Η παρακμή των Δημοκρατιών

Πολύ θόρυβο προκάλεσαν οι νέες διαρροές του Wikileaks. Το περίεργο ήταν ότι ο περισσότερος θόρυβος ήταν για τη "νομιμότητα" των διαρροών και το ποιόν του κ.Ασάνζ.

Οι σύγχρονες Δημοκρατίες θεμελιώθηκαν πάνω στην αρχή της ελευθερίας του λόγου. Προέβλεψαν την ανάγκη για την προστασία του τύπου, ώστε να υπάρχει ανεξάρτητος έλεγχος στα κέντρα εξουσίας και να μην οδηγηθούμε στις γλιστερές ατραπούς της απολυταρχίας.

Ο Ασάνζ έκανε αυτό που θα έπρεπε να κάνουν οι δημοσιογράφοι. Όμως στις παρακμάζουσες Δημοκρατίες μας, η δημοσιογραφία δεν είναι πια τίποτα περισσότερο από ένα φερέφωνο των πολιτικών λόμπι ή των συμφερόντων των ιδιοκτητών του εκάστοτε μέσου.

Τι συμβαίνει επιτέλους; Έχουμε φτάσει σε ένα σημείο όπου διαπραγματευόμαστε πόσο περισσότερο μπορούμε να υποχωρήσουμε για να σώσουμε ένα σάπιο σύστημα! Ένα σύστημα που σαν καρκίνωμα έχει προσκολληθεί και δεν μπορεί να αφαιρεθεί χωρίς να καταστρέψει τον ξενιστή του, όλους εμάς...

Που είναι οι οραματιστές; Αντικαταστήσαμε τις ελπίδες για ένα καλύτερο μέλλον με νούμερα προϋπολογισμών και στατιστικές προβολές; Η ορμή μιας γενιάς, περισσότερο μορφωμένης από κάθε προηγούμενη, θάβεται κάτω από τους πένθιμους τόνους των γραφειοκρατών; ΤΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΚΑΝΟΥΜΕ;
Our lives should define freedom
Our lives, to live in our own way
Our lives must define freedom
Or will we let them take it away?

Rise up! To define freedom
Rise up! To live in your own way
Rise up! To define freedom
Or will we let them take it away?

Liberty or tyranny?
It’s your choice to make

{Sons Of Libert - Our Dying Republic}

1 σχόλιο:

  1. Αυτό που με τρελένει σε όλη αυτή την κατάσταση είναι το εξής:
    Κάποιος κάνει ένα φόνο, ξεκληρίζει μια ολόκληρη οικογένεια και το παίζει κινέζος. Τότε εμφανίζεται κάποιος ο οποίος , οποια κι αν ειναι τα κίνητρά του, βγαίνει στην πλατεία του χωριού και αφού τους μαζεψει όλους, βγάζει τις αποδείξεις και τους λέει αυτό είναι κύριοι ο ένοχος.
    \κι αντί όπως θα περίμενε κάθε λογικός άνθρωπος να πιάσουν τον ένοχο και να τον πάνε φυλακή, παίρνουν όλοι απ΄ομια πέτρα και πάνε να σκοτώσουν αυτόν που τους έιπε την αλήθεια , σφυρίζοντας αμέριμνοι μπροστά στους φονιάδες.
    ΕΛΕΟΣ ρε παιδια!!! Γιατί άκουσα να λένα ότι πως και δεν τον σκότωσε η CIA ακόμη και πως θα έπρεπε να το κάνει αμέσως .. αυτό ειπωθηκε από το στόμα έλληνα δημοσιογράφου.. τα συμπεράσματα δικά σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Από το Blogger.