Avast sucks

Το FadedLine PC χρόνισε και αν και δεν έχω παράπονο από τις επιδόσεις του για ένα τόσο ταπεινό σύστημα, από πλευρά σταθερότητας με προβλημάτισε λίγο.

Από ότι βλέπω είχα 42 μπλε οθόνες και εξαιρώντας μερικά κολλήματα της E-MU 0202, λόγω χάλια driver [αφού αποφάσισε επιτέλους να βγάλει beta για τα 7 πάλι καλά να λέμε...], όλες οι άλλες ήταν σε τυχαίες διεργασίες. Τέτοια καταστροφικά σφάλματα δεν είναι κάτι για το οποίο φημίζονται τα Windows 7 (64bit). Μάλιστα είναι περισσότερες από όσες είχα δει στα XP για χρόνια.

Εκτός των περιστασιακών κολλημάτων είχα και το παλαβό πρόβλημα όπου το PC δεν εκκινούσε με την πρώτη όταν είχε μείνει κλειστό για πολλές ώρες και το δωμάτιο είχε πολύ κρύο :@

Το να βρεις τι μπορεί να φταίει είναι σαν να προσπαθείς να πετύχεις κινούμενο στόχο με τα μάτια κλειστά... Δοκίμασα ότι μπορούσα, αλλά μέχρι να βρω τι έφταιγε μπήκε η άνοιξη :p Η ψυχρή εκκίνηση θεραπεύτηκε (μέχρι που πιάσανε τα φετινά κρύα), αλλά τα περιστασιακά κολλήματα συνεχίζονταν.

Το antivirus που έτρεχα από την αρχή ήταν το Avast 5 free. Πριν από μερικές μέρες βγήκε -επιτέλους- η έκδοση 5.1... και περιέργως, αν και το δωμάτιο είχε ΠΟΛΥ κρύο, το πρόβλημα της ψυχρής εκκίνησης εξαφανίστηκε (μέχρι στιγμής - δεν έγινε καμία άλλη αλλαγή στο σύστημα)!

Είναι δυνατόν να έφταιγε για όλα το Avast; Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι είναι όταν το πρόγραμμα αναβαθμίστηκε, έδειχνε ότι λειτουργεί, αλλά στην πραγματικότητα οι "ασπίδες" του ΔΕΝ έτρεχαν καθόλου! Στο φόρουμ τους παραδέχτηκαν ότι ήταν bug μόνο στην 64bit έκδοση των Windows... Μετά από αυτό αποφάσισα να το πετάξω. Ακόμη αξιολογώ την κατάσταση, αλλά μια πρώτη εκτίμηση είναι ότι το Avast 5, τουλάχιστον σε 64bit συστήματα, είναι εξαιρετικά ασταθές. Ζητώ συγνώμη από όσους τους πρότεινα να το εγκαταστήσουν.

Τελικά εγκατέστησα το Panda Cloud Antivirus. Eίναι πανάλαφρο, δεν είχα μέχρι στιγμής το παραμικρό πρόβλημα, κάνει γρήγορα scan και έχει εξαιρετικό detection rate. Αν το σύστημα σας είναι καθαρό είναι μια καλή λύση.
    Ελπίζω να μην το γκαντεμιάσω...

    4 σχόλια:

    1. Σε μερικούς είχες προτείνει το Microsoft Essentials, το οποίο φυσικά και έμπαζε :@
      Μια που έχεις γίνει νόμιμος τελευταία γιατί δεν αγοράζεις κανένα full antivirus;

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    2. @Tzeni: ΜΗ! Γιατί;! Στα Win7 64bit είχα πρόβλημα! Όοοοοχι! ΜΗ ΜΕ ΜΙΣΕΙΣ!

      @Seventh: Γιατί έχεις νόμιμα Windows; Και είχαν καλές κριτικές και νομίζω δεν είχε βγει το Panda Cloud.

      Γιατί δεν αξίζει τα χρήματα. Εκτός αν το έχεις σε δημόσιο χώρο τον υπολογιστή και μπαίνει όποιος να ναι, όπου να ναι. Είναι απλά για να έχεις μια ασφάλεια...

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    3. Πω ρεεεε και μόνο που βλέπω το "cloud" ψήνομαι να το βάλω. Γιατί όπως και να το κάνουμε και το πιο ελαφρύ δωρεάν antivirus καθυστερεί αρκετά το σύστημα. Πες εντυπώσεις από το σύστημα μετά κάποιες μέρες και βλέπω.

      ΑπάντησηΔιαγραφή

    Από το Blogger.