Το χορδίζειν...

...εστί φιλοσοφείν :p

Και άλλες οδηγίες για το πως να αλλάζετε χορδές; Δεν είναι ήδη το intertube πλημμυρισμένο από δεκάδες βίντεο και άρθρα; Είναι, αλλά πολλοί καταλήγουν σε επικά φιάσκο :p

Με αυτά τα απλά βήματα θα τις έχετε αλλάξει σε μερικά λεπτά.
  1. Χαλαρώστε τις παλιές χορδές. Όλες.
  2. Κόψτε τις παλιές χορδές με μια πένσα, στο ύψος του headstock. Ναι όλες. Δεν θα πάθει τίποτα το μπράτσο. Γι' αυτό το λένε... μπράτσο :@ Δεν είναι φτιαγμένο από γκεόδενδρο.
  3. Καθαρίστε την ταστιέρα με αυτό. Πασαλειφτείτε και εσείς ολόκληρος. Εεε... :O
  4. Περάστε την πρώτη χορδή [εγώ αρχίζω από την high E] στη γέφυρα και τραβήξτε την όσο πάει, χωρίς να την τεντώσετε ιδιαίτερα, περνώντας την και στο nut.
  5. Μετρήστε ένα μήκος ίσο με δύο posts από το post [κλειδί] που πάει η χορδή και κόψτε εκεί το περισσευούμενο μέρος της.
  6. Γυρίστε το κλειδί μέχρι η τρύπα του post να είναι παράλληλη στο nut.
  7. Περάστε μόνο την άκρη της χορδής, ίσα που να εξέχει μια μυτούλα και τσακίστε την εκεί
  8. Αρχίστε να τυλίγετε [εγώ τυλίγω με τη φορά του ρολογιού].
  9. Απλά κρατάτε τη χορδή στο nut και το post θα κάνει όλη τη δουλειά της περιέλιξης.
  10. Τεντώστε τη χορδή σαν λάστιχο :p
Επαναλάβατε για όλες τις χορδές. Χρόνος από βήμα 1 μέχρι και κούρδισμα περίπου 10 λεπτά! Επίσης προτείνω να προτιμάτε χορδές με τυλιγμένη G, οι απλές είναι ελεεινές. Οι Dean Markley είναι φοβερές χορδές.

Εδώ οφείλω να αναφωνήσω mea culpa. Δεν μπορώ να σταματήσω να ακούω το Obsidian Conspiracy. Μου πήρε λίγο παραπάνω να το χονέψω, αλλά Ω ΠΟΣΟ ΓΑΜΑΕΙ! Ο Loomis συγκρατείται περισσότερο στο ακατάσχετο shredding και γεμίζει τα κομμάτια με ατμόσφαιρα και μελωδίες και riff κομπρεσσέρ!

Ο Dane τραγουδάει μερικές από τις καλύτερες φωνητικές γραμμές του. Τι να πω πέρα από το ότι έχω μάθει και τραγουδάω τα κομμάτια, τις μελωδίες, τα πάντα! Και αυτό μου λέει ότι είναι ΔΙΣΚΑΡΑ! Οι Nevermore είναι ίσως η μόνη μπάντα που πιάνω τον εαυτό μου όταν ακούω να χάνομαι τελείως, να μένω άφωνος από την πληρότητα της μουσικής. Απλά σε μια κατηγορία όλη δική τους. Το παρήγγειλα!

Πάντως κ.Lommis άντε χέσου! Δηλαδή ούτε μισή νότα να χάσει;! Να πεις ναι ρε εντάξει άνθρωπος είναι :p Τι θέλει; Να αυτοκτονήσουμε τελετουργικά μαζί με τις κιθάρες μας; Α ναι και αυτό. ΜΟΥ ΜΟΥ ΜΟΥΧΑΧΑΧΑΧΑ 

What do you want from this world?
What do you want from this life?
What do you want from this season of sorrow that is waiting to swallow the light?


Destiny followed the sun
And infinity bent into
Twilight's last slave
Into the glade again

3 σχόλια:

  1. Επικά φιάσκο... Πφφφ, επειδή ακολούθησα δηλαδή τον δύσκολο τρόπο; Επειδή έγραφα σε βίντεο τη διαδικασία αλλά τελικά είναι η πιο άχρηστη βιντεοσκόπηση στην ιστορία του ανθρώπου;

    Αν δοκίμαζα να βγάλω όλες τις χορδές τότε που προσπάθησα, θ' αργούσα τόσο πολύ να τις ξαναπεράσω που ο λαιμός θ' άρχισε να λυγίζει, η γαμώβεργα θα τραβούσε ακόμα περισσότερο και μετά θα έμενα με μια λύρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πάνω την ώρα που σκέφτομαι να αλλαξω και εγω χορδες ΄);) αυριο θα δοκιμασω :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Από το Blogger.