Metal: 2008

Οι δέκα καλύτεροι δίσκοι που άκουσα το 2008...

1. Warrel Dane - Praises To The War Machine
Αν υπάρχει ένας εντελώς μοναδικός τραγουδιστής στο χώρο του metal, αυτός είναι ο Dane. Πιο απλά σε δομές κομμάτια από τον κυκεώνα των Nevermore, αλλά συνάμα "εύστοχα". Εξαιρετικοί στίχοι και ερμηνεία και μερικές αγνώριστες διασκευές! Σου κολλάει και σε καταστρέφει.


2. Amon Amarth - Twilight Of The Thundegod

Έρχονται οι Βίκινγκς! Μαζεύτε τα γυναικόπαιδα και βγάλτε τα σπαθιά! Κομματάρες, σχετικά απλές, αλλά διάολε τρομερά πορωτικές! Επικό death ή όπως αλλιώς το λένε. Γάμησε.





3. Gojira - The Way Of All Flesh

Οι Γάλλοι χτυπάνε και δικαιώνουν το σούσουρο που γίνεται για αυτούς τελευταία. Πως μπορείς να παίζεις το ίδιο riff για πέντε λεπτά και να το κάνεις να ακούγεται διαφορετικό κάθε φορά μόνο αυτοί το ξέρουν. Πολύ, πολύ σκοτεινός δίσκος. Και φυσικά βαρύς και ασήκωτος.



4. Kataklysm - Prevail

Ώπα! Έχω κολλήσει με το δίσκο τις τελευταίες εβδομάδες! Καναδοί. Είναι άραγε τυχαίο ότι το καλύτερο death βγαίνει από χώρες με ισχυρό κράτος πρόνοιας; :@ Οδοστρωτήρας με τεράστιο groove.




5. Neuraxis - The Thin Line Between
Τεχνικό death. Κοινώς θα σου κόψει τα αφτιά φέτες αν δεν έχεις συνηθίσει το διαστροφικό ήχο του ιδιώματος. Αλλά εδώ εκτός από τεχνική κατάρτιση έχουμε και ωραίες δομές! Ότι πιο κοντινό υπάρχει σε "πιασάρικο" tech-death. Καναδοί και αυτοί. ;)



6. Meshuggah - Obzen

Δε σχολιάζω. Τιτάνες. Bleed και τα μυαλά στα κάγκελα. Τους είδαμε και live και διασκεδάσαμε με τους Ελληναράδες μεταλοπατέρες που δεν καταλάβαιναν τι άκουγαν...





7. Moonspell - Night Eternal

Φοβερό! Σκότος και καταχνιά. Κατασταλαγμένος ήχος από τους Πορτογάλους σε αυτό το gothic/black/death/doom μείγμα και έξοχα κομμάτια.





8. Iced Earth - The Crucible Of Man

Barlow. Is. Back! Το κομμάτια δεν ενθουσιάζουν, ίσως, μουσικά, αλλά πάλι είναι ολοκληρωμένα τραγούδια και κυρίως ένα ολοκληρωμένο concept. Δε σας είπα. Barlow. Barlow. Barlow ρεεεεεεε!




9. Opeth - Watershed

Το έλιωσα μέσα στα... Χριστούγεννα! Ναι είμαι περίεργος. Εντάξει ήταν φευγάτοι οι Opeth, αλλά εδώ ξέφυγαν τελείως. Απολύτως και αναπολόγητα progressive. Θέλει πολλές ακροάσεις για να καταλάβεις τι παίζει, αλλά η ποιότητα είναι ανυπέρβλητη.



10. Unearth - The March

Ε να μην αφήσω και τους Αμερικάνους παραπονεμένους! Παιχταράδες, πωρωμένοι, groove, solo και κάτι breakdowns να τα κάνεις όλα ρημαδιό! Το πιο μεστό προϊόν του διαρκώς εξελισσόμενου "σύγχρονου αμερικάνικου" metal.




Όπως βλέπετε ως επί το πλείστον "ακραία" πράγματα γέμισαν τα αφτιά μου και με ενέπνευσαν και φέτος...

Και για να μην ξεχνιόμαστε. Μακράν ο χειρότερος δίσκος που άκουσα φέτος ανήκει στους Metallica :D

Αυτά λοιπόν...
Καλό μεταλλικό 2009 να έχουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.