ΠαραLOGισμός!

Τελικά φαίνεται ότι φέτος θα δούμε όλες τις μπάντες-απωθημένο μας και μετά επιτέλους θα σταματήσουμε να ακούμε metal και θα το γυρίσουμε στα ελαφροpop με νούμερα, αδερφές και λολίτες :@ METAL ΟΡΕ! :@ Οι νονοί του ταπεινού μου project, οι Lamb Of God, έρχονται και αυτοί Ελλάντα! Το μόνο που μένει είναι να εκβιάσω τον Seventh με κάποιο χυδαίο, ποταπό και τρισάθλιο τρόπο ώστε να πάμε! \m/

Άλμπουμ(ςςςς)
Και ενώ ο δίσκος της χρονιάς [Nevermore ανόητοι!], πάει από την μια καθυστέρηση στην άλλη [είχε κολλήσει η μίζα στο χέρι του Loomis; :ο], αφού ολοκλήρωσα το Bleak Dawn, άρχισα και πάλι να ακούω προσεκτικά νέα άλμπουμ.  [σημ: όταν είναι στα τελειώματα ένα κομμάτι το ακούω συνέχεια, αναλυτικά και εξαντλητικά, βρίσκοντας παντού ατέλειες... είναι σχεδόν βασανιστικό :@]

Το We Are The Void των Dark Tranquillity αν και αρχικά δεν μου έκανε μεγάλη εντύπωση, καθώς κινείται στο γνώριμο πια ήχο των Σουηδών, τελικά μου έχει κολλήσει στο κεφάλι. Είναι ένα ακόμη ραφινάρισμα του στυλ που εδώ και χρόνια με συνέπεια υπηρετούν, με ωραίες μελωδίες, πολύ καλούς στίχους, αλλά και μια αρκετά πιο σκοτεινή ατμόσφαιρα. Το Iridium είναι ΦΟΒΕΡΟ.

Ο Cazares μιλάει ξανά με τον Bell, φέρνουν το ανθρώπινο πολυβόλο Holgan και οι [νέοι; - όπως Νέα Καβάλα αγαπούλα μου να 'ουμ;] Fear Factory επιστρέφουν. Ο τίτλος δεν θα μπορούσε να είναι πιο χαρακτηριστικός του ήχου τους. Mechanize. Μηχανικό, ρυθμικό κοπάνημα. Αν και τρελαίνομαι για τέτοιο στυλ, μερικές συνθέσεις μου δίνουν την αίσθηση ότι δεν πάνε κάπου, αλλά είναι απλά διάφορα ρυθμικά patterns for the fuck of it, ενώ σίγουρα έχουν πέσει τόνοι auto-tune στα φωνητικά του Bell :p Πάντως είναι ιδανικό για να ξεδώσει κάποιος!

Rotting Christ, οι πρεσβευτές μας στο Metal, η άθλια προφορά του Σάκης :ο, το αέναο σκότος. Aealo. Μεγάλη επικούρα. Δηλαδή ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΚΟΥΡΑ! Με ξένισε λιγάκι η στεγνή παραγωγή, αλλά μετά έμεινα εντυπωσιασμένος από το πως τόσο "απλά" κομμάτια δουλεύουν τόσο, μα τόσο καλά! Υπάρχει μια αίσθηση πικρής μελωδίας που διατρέχει το δίσκο και μια μαυρίλα που διανθίζεται από έθνικ στοιχεία. Είναι η ομίχλη του πολέμου; Το Δαιμόνων Βρώσης τα κάνει όλα σμπαράλια.

12 σχόλια:

  1. Κάνε 2 Post ρε! Που κολλάει το metal με την F1;
    Ας ορίσουν από τα μέρη μας οι LoG και θα τους τιμήσουμε. Οι Rotting Christ είναι σταθερή αξία. Και το ξαναλέω: το Orders From The Dead με την Diamanda Galas είναι ανατριχίλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εεεε σκόπριες σκέψεις το πα! Τώρα άστο ;p

    Μα τι είναι η Αθήνα; Μερικές ώρες δρόμο. Αν δεν πάμε θα σε εκβιάσω με... φωτογραφικό και ηχητικό υλικό... }:o

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Με την καταπίεση και το πρήξιμο που τρως από τον κύριο Έβδομο, το λιγότερο που έχει να κάνει είναι να έρθει μαζί σου ως την Αθήνα. Ω ρε φίλε, μέχρι και στο πώς γράφεις στο μπλογκ σου έχει άποψη! Παπαπα, ούτε εγώ δεν καταπιέζω τους μαθητές μου τόσο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. LOL :p

    Αγαπημένε οπαδέ των Faded (ey)Line(r), τι μου κάνεις; :p Άκου και το κομμάτι ντε! Μάλιστα για να σε παρακινήσω βασίζεται στην F double harmonic minor. Και λοιπόν θα μου πεις;

    Και θα πω ότι αλλιώς ονομάζεται ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ κλίμακα :@ [σκέψου... Μισιρλού! αλήθεια! ;)]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εμείς οι σαλονικιοί προτιμάμε να ανέβουμε στη Σόφια παρά να κατέβουμε χάμω σε λέω. Να δούμε και Heaven & Hell (με Dio)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ε καλά για Sonicsphere, αλλά LOG πότε θα ξανάρθουν; Ε; Όχι πες μου! Πρέπει να πάμε!

    Άρηηηηη οέεεεεεοοοο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @radical: Είσαι τρελοκομείο! -με την καλή έννοια πάντα! Λοιπόν, τώρα κατάλαβα ότι έβγαλες καινούριο κομμάτι. Θα είναι αυτό το post στο μπλογκ που έχεις ένα κατεβατό πρόλογο και για αυτό με μπέρδεψες και σκέφτηκα ότι είναι καμιά από τις κλασικές αναλύσεις της ζωής κτλ.
    @seventh: Την είδα την άλλη αφίσα, του εξωτερικού, που έχει του Heaven&Hell ως guest stars, αλλά δεν έδωσα σημασία, γιατί θεώρησα ότι βγήκε προ διάγνωσης καρκίνου του Dio. Για πληροφόρησέ με, γιατί δεν με αρέσει όντως να κατεβαίνω Αθήνα για οποιοδήποτε λόγο. Και σταμάτα να καταπιέζεις το Νικολάκη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ναι, αυτό! :@

    Καλά ντροπή σου. Δηλαδή, αίσχος, όνειδος...

    Αλήθεια λέω για την κλίμακα!

    Επίσης λυπάμαι, αλλά εξαιτίας του αυτοματοποιημένου αλγόριθμου μου, μπήκες στη μαύρη λίστα με το υποκοριστικό που χρησιμοποίησες :@ Δεν είναι τίποτα προσωπικό, καταλαβαίνεις :@ :@

    Είναι μεγάλος καταπιεστής ο Seventh! Που να έρθει σπίτι σου! Αρχίζει "γιατί είναι αυτό έτσι, γιατί είναι αυτό αλλιώς... και ανάβει όλα τα φώτα!" :@

    Στην Αθήνα δεν έχει Dio, στη Βουλγαρία έχει και με το μισό κόστος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το σχόλιου του roulakiou ήταν η επιτομή του "πως ξεφτιλίζεις τον radikal σε λίγες γραμμές"
    Για την εκδρομή και τα εισιτήρια για Σόφια το έχω αναθέσει στο Νίκο (ακόμη μια καταπίεση) αλλά σώθηκα.
    Σιγά μην πας πάλι. Θα προτιμήσεις καμιά εξόρμηση με το μωρό ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Come on Nick! Πρέπει να ξέρεις ότι πειράζω μόνο όσους συμπαθώ! Και όσους δεν είναι μυγιάγγιχτοι (αλλά βλέπω ότι είσαι μάλλον, οπότε το κόβω)! Έκανα μια αναζήτηση για Σόφια, είδα ότι είναι καθημερινές η συναυλία. Καληνύχτα. Δεν πρόκειται να πάρω άλλη άδεια. Παντρεύεται ο αδερφός μου τον Μάιο και βαφτίζω την κόρη φίλης τον Ιούνη και σκέφτομαι πώς θα το φέρω στο αφεντικό, που θέλω κανένα 4ήμερο συνολικά. Αποκλείεται να με αφήσει να πάω στη Σόφια. Ειδικά αν του πω το λόγο! "Αγαπητό αφεντικό, θέλω να δω το Dio, ξέρεις αυτόν που πήγε στους Sabbath μετά τον Ozzy, έλα μωρέ αφεντικό έχει καρκίνο,μπορεί να μην ξαναέρθει για συναυλία!" Χαχα! Τώρα που το σκέφτομαι, ίσως είναι ο πιο γρήγορος τρόπος να τον ξεφορτωθώ! Έμφραγμα! Κι αυτοί οι ευλογημένοι δεν μπορούσαν να έρθουν Ιούλιο που είμαι τελείως free; Πωπω, και τι ωραία που θα ήταν ένα 2ήμερο στη Σόφια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @roulaki
    Χιχιχιχιχι :p

    Πάντως μια του Dio, δυο του Dio...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Από το Blogger.