασοοοοο" :p Ε να το πω και εγώ. Μπράβο ρε. Συνεχίστε!

Ακολουθεί το κλασσικό soundcheck, όπου μοιάζει ότι όλα δοκιμάζονται τελευταία στιγμή στο ΑΘΛΙΟ P.A. του μπουζουξίδικου, που έχουμε αναγκαστεί να αποκαλούμε χώρο διεξαγωγής metal συναυλιών. By the way, σωματικός έλεγχος; Σοβαρά τώρα;...

Μετά από ένα ορχηστρικό intro, για να προλάβουμε να ακονίσουμε τα τσεκούρια μας και να βαφτούμε με το αίμα των εχθρών μας [:@] ο οδοστρωτήρας που λέγεται Aman Amarth ανέβηκε στη σκηνή. Ω ναι.

Δύναμη ρε. Τόνοι ενέργειας, ένας -και γαμώ τους frontman- Hegg και ασταμάτητη κλοτσοπατινάδα στις μπροστινές σειρές, άκυρο, στα 2/3 του Principal :p Ο κόσμος καραγούσταρε, το ίδιο και η μπάντα και ο κύριος Hegg μιλούσε περισσότερα ελληνικά [με άπταιστη προφορά!] από ότι το support :O Φωνάρα ο τύπος. Εντελώς viking/death. Φαντάζεστε να μιλάει στη γυναίκα του; :p Εντελώς viking/death, αλλά όχι κιτς [εε εντάξει... λίγο ;p όσο πρέπει ;)].

Παίξανε πολλά κομμάτια από το Twilight Of The Thunder God και το With Oden On Our Side, μερικά από τα οποία ομολογώ πως ψιλολατρεύω [Free Will Sacrifice, Tattered Banners And Bloody Flags, Cry Of The Blackbirds - με μπόλικο ατμοσφαιρικό intro - κρα κρααα], κάνανε πρόποση με τα κέρατα τους [Skoooool], άλωσαν τη σκηνή και το φανατικό κοινό τους και μας καληνύχτισαν. Πάντως για Βίκινγκς φαίνονται πολύ καλά παιδιά :p

Γενικά θα ήταν ένα άψογο live, καθότι και καλή εμφάνιση κάνανε και άφθονο κέφι υπήρχε. Αλλά. Δεν μπορώ να μην αναφερθώ, δυστυχώς για άλλη μια φορά, στον ΦΡΙΧΤΑ ΑΘΛΙΟ ΓΑΜΗΜΕΝΟ ήχο του μαγαζιού αυτού. Οι ηχολήπτες δεν έχουν ξαναμιξάρει ηλεκτρικές κιθάρες με αρχίδια. Τέλος. Ίσως ηλεκτρική κιθάρα που παίζει συγχορδίες σε μπουζούκια, αλλά όχι metal κιθάρες.

Μα είναι δυνατόν; Ακούγονταν μόνο όταν έπαιζαν μόνες τους για μερικά δευτερόλεπτα, άντε και σε κανένα πιο ηψηλόσυχνο solo. Όλα τα υπόλοιπα χαμηλά και tremolo picked riffs τους, που είναι και η ουσία των κομματιών, απλά απουσίαζαν στο 90% του χρόνου. Το κακό είναι ότι έχει γίνει μάλλον το default μέρος των live μετά την Υδρόγειο και φαίνεται ότι άλλο ένα default χαρακτηριστικό του μέρους είναι ο άθλιος ήχος.

Και όμως ο ήχος του Τάσου[;] ήταν πολύ καλός. Άρα μπορούν. Μήπως επιτέλους να γίνουν λίγο πιο επαγγελματίες εκεί μέσα; Τι στο διάολο έχουν τις κονσόλες με τα 1000 κανάλια και τα 80 band EQs αν δεν μπορούν να ρυθμίσουν τον εκάστοτε ήχο [hint: κόψτε την λάσπη από τα χαμηλά!] στη ΓΑΜΗΜΕΝΗ ΑΚΟΥΣΤΙΚΗ του χώρου;

Θα ήθελα κάτι καλύτερο ηχητικά, αλλά η εμφάνιση ήταν δυναμίτης! Πολλοί λένε ότι οι Βίκινγκς κατέκτησαν πρώτοι, φτάνοντας με τα σκάφη τους, τις ακτές της Αμερικής. Είχαν βαρεθεί να λεηλατούν και να βιάζουν τους Βρετανούς[:o]. Δεν το ξέρω, αλλά το αγνό death [με λίγη μελωδιούλα -- είπαμε είναι καλά παιδιά!] σίγουρα οι Amon Amarth το έχουν κατακτήσει! Skol!

ΥΓ. Προφανώς η φώτο είναι από αλλού. Το ταπεινό μου κινητό βγάζει θόρυβο στο σκοτάδι.

3 σχόλια:

  1. Πω φίλε έπαθα την πλάκα μου απ' αυτό το live. Ομολογώ ότι το support ήταν άκυρο για τους Amon Amarth, είχε κάποια καλά κομμάτια πάντως.

    Οι Amarth με σκότωσαν όμως! Στην κυριολεξία. Το ένα κομμάτι πιο γαμηστερό απ' το άλλο. Headbanging, air-guitar όλος ο κόσμος (που ήταν λίγος παρεπιπτόντως), ο Hegg να κάνει σβούρα το κεφάλι του και μόλις ανεβαίνω στο λεωφορείο για πίσω να σκέφτομαι "τί είδα ρε πούστη μου???".

    Για τον ήχο έχω κι εγώ ένσταση πάντως. Τα φωνητικά ειδικά δεν ακούγονταν καθόλου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. \m/ :)

    Καλά όλοι τα σβούριζαν τα κεφάλια τους! Αφασιακοί!

    Και άντε τα φωνητικά λογικό είνια να παίζουν λίγο σε ζωντανή εμφάνιση, ο ανθρώπινος παράγοντας, αλλά οι κιθάρες; Metal ακούγαμε σε κάτι φάσεις ή drum&bass :o

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για φώτο σας παραπέμπω στο blog. Για το ίδιο το live άξιζε τα λεφτά του μέχρι τελευταίας δεκάρας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Από το Blogger.