Σκόρπιες σκέψεις ΧΙ

Spreads
Αφού έσκασε η μεγάλη φούσκα της αμερικάνικης αγοράς πακεταρισμένων αφερέγγυων δανείων, παρασύροντας όλο το συνδεδεμένο συρφετό της παγκόσμια οικονομίας των παιγνίων, όπως νοείται ο μοντέρνος καπιταλισμός, πολλοί είπαν πως πλέον θα τεθούν όροι, φραγμοί, κάποιος έλεγχος για να τιθασευτεί η αχαλίνωτη κερδοσκοπία των χρηματαγορών. Φυσικά δεν έγινε απολύτως τίποτα.

Όμως δεν είναι δυνατόν οι "αγορές" να προσδιορίζουν με νεφελώδεις κανόνες, που ακροβατούν στα όρια της νομιμότητας και με μια κυκλοθυμική "ψυχολογία" τις οικονομικές πολιτικές ολόκληρων κρατών και κατά συνέπεια σε μεγάλο βαθμό την κοινωνική συνοχή τους.

Θα πρέπει επιτέλους οι πολιτικοί να αρχίσουν να υπηρετούν τους πολίτες των χωρών τους. Διαφορετικά να τους στείλουμε όλους σπίτια τους. Μέσα σε κάσες.

Tunings
Καθώς έβαλα λίγο πιο βαριές χορδές, δοκίμασα να κουρδίσω σε Drop Bb/A#, από το σύνηθες Drop C. Δε λέω, το μπάαααααου είναι φοβερό, αλλά ρε γαμώτο χάνεις πολύ σε καθαρότητα και η χορδή [και μιλάω για .56] γίνεται σαν μακαρόνι. Καλό για groovoειδή patterns, αλλά όχι καλό για σαφεριές. Και μου αρέσουν οι σαφεριές! Εκτός αν βάλεις καμιά .60 και πάνω, αλλά τότε μιλάμε για χορδή μπάσου :@ Α ναι. ΦΤΟΥ ΣΟΥ Wise One. Ε όχι και g-E-y Standard! :p

Lost από το Lost
Μένουν ακόμη έξι επεισόδια για να ολοκληρωθεί το Lost. Εντάξει, κάθε ένα είναι απολαυστικό, αλλά ας μην γελιόμαστε, όλοι περιμένουμε απαντήσεις στο ατελείωτο κουβάρι που δημιούργησε ο Τζατζάμπραμς. Φυσικά, διάφορα ψήγματα απαντήσεων δίνονται, όμως αυτό που φοβάμαι είναι ότι στην πραγματικότητα ενώ εμείς περιμένουμε κάτι τρομερό, κάτι που θα μας ξαφνιάσει, θα καταλήξουν αυτά τα απλοϊκά hints να είναι και οι απαντήσεις.

Επειδή έχω καεί από το απαράδεκτο τέλος τους Battlestar Galactica, που είχε αντίστοιχη πορεία, προετοιμάζομαι για τρελό ξενέρωμα. Ελπίζω, αλλά δεν αισιοδοξώ.

12 σχόλια:

  1. Ναι σιγά μην αρχίσουν να υπηρετούν τους πολίτες τους... Αυτό σταμάτησε πριν πολλάααααα χρόνια...

    Τελικά έγινα το μαύρο πρόβατο ε; Γμτ... Χαχααα, τουλάχιστον εγώ δεν έχω πρόβλημα με καρμπονάρες (όου σναπ!) :DDD

    Ευτυχώς σταμάτησα να βλέπω Lost στην 3η σεζόν... Καλά έτσι και το τέλος δε σας αποζημιώσει, βλέπω κάποιους φανατικούς να κόβουν φλέβες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εντάξει δεν έχεις πρόβλημα με καρμπονάρες αλλά έλα παίξε ένα ριφφ βαριοπούλα! Δεν μπορείς! :o

    Μόνο ριφφ που θα απογειωνόταν από πάνω ο Χάλφορντ μπορείς. gEy Standard :@ LOL! Bazinga! :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. LOL :p

    Το τελευταίο Spartacus γαμούσε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. και γω στην 3η σεζον το κοψα το Lost.. Χρονια πολλα κιολας μιας και τωρα επεστρεψ απο νησι, ελπίζω να περάσατε καλα στις διακοπές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η 3η ήταν κρίσιμη καμπή! Όποιος άντεξε ανταμείφθηκε :p

    Καλώς σε βρήκαμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η τρίτη χρονιά του Lost είναι η αγαπημένη μου. Τότε κόλλησα. Και ο Michael Emerson, του οποίου η φιγούρα κυριάρχησε εκείνη τη σεζόν, είναι ηθοποιάρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το κακό με την 3η ήταν ότι επειδή δεν ήξεραν πόσο θα τραβήξει η σειρά χρονοτριβούσαν ασύστολα. Και είχε πέσει και πολύ σάλιαρισμα :p

    Με το που αποφάσισαν να το τελειώσουν οι σεζόν πάνε από το καλό στο καλύτερο.

    Αν και έχω τρόμο για το φινάλε...

    ΥΓ. Ο Μπεν είναι όλα τα λεφτά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν συμφωνώ, νομίζω ότι η πιο άθλια ήταν η τέταρτη σεζόν, ήταν εντελώς μάπα. Σκέτο filler. Πάαααρα πολύ καθυστέρηση. Τρέχανε γύρω γύρω για να βρουν το ελικόπτερο, ρωτούσαν τους επιστήμονες τι ήρθαν να κάνουν... Boredom. Είναι η μόνη σεζόν που δεν ξαναείδα. Είχε πολύ λίγες καλές στιγμές και ακόμη πιο λίγες συγκινήσεις. Θα μπορούσα να αναπολώ την τρίτη με τις ώρες, κυρίως όμως για τους εξής λόγους:
    1. Έκαναν τον Έμερσον μόνιμο στο καστ.
    2. Ήταν η μόνη σεζόν που είδαμε σεξ. Επιτέλους! Είχα αρχίσει να νομίζω ότι το νησί προκαλεί στυτική δυσλειτουργία.
    3. Είχε πολύ Desmond (Brotha!) και πολύ Hugo (Dude!)
    4. Καθάρισαν τον Τσάρλι-Χόμπιτ. Αχώνευτος ηθοποιός.
    5. Μου άρεσε το μπέρδεμα με τον Πάολο και τη Νίκι και το ότι οι παραγωγοί στο τέλος βλέποντας τις αντιδράσεις τους σκότωσαν. Το επεισόδιο τους ήταν filler, αλλά φοβερό.
    6. Το τέλος της σεζόν ήταν απλά φοβερό! We have to go back Kate! We have to go back!
    7. Με είχε χωρίσει ο πρώην μου και το Lost μου γέμισε τον πολύ ελεύθερο χρόνο που είχα ξαφνικά! Μουχαχα!

    Βρες μου έστω και μια ανάλογη στιγμή στον τέταρτο κύκλο. Όσο για το τέλος, εγώ το βλέπω με απογοήτευση να έρχεται. Φοβάμαι πως θα το γυρίσουν (ήδη δηλαδή το έχουν πάει προς τα εκεί) στην μάχη καλού-κακού, με ηθικοπλαστικά μηνυματάκια. Δυστυχώς ανέβασαν πολύ τον πήχυ και φοβάμαι ότι θα τον περάσουν από κάτω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ομολογώ πως δεν έχω δει δύο φορές καμιά σεζόν, οπότε οι εντυπώσεις είναι από τη εντύπωση μου άφηναν τα επεισόδια. Εντάξει χρονοτριβούσαν, αλλά φαινόταν ότι κάπου το πάνε, σε αντίθεση με τον τρίτο, που ήταν ότι ναι τα επεισόδια.

    Παόλο και Νίκη; ΤΟΥΣ ΜΙΣΩ! :@

    Πολύ σάλια είχε ο τρίτος κύκλος ρε παιδί μου. Δηλαδή εντάξει. Sex & The City είχε καταντήσει :p

    Δυστυχώς συμφωνώ. Μάλλον θα περάσουν από κάτω το πήχη. Και το λέω γιατί και στο Galactica μας είχαν ανοίξει την όρεξη για εντυπωσιακές απαντήσεις και τελικά μόνο κάτι προχειρότητες και απλοϊκές φιλοσοφικές αοριστίες μας δώσανε.

    Πάντως ο Ντέσμοντ, μπρόδα, είναι τεράστιος :) Αυτός και ο Φαραντέι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ρε συ... μια φορά να συμφωνήσουμε, ΜΙΑ! Αμάν πια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Maybe in another life brotha :p

    Μα συμφωνούμε για τον Μπεν και τον Ντεσμοντ! Για το ότι το τέλος μάλλον θα είναι απογοητευτικό! Δεν φτάνει αυτό!; :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Από το Blogger.