Η γοητεία της συνωμοσίας


2009. Η γνώση είναι περισσότερο προσβάσιμη από ποτέ. Υποτίθεται ότι έχουμε κριτική σκέψη και είμαστε μορφωμένοι άνθρωποι. Τώρα πως αυτό συνάδει με την σχεδόν καθολική αποδοχή της ιδέας (τουλάχιστον στην Ελλάδα) ότι το εμβόλιο κατά του Η1Ν1 είναι μάλλον ένα σκοτεινό σχέδιο των μεγάλων φαρμακοβιομηχανιών είναι άξιον απορίας...

Η λογική και η ψύχραιμη σκέψη δεν θα κέρδιζε. Αν το εμβόλιο αργούσε, θα λέγαμε ότι οι βιομηχανίες αφήνουν επίτηδες τον κόσμο να πεθαίνει, ώστε να επικρατήσει πανικός και να επωφεληθούν, τώρα που το εμβόλιο βγήκε σύντομα, λέμε ότι τα περί επιδημίας είναι υπερβολές και μας "υποχρεώνουν" να το κάνουμε για να επωφεληθούν.

Ο καθένας μπορεί να αποφασίσει με τα δικά του κριτήρια, πχ γνωρίζει ότι δεν έχει υποκείμενες παθήσεις που μπορεί να οδηγήσουν σε επιπλοκές, πιστεύει ότι το εμβόλιο δεν είναι επαρκώς δοκιμασμένο, θέλει να αποκτήσει φυσική ανοσία άμα κολλήσει, κρίνει ότι δεν συντρέχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος, whatever, αλλά είναι ηλίθιο, ανεύθυνο και παιδαριώδες να ακούω από ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΥΣ ανθρώπους ανοησίες περί συνωμοσιών...

Τα πράγματα είναι απλά.
  1. Οι ιοί υπάρχουν. Ναι αλήθεια! Είναι ουσιαστικά κάψουλες γεννητικού υλικού που αναπαράγεται.
  2. Οι ιοί μεταλλάσσονται. Αμέ! Και μάλιστα χωρίς την παρέμβαση σκοτεινών μυστικών φατριών. Λέγεται εξέλιξη.
  3. Πανδημία ονομάζεται η εξάπλωση ενός ιού στον ευρύ πληθυσμό επειδή υπάρχει ελάχιστη ανοσία σε αυτόν. Αν ο Η1Ν1 δεν είναι ακόμη πανδημία, τότε είναι κοντά. Το ότι πεθαίνουν άνθρωποι δεν είναι σκηνοθετημένη είδηση.
  4. Ο Η1Ν1 δεν φαίνεται να προκαλεί περισσότερες επιπλοκές από την "κοινή" γρίπη. Επομένως ο εμβολιασμός δεν είναι απαραίτητος, αλλά πρέπει να εμβολιαστεί ένα τμήμα του πληθυσμού (κυρίως όσοι έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να γίνουν φορείς) ώστε να ανακοπεί η μετάδοση του.
  5. Τα εμβόλια είναι παρασκευασμένα έτσι ώστε να προκαλούν την αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος και τη δημιουργία αντισωμάτων. Δεν περιέχουν τη μαύρη εξωγήινη γλίτσα από τα X-Files.
  6. Σαν κάθε τι φαρμακευτικό/βιολογικό/χημικό τα εμβόλια μπορεί να προκαλέσουν αλλεργικές αντιδράσεις και επιπλοκές. Υπάρχουν άνθρωποι που μπορεί να πάθουν αλλεργικό σοκ από το γάλα ή από τα αμύγδαλα. Άρα μόλις ξεσκέπασα ακόμη μια συνωμοσία! Όχι στο γάλα! Όχι στους ξηρούς καρπούς!
  7. Χάρη στα εμβόλια έχουμε καταφέρει ουσιαστικά να εξαλείψουμε ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΕΣ ασθένειες στο δυτικό κόσμο. Αν και αυτό είναι υπερβολή απλά δείτε από τι πεθαίνουν οι άνθρωποι στην Αφρική. 
  8. Θεωρητικά ένας υγιής οργανισμός μπορεί να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τις μολύνσεις. Βέβαια αν έχει ήδη ανοσία βοηθάει. Με την ίδια λογική όμως οι πανδημίες που εξόντωσαν τη μισή ανθρωπότητα δεν θα έπρεπε να είχαν συντελεστεί (δεκτό μιλάμε για πολύ πιο καταστρεπτικούς ιούς/βακτήρια).
  9. Όλοι έχουμε κάνει εμβόλια στο παρελθόν. Αν διαβάζετε αυτό το ποστ μάλλον δεν σας σκότωσαν. Στον Στρατό μας τα κάνανε 2+2 μαζί. Όλοι επιζήσαμε :p
  10. Η σύγχρονη ιατρική/φαρμακευτική είναι η θεραπεία περισσότερο των συμπτωμάτων και λιγότερο των αιτιών. Όποιος έχει κάτι καλύτερο, εξαιρώντας τις μεταφυσικές/ολιστικές αρλούμπες, ας μας το πει. Σαν κάθε επιστημονικό πεδίο αυτοδιορθώνεται.
Αυτά. Κάντε ότι νομίζετε, αλλά ΕΛΕΟΣ μην ενστερνίζεστε, ούτε και να διακινείτε παρανοϊκές ΣΑΧΛΑΜΑΡΕΣ ως δεδομένα. Το εμβόλιο είναι προαιρετικό.

8 σχόλια:

  1. etsi einai ta pragmata, kalws i kakws.. to myalo pleon thewreite poluteleia stis meres mas....

    y.g. Prepei na me efodiaseis me kommatia , to oblivion exthes arese poly!!!! pragmatika ;osoi to aousan k m milisan to thewrisan exairetiko kommati!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ξες τι γίνεται; Δεν μπορώ να βλέπω νέους "επιστήμονες" (τέτοιοι δεν είμαστε, υποτίθεται - τρομάρα μας;) να αποδέχονται αμέσως ότι ηλιθιότητα λέει ο καθένας, λες και είναι (no offence) νοικοκυρές εθισμένες στα μεσημεριανάδικα...

    Άντε ρε! Κοκκίνισα! :p :)

    Εεε βασικά είναι όλα στο reverb nation μπορείς να τα κατεβάσεις από κει! (ένα βελάκι δίπλα στα κομμάτια)

    Για να είμαι ειλικρινείς πριν από το Dreams Decay δεν με ενθουσιάζουν κιόλας πια (λογικό είναι πολύ παλιά) και τελευταία άρχισα να μισώ τμήματα του Tides Of Forever :p

    Νομίζω από το Burning Memories και μετά είναι καλούτσικα :)

    Πάντως μπράβο! Πολύ ωραία εκπομπή! Ωραίες επιλογές και έτσι "ραδιοφωνικά" με την καλή έννοια metal κομμάτια. Εγώ θα έβαζα και πιο πολλά μοντέρνα deathοειδή, αλλά μετά θα άκουγα μόνο μου! Χαχαχα! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έτσι όπως τα είπαν απ' την αρχή οι μαλάκες των ΜΜΕ, έκαναν το κόσμο να σκέφτεται τη Η1Ν1 γρίππη σε κάθε φάση. Ακούς κάποιον να βήχει, να ρουφάει τη μύτη του άιντε, μπορεί να πεθάνουμε όλοι. Και να σου πώ κάτι ρε φίλε, αν ήταν όντως η θανατηφόρα μάστιγα των λαών όπως είπαν στην αρχή, ακόμα και στην υπανάπτυκτη Ελλάδα θα εφαρμόζονταν μέτρα απομόνωσης ελέγχουν κλπ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ναι δεν υπάρχει λόγος πανικού, πέρα από τις τηλεοπτικές μετρήσεις. Αλλά τα θέλει και ο κώλος μας. Όταν σου ποστάρει ο άλλος βίντεο που αποδεικνύει τη συνωμοσία... :O

    Αυτό που προσπαθούν να κάνουν είναι εμποδίσουν τη δημιουργία πανδημίας, όχι ότι κάτι τέτοιο θα σημαίνει μαζικούς θανάτους! Απλά θα ψιλομπλοκάρει το σύμπαν αν αρρωστήσουν όλοι μαζί ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Βασικα νομίζω ότι κάνω καλά που έχω κόψει την τηλεόραση! :Ρ Οταν ο άλλος χάφτει ότι του πλασάρουν είναι άξιος της ίδιας του της μοίρας....

    όσο για τα κομμάτια θα κατεβάσω μερικά , και θα τα παίξω και την τρίτη που θα κάμω εκπομπή ξανα! :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @nemo εκείνο το κομμάτι που παίζει τον αμερικάνικο εθνικό ύμνο το έχεις; :O
    @(kou)radikal τελικά θα το κάνεις το εμβόλιο; Και άσε τον πρόλογο

    ΥΓ Γαμιούνται οι ραοδακινοπαραγωγοί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καταρχάς δεν κολλάει ενώ αντιθέτως το kouradikal είναι γαμάτο!
    Γραμμένη την έχουμε την πουτ-Άννα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Από το Blogger.