Soulfly Live Salonica '09

Αφού κότεψα να πάω στον Όλυμπο αυτό το ΣΚ [κοτ κοτ κοτ], το επόμενο καλύτερο πράγμα ήταν μια metal συναυλία. Soulfly και τα μυαλά στα κάγκελα! Αν και ο τελευταίος δίσκος δεν ήταν κάτι το τρομερό [λογικό, αφού έκανε και το πολύ καλό Inflikted ως Cavarera Conspiracy], παρόλα αυτά ο Cavalera και η παρέα του είναι εγγύηση αγνού, ανόθευτου κοπανήματος.

Καλός χώρος η Αποθήκη, πιο καλός από το Principal [που μισώ επίσημα] και με κάτι σκαλοπάτια όνειρο για τα άτομα με υψομετρικές δυσκολίες :p Και όχι μόνο αυτό! Οι Incite που άνοιξαν, πέρα από τον hardcore/thrash τσαμπουκά και τα breakdowns κομπρεσέρ, είχαν και ωραίο ήχο! Επιτέλους σκέφτηκα! Θα καταλάβω και τι ακούω σε ένα live! Οι Incite μου άρεσαν πολύ παρεμπίπτοντος! Εύγε!

Πίσω από τους Incite που κοπανιόνταν ασύστολα ήταν ο Μπαρμπα-Ρόουντι [μια ασύλληπτα επική μορφή, ένας γερόλυκος των live, ένας τύπος αλά μηχανόβιος, ένας τύπος που αν τον πετύχαινες σε κανένα στενό θα έκανες τσισάκια] των Soulfly που έξυνε τη μύτη του, έκλανε και... μετακόμιζε; :@ :@ :@

Αφού δοκιμάστηκαν ενδελεχώς οι περίπου 100 κιθάρες, από τον κιθαρίστα των Incite [δύσκολο το νυχτοκάματο...], βγήκαν σε κάποια φάση και οι Soulfly.

Πανζουρλισμός, πάνω κάτω όλο το μαγαζί, κλοτσίδια, circle pit. Όλα τα είχε ο μπαξές! Και για ένα μεγάλο μέρος του live πολύ καλό ήχο! Σε κάποια φάση ο ηχολήπτης λέει "γάματα ρεεεεεεεε!!" και ανέβασε όλα τα ποτενσιόμετρα στο τέρμα, αλλά για αυτό δείτε το άλλο post.

O Max μάλλον είχε φάει τίποτα πιτόγυρα με τζατζίκι και τυροκαφτερή γιατί δεν την πολυπάλευε! :p Συνέχεια λουζόταν και μας έλουζε με νερά, ενώ άλλαξε όλη τη βαλίτσα με τα μπλουζάκια που του ετοίμασε η Gloria :p Καλύτερο η ποδοσφαιρική φανέλα και το "Oeee Oeee Oeee Oeee Soulfly Oeee" που ακολούθησε!

Το κέφι ήταν το βασικό χαρακτηριστικό της βραδιάς. Αυτό και τα τρομερά ρυθμικά κοπανήματα. Πραγματικός οδοστρωτήρας η μπάντα. Αν και ο Max δεν πολυπαίζει πια την κιθάρα του. Αλλά αφού έχει τον Rizzo δε χρειάζεται ;)

Ο τύπος είναι βιρτουόζος και έχω δει πολλά βιντεάκια όπου με έχει εντυπωσιάσει. Αλλά και η παρουσία του είναι αφασιακή. Ειδικά οι στριφογυριστές κλωτσιές :p Aaa soudokeeen! :@ Μου άρεσε πολύ το solo, καθότι αντί να αναλωθεί στον κλασσικό ηλεκτρικό αυνανισμό, έβγαλε μια double-neck κιθάρα και συνδύασε φλαμέγκο με κλασσικά arpeggios! Πολύ ωραίο και πρωτότυπο!

Άλλο highlight το σημείο με τα tribal τύμπανα και τον τυπά από το κοινό που ανέβηκε και μάλλον έκανε... πρόταση στον Max :@ :@ :@ METAL ΡΕ ΛΕΜΕ! \m/ :)

Ξεδώσαμε και κοπανηθήκαμε! Άρα αποστολή εξετελέσθη...

1 σχόλιο:

  1. "το επόμενο καλύτερο πράγμα ήταν μια metal συναυλία". Το καλύτερο είναι το μέταλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Από το Blogger.