Στον (καπιταλιστικό) κουβά;

Ένα τρισεκατομμύριο δολάρια. Αυτό είναι το κόστος που καλείται να πληρώσει ο φορολογούμενος πολίτης για την παρωδία του οικονομικού συστήματος.

Τράπεζες, σαλτιμπάγκοι των επενδύσεων, οίκοι "αξιολόγησης" στήσανε τη μεγαλύτερη φάρσα της σύγχρονης ιστορίας. Γιγαντιαίες υπεραξίες δημιουργήθηκαν από αέρα κοπανιστό. Τεράστιες περιουσίες δημιουργήθηκαν. Και όλοι ήταν ικανοποιημένοι με την κατάσταση, γιατί τα νούμερα ήταν καλά.

Αν αυτό δεν αποδεικνύει πόσο σαθρά είναι τα θεωρητικά θεμέλια της οικονομικής "επιστήμης" [ποτέ δεν θα την αναγνωρίσω ως έγκυρη επιστήμη], τότε δεν ξέρω τι άλλο αποδεικνύει.

Δεν περίμενα βέβαια ότι οι G20 θα τολμούσαν να κάνουν πολλά περισσότερα. Οι ρίζες της "παγκόσμιας οικονομίας" είναι τόσο βαθιά χωμένες σε κάθε πτυχή της σύγχρονης ζωής που οι δράσεις που αποφασίστηκαν είναι ημίμετρα στην καλύτερη περίπτωση και στην χειρότερη είναι ακόμη περισσότερα λεφτά στον κουβά, μια προσπάθεια να διορθωθεί η βιτρίνα, αφήνοντας τις πραγματικές αιτίες, την άκρατη απληστία και την ανθρώπινη βλακεία, ανέγγιχτα...

Η ιστορία θα δείξει. Πάντως για άλλη μια φορά δειλιάσαμε μπροστά σε δύσκολες, ριζοσπαστικές αποφάσεις... Ο χρόνος τελειώνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.