Ατασθαλίες :p


Η αγορά βρίσκεται σε απελπιστική κατάσταση! Η αγορά πρέπει να κινηθεί! Χρειάζεται ρευστότητα στην αγορά! Έτσι άκουσα και παρακινήθηκα να κάνω το χρέος μου σαν καλός και υπεύθυνος πολίτης και άρρωστος μεταλλάς :Q

Πως; Αγοράζοντας ένα ζευγάρι ηχεία M-Audio Studiophile AV40 [σαν pedophile ακούγεται :#], να πως! Τέρμα τα πλαστικά παιχνιδάκια που περνιούνται για ηχεία, τέρμα τα playmobil μέσα από τα οποία υποτίθεται ότι ακούμε τη μουσική που γουστάρουμε! Τέρμα  η αίσθηση ότι το φτηνό πλαστικό περίβλημα των μικροσκοπικών ηχείων θα ανατιναχτεί κάθε φορά που έκανα ένα palm mute ή έπαιζα μια νότα στο μπάσο [είπαμε μόνο amp sims στο διαμέρισμα...]!

Αν και δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλα [4'' woofer, 3/4'' tweeter, 40watt] παρόλα αυτά ακούγονται τεράστια. Φοβερή ευκρίνεια, γεμάτα μεσαία, γλυκά ψηλά, απόλυτα ελεγχόμενο μπάσο και ευρύτατο στερεοφωνικό πεδίο [τςςς]. Είναι σαν να έχεις τον Warrel Dane να φωνάζει μπροστά σου "Godlessss areeee weeeeeeeeeeeeee" ενώ ο Loomis ξεκωλιάζει την κιθάρα του \m/

Επειδή είναι όμως κατηγορίας monitor έχουν επίπεδη συχνοτική απόκριση [καρα-τςςς --OO--], πράγμα που σημαίνει ότι ακούτε ότι γράφτηκε στο πρωτότυπο υλικό [όσο πρωτότυπο είναι κάτι από το... ραφι :@], χωρίς χρωματισμούς. Οι καλές ηχογραφήσεις ακούγονται μεγαλειώδεις, οι κακές [εντελώς τυχαία... Death Magnetic] χειρότερα από όσο φαντάζεστε.

Άμα θέλετε να αναβαθμίσετε τον ήχο σας αποτελούν, πιστεύω, μια πολύ καλή (και σχετικά οικονομική) επιλογή. Μείνετε μακριά από τα μικρά ηχεία 2.1 καθώς το "subwoofer" το μόνο που κάνει είναι να μπουκώνει τον ήχο, εκτός αν σας αρέσει να ακούτε μια λάσπη από χαμηλές συχνότητες με κάποιον να μιλάει για ζάντες και κώλους, δηλαδή το μοντέρνο rap :p

14 σχόλια:

  1. I thiki gia keraki me anarixwmeno futo dipla apo ta ixia einai super kurie METALA! :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΙΙιιιιιιι!

    Γιατί δηλαδή οι μεταλλάδες δεν έχουμε ψυχή; Ε; Δεν έχουμε καρδιά εμείς; Δεν είμαστε ευαισθητούλιδες!; :o :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. I wanna lay you down in a bed of roooses...
    Σαλιάρη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πρέπει να βρω το CD από το These Days! BEST. ALBUM. EVER!!!! :@

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και για πείτε καλέ κύριε ευαισθητούλη, από πλευράς ήχου δηλαδή είναι καλύτερα; ΟΚ για ηχογραφήσεις, κι εγώ ακούω ότι κανονικά monitor θες, όταν ακούς ένα οποιοδήποτε άλμπουμ ας πούμε ή mp3, είναι καλύτερα από το κλασικό 2.1 σύστημα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ναι ρε είναι και ευαισθητούλης και σαλιάρης! Ναι το παραδέχομαι! :@

    Ναι ρε πλάααακα με κάνεις. Σκοτώνουν. Θέλω να βρω τρόπο να τα σηκώσω και στο ύψος του αφτιού, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.

    Βασικά είναι πεντακάθαρα και ΠΟΛΥ δυνατά, δηλαδή τα έχω στα 3/10 και είναι ΔΥΝΑΤΑ.

    Τώρα αν θες χρωματισμένο ήχο, δηλαδή να κάνει μποοοοουμ και τέτοια μάλλον δεν είναι τα κατάλληλα. Αλλά το πρόβλημα με τα 2.1 είναι ότι το subwoofer δεν έχει την απόκριση ενός subwoofer και το βάζουν να κάνει τη δουλειά των midrange woofers, ενώ οι δορυφόροι είναι ανεμικοί και μικροσκοπικοί για οτιδήποτε πέρα από ρόλο tweeter.

    Οπότε στα 2.1 έχει άθλιο, χαλαρό, βομβώδες μπάσο (καλό για HipHop, αλλά όχι για οτιδήποτε άλλο), ανεκτά υψηλά και ανύπαρκτο ή άθλιο midrange, όπου είναι και όλο το "σώμα" της μουσικής.

    Το "πρόβλημα" είναι ότι αν έχει άθλιας ποιότητας mp3 θα ακούγονται τρισάθλια, αλλά ειλικρινά δεν αντιμετώπισα κάτι τέτοιο.

    Επίσης είναι σχετικά ογκώδη (η οθόνη είναι 24') οπότε αν δεν έχεις πολύ χώρο μάλλον δεν θα σε βολεύουν...

    Πάντως εμένα με ικανοποίησαν πλήρως, αφού έχω ακούσει περισσότερη μουσική σε δυο μέρες, από ότι σε 2 μήνες! :@

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλή φάση είναι. Όταν πάρω νέο υπολογιστή θα το ψάξω για τέτοια θέματα, τώρα δε σκάω άλλα λεφτά για τη μπακατέλα-desktop. Και καλύτερα να είναι δυνατά σε χαμηλή ένταση, παρά δυνατά όταν το τσιτώσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τα καλύτερα και με διαφορά είναι αυτά. Όχι ότι είναι τα δικά μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Όοοοχιιιι! Τι έκανααααα!; Αυτά έπρεπε να έπαιρνα!!!! :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. εσυ καινούρια ηχία και εγώ έσπασα το τζακ από τα δικά μ.. :S πρέπει να επιστρατεύσω όλη μ την επιδεξιότητα ως μάστορας για να τα καταφέρω κ να τα φτιάξω γτ με δε με βλέπω και πολύ καλα..
    Με γειές, φαίνονται γαμάτα1!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πως το κατάφερες αυτό; :p Εννοείς έσπασες το βύσμα των ηχείων ή το βύσμα του καλωδίου;

    Thanks :) χθες άκουγα το Heaven & Hell. Το μόνο που έχω να πω είναι ότι... λερώθηκα :@

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. to vysma apo to kalodio twn ixeiwn p mpainei st pc, to asimi .. :P milame polu gademia..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ωραία τα ηχεία, εμένα μ' αρέσουν τα δικά σου, που έχουν και το μπλε φωτάκι στο volume. Καρατρέντι λέμε, όπως και όλο το γραφείο. Πότε θα βάλεις φωτο από το υπόλοιπο σπίτι, να δούμε τι λέει η ανακαίνιση; Από το καλοκαίρι μας το χρωστάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. :p

    Η αλήθεια είναι ότι αν δεν είχα το μπλε φωτάκι δεν θα τα έπαιρνα. Δηλαδή ήταν το καθοριστικό κριτήριο :@ :p χαχααχα!

    Ε όχι και φωτό! Τι θα το κάνουμε εδώ Maison & Decoration? Ας γράψουν εντυπώσεις οι επισκέπτες :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Από το Blogger.