12 degrees of ekmetaleusi


Μην κάνετε πως δεν ξέρετε για τι μιλάω!

Οι κατηγορίες αυτές δεν είναι αυστηρά ιεραρχημένες, δηλαδή μπορεί να έχεις την ατυχία να ενταχθείς απευθείας σε μια από αυτές ή να ακολουθήσεις μια πορεία αλά ελληνική οικονομία, αυτή της σταδιακής υποβάθμισης. Διέπουν το σύνολο των σχέσεων των δύο φύλων, άλλων με περισσότερο αισθηματικό και άλλων με περισσότερο φιλικό bias. Η εκμετάλλευση όμως παραμένει :@ 

Α ναι εκείνος, ο πως τον λένε
Είναι η πρώτη κατηγορία μετά από μια νέα γνωριμία. Συνήθως σε κάποια παρέα. Μπορεί να σου γυάλισε μία, αλλά εκείνη την άφησες παγερά αδιάφορη. Πιθανόν να έφταιγε το κλιματιστικό που ήταν δυνατά. Συνέχισε να το πιστεύεις. Ηλίθιε. Μπορεί το παιχνίδι να έχει ήδη χαθεί για εσένα, όμως τα γρανάζια της εκμετάλλευσης σου μόλις έχουν τεθεί σε κίνηση. 

Σατς α νάις γκάι
Μόλις μπεις σε αυτή την κατηγορία έχεις ήδη αποτύχει και έχεις μπει στο δρόμο της αλλοτρίωσης και της δολοφονίας της ψυχής σου. Είσαι το "καλό παιδί". Μια στρογγυλοποίηση της πλήρους αδιαφορίας και μια ενδιαφέρουσα περίπτωση εκμετάλλευσης. Ο κατήφορος τώρα αρχίζει. 

Υαλοκαθαριστήρας
Σε δύσκολες περιόδους, ειδικά ανάμεσα στην αναζήτηση συντρόφων, που κατά κανόνα θα είναι ο ένας πιο μαλάκας από τον άλλο, χρειάζεται κάποιον για να απαλύνει της συναισθηματικές κυκλοθυμίες της. Μόλις έγινες ο ανθρώπινος υαλοκαθαριστήρας. Χωρίς να καταλαβαίνεις τι ακριβώς θέλει από εσένα, πας πέρα δώθε ανάμεσα στο ρόλο του νάις γκάι και του μουρμουρόσπογγου, καθαρίζοντας τις σκέψεις της και νομίζοντας ότι παίζει κάτι άλλο. Μα καλά μαλάκας είσαι; :@ 

Μουρμουρόσπογγος
Μπράβο! Είσαι πια ένας ανθρώπινος σπόγγος, κάτι σαν τον Μπομπ Σφουγγαράκη, υπάρχεις για να απορροφάς την ατελείωτη μουρμούρα, γκρίνια και πόνο για τους πρώην, πόσο την πλήγωσαν, πόσο μαλάκες ήταν κτλ. Το ότι εσύ, με βάση το γεγονός ότι είσαι νάις γκάι, πιθανόν θα της φερόσουν καλύτερα δεν μετράει. Ανόητε. Πάλι κάποιον μαλάκα θα πάει να βρει.   

Ανθρώπινος Λεκές
Η ανθρώπινη σου ιδιότητα αρχίζει σιγά σιγά να φθίνει. Σε αυτή τη φάση θεωρείσε λίγο πολύ ως δεδομένος. Ως κάτι που υπάρχει, σαν ένας παλιός λεκές σε ένα φθαρμένο πρόχειρο ρούχο. Η εκμετάλλευση σε αυτή τη φάση γίνεται ασύστολα και χωρίς ενδοιασμούς. 

Νόβελτι
Υπάρχεις σαν μια εικονική γνωριμία. Σαν μια επαφή στο φασεμπούκι. Είσαι το αντικείμενο στη φράση "Αχ καλέ εγώ ξέρω έναν που...". Μπορείς να καταλάβεις ότι είσαι ένα νόβελτι [νεωτερισμός αμαθείς] όταν στην καλύτερη φωτογραφία που έχεις βγει ποτέ, ενώ πέφτεις από τον ουρανό για παράδειγμα, δεν έχεις ούτε ένα σχόλιο, αλλά αντίθετα κάποιος άλλος έχει 50 σχόλια επειδή βγήκε φωτογραφία με λαμέ σακάκι να τρώει κοψίδια. 

Κόμικ Ρελίφ
Όπως και στις ταινίες. Υπάρχεις για να προσφέρεις φτηνό και εύκολο γέλιο. Τώρα αν είναι από το χιούμορ σου ή από την ίδια την παρουσία σου, αυτό είναι κάτι που μόνο η πουτάνα η ζωή μπορεί να προσδιορίσει. 

Τεκ Σαπόρτ
 Ω! Εύγε! Ξεπέφτεις όλο και περισσότερο. Πλέον είσαι το μέσο για να λύνει τα προβλήματα του υπολογιστή της. Μπορούσες να είσαι και στην Ινδία, δεν θα έκανε καμιά απολύτως διαφορά. Μπορείς να καταλάβεις ότι έχεις υποβαθμιστεί σε ανθρώπινο online help όταν χτυπήσει το τηλέφωνο και η συζήτηση πάει κάπως έτσι "Γεια σου! Τι κάνεις; Άσε έχει κολλήσει ο υπολογιστής μου, ξέρεις πως να..." 

Μπομπ ο Μάστορας
Σιγά σιγά σβήνεις σαν ανθρώπινος χαρακτήρας και γίνεσαι ένα απλό εργαλείο. Και όχι του σεξ. Ευτυχώς που ξέρεις να σφίγγεις καμιά βίδα, να βάζεις κανένα μπουζί και να αλλάζεις καμιά ασφάλεια. Δεν διαφέρεις σε τίποτα για αυτήν από τον ηλεκτρολόγο ή τον υδραυλικό που θα καλούσε. Με μια διαφορά. Εσύ θα κάνεις τη δουλειά τζάμπα ενώ με τον ηλεκτρολόγο μάλλον θα πηδιόταν. 

Ταξιτζής
Το γεγονός ότι υπάρχεις την αφήνει παγερά αδιάφορη. Το γεγονός ότι έχεις αυτοκίνητο και μένεις κοντά [ή και όχι, νομίζεις ότι αυτό θα κάνει καμιά διαφορά;!] αντίθετα το βρίσκει ενδιαφέρον. Σαν ταξιτζής θα την μεταφέρεις σπίτι της. Μπορεί να κάνεις τη μαλακία και να είναι και το σπίτι του άλλου, αλλά δεν πειράζει. Σαν ταξιτζής θα υποστείς και τη συνήθη άκυρη συζήτηση για πράγματα που μάλλον δε θες να ακούσεις :@ 

Ο Γκέι Φίλος (χωρίς να είσαι πούστης!)
Κρίμα. Κρίμα. Κρίμα.  Άντεξες όλες τις παραπάνω βαθμίδες εξευτελισμού. Νόμιζες πως αυτή η οικειότητα που δημιουργήθηκε πήγαινε κάπου αλλού. Όμως τη στιγμή που σε ρώτησε πιο χρώμα της πάει περισσότερο και πια παπούτσια να αγοράσει έγινες ο νέος γκέι φίλος της. Η κατάσταση είναι τραγική αλλά αναστρέψιμη. Βάλτο στα πόδια τώρα. Μην σκέφτεσαι καν. Γιατί υπάρχει και η θρυλική ολική κατάπτωση... 

Ασεξουαλικός Θάμνος
Μια μυθική κατάσταση, η ύπαρξη της οποίας ακόμη αμφισβητείται από τους ειδικούς, καθώς η μόνη πηγή που εξιστορεί ένα τέτοιο περιστατικό είναι ο Κουδόδοτος (στον οποίο αποδίδεται και η γέννηση του όρου). Πρόκειται για την υπέρτατη κατάντια. Την απόλυτη απαξίωση. Ακόμη και σαν γκέι φίλο σου αναγνωρίζει μια σεξουαλική δραστηριότητα, όμως στην προκειμένη περίπτωση το υποκείμενο αντιμετωπίζεται ως ένα απλό εργαλείο που περιλαμβάνει όλες τις παραπάνω εκμεταλλεύσιμες ιδιότητες. Είναι μια κατάσταση που σκοτώνει την ανθρώπινη ψυχή, χωρίς το υποκείμενο να το αντιλαμβάνεται.

Τέτοια είναι η φύση της γυναίκας...

2 σχόλια:

Από το Blogger.