Serial (killer) :p

Σειρές, σειρές, σειρές. Άλλοι βλέπουν φανατικά τα πάντα, άλλοι τις μισούν :p Πάντως από τη στιγμή που έπεσαν λεφτά στις παραγωγές, αυτές ελάχιστα υπολείπονται από τις κινηματογραφικές ταινίες (σε όλους τους τομείς) και μάλιστα θα έλεγα ότι οι ηθοποιοί που παίζουν σε αυτές είναι κλάσεις ανώτεροι από διάφορους υπερτιμημένους σταρ.

Προσωπική μου προτίμηση είναι κατεξοχήν οι σειρές επιστημονικής φαντασίας με συνεχιζόμενη πλοκή. Πέρα από το Lost, που περιμένουμε να δούμε πόσο παρανοϊκά θα τελειώσει [και πότε θα ξαναρχίσει], το 24 [ε τόσες σφαίρες που έχει αποφύγει ο Jack, ούτε το Matrix να ήτανε! :@] και το παλαβό Big Bang Theory [geek comedy!] έχω φάει και νέα κολλήματα:

Flash Forward: Αμάν! Μετά από πρόταση άρχισα να το βλέπω και έφαγα... φλασιά! Καινούργια σειρά, μόλις ξεκίνησε και ήδη είναι πολύ καλή για να είναι αληθινή! :@ Τι θα γινόταν αν ξαφνικά όλη η ανθρωπότητα είχε "δει" μια μέρα από το μέλλον; Αυτό θα ήταν νομοτελειακά προκαθορισμένο; Θα μπορούσε να αλλάξει ή θα γινόταν ουσιαστικά μια αυτοεκπληρούμενη προφητεία; Σκοτεινό και πολύ μυστηριώδες.

Stargate-Universe [SG-U]: Δεν μπορώ να αντισταθώ σε SciFi, σταυρώστε με. Βασίζεται στη μυθολογία που εδώ και χρόνια αναπτύσσεται γύρω από τη γνωστή ταινία, αλλά εδώ εστιάζει την προσοχή της σε μια ομάδα επιζώντων, που βρέθηκαν σε ένα μυστηριώδες σκάφος των "Αρχαίων", δισεκατομμύρια έτη φωτός μακριά από τη γη. Ακολουθώντας το στυλ του Battlestar Gallactica [του οποίου το τέλος ήταν ένα φρικτό φιάσκο], είναι πολύ πιο σκοτεινό, κλειστοφοβικό και... απεγνωσμένο από ότι οι άλλες ιστορίες του σύμπαντος του Stargate.

Fringe: Ξεκίνησε ως X-Files light, με παρόμοια ατμόσφαιρα, αλλά πολύ λιγότερο πειστικές/τρομακτικές ιστορίες, όμως σιγά σιγά απέκτησε προσωπικότητα, μυθολογία και κατεύθυνση. Ο John Noble [ο... Ντένεθορ :p] είναι πραγματικά απολαυστικός ως Dr.Bishop και ακόμη και αν μισείτε με πάθος οτιδήποτε φαντασίας, είναι λόγος για να δοκιμάσετε τη σειρά ;) Λέτε ο J.J. Abrams να καταφέρει να φτιάξει ένα νέο... Lost;

Dexter: Εντάξει, αυτό δεν είναι SciFi, αλλά διάολε είναι απολαυστικό! Ένας αστυνομικός της σήμανσης [αλά CSI - αλλά λιγότερο γελοίος από τον Caruso :@] είναι και part-time serial killer. Πρωτότυπο σενάριο, εξαιρετικές ερμηνείες και δεν απολογείται για κανέναν και για τίποτα. Ο πρώτος κύκλος που είδα ήταν Γ Α Μ Α Τ Ο Σ.

2 σχόλια:

  1. Τα Flash Forward τα κατέβασε ένας φίλος οπότε θα τα τσεκάρω. Άντε να δούμε αν θα κολλήσω :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Από το Blogger.