Χυδαίοι

Το ότι οι επαγγελματίες της πολιτικής είναι ανίκανοι είναι ιστορικά αποδεδειγμένο, το ότι είναι διεφθαρμένοι αυταπόδεικτο, αυτό που δεν ξέρουμε είναι που βρίσκονται τα όρια της χυδαιότητας τους.

Αυτή η φάρσα των εξεταστικών επιτροπών που πότε, μα ποτέ, δε βρίσκουν ούτε έναν ένοχο σε υποθέσεις που αναδύουν τρομερή δυσωδία, εξαντλεί κάθε ικμάδα υπομονής που μπορεί να έχει ένας πολίτης.

Περάσαμε πια κάθε όριο ανοχής. Η κατάσταση δεν είναι απλά απαράδεκτη, είναι κάτι παραπάνω από προσβλητική. Είναι προδοσία. Δεν ήμουν υπέρ του συνθήματος "να καεί το μπουρδέλο η βουλή", αλλά μιας και οι πολιτευτές μας έχουν θεσπίσει ένα επαίσχυντο νομικό δίχτυ προστασίας για την συντεχνία τους, μάλλον πρέπει να αντιμετωπιστούν ως μιάσματα, ως σάπια μέρη του κοινωνικού σώματος που πρέπει να αποβληθούν.

Και μιας και μιλάω για χυδαιότητα, κάτι ακόμη που πραγματικά μου φέρνει ναυτία είναι οι διαφημίσεις. Δεν τις ανέχομαι. Είναι εμετικές. Πατάω απευθείας τη σίγαση όταν παίζουν. Η αιχμή του δόρατος του καταναλωτισμού, το προσωπείο της σάπιας κοινωνίας μας. Αηδία. 

3 σχόλια:

  1. το έχουμε φτάσει δε σημείο να το διασκεδάζουν κιόλας με όλο αυτό.. Δε ξέρω, αλλλά αισθάνομαι ότι ζούμε μέσα σε μία παράνοια , που τίποτα δεν έχει καμιά απολύτως λογική και όλη αυτή η αναίδια και η βλακεία που μας κυβερνά είναι ανίκητη... μόνο μια πυρηνική θα μας σώσει όπως το κόβω, γιατί αλλιως είμαστε καταδικασμένοι να μεγαλώσουμε, αν ζήσουμε πρώτα από όλα να τραβάμε το ζυγό που μας έχουν ζέψει χωρίς να μας ρωτήσουν..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κοιτάζοντας την ιστορία "κοροϊδεύουμε" τις παλιότερες εποχές που οι βασιλιάδες ήταν ελέω θεού και γι αυτό έκαναν ότι γούσταραν. Σήμερα που οι βασιλιάδες είναι ελέω λαού, πόσο μαλάκες αισθανόμαστε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ελέω λαού ναι, αλλά το θέμα είναι πως ό,τι και να κάνει ο λαός, αντίκτυπο (και συνήθως αρνητικό) θα έχει αυτός, όχι οι πολιτικοί. Δες κινητοποιήσεις, απεργίες, αποκλεισμούς δρόμων... Ποιοι είναι αυτοί που ζορίζονται στο τέλος; Οι πολίτες και μόνο αυτοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Από το Blogger.