God save the Queen

Οι Βρετανοί πάντα χαρακτηρίζονταν από μια πατριωτική υπερβολή. Έχουν την τάση να πιστεύουν ότι είναι εξαιρετικοί σε όλα, ενώ η ιστορία τους κρίνει ως μετριότατους. Αλλά αν η υπερβολή είναι μέρος της ιδιοσυγκρασίας τους, αυτό το καρναβάλι με τον πριγκιπικό (ή ότι είναι τέλος πάντων) γάμο έχει ξεπεράσει κάθε όριο κακού γούστου και προκλητικής επίδειξης χλιδής.

Σε μια χώρα που έχει μπει και αυτή στη μέγγενη του ιδεολογήματος των "περικοπών παντού - εκτός από εκεί που θα έπρεπε", το να οργανώνεται ένα τέτοιο γεγονός όπου οι τούρτες κοστίζουν όσα δεν θα βγάλει κάποιος δουλεύοντας σαν ηλίθιος για να αποπληρώνει τα "ελλείμματα", φανερώνουν όχι μόνο το χάσμα μεταξύ των απλών πολιτών και των προνομιούχων, αλλά και μια εντυπωσιακή αποσύνδεση από την πραγματικότητα.

Και εντάξει οι Βρετανοί, ο υπόλοιπος κόσμος γιατί που να πάρει ο διάολος ασχολείται με αυτή τη μαλακία; Τι σκατά με νοιάζει αν παντρεύεται το νιάνιαρο της Νταϊάνα; Δεν καταλαβαίνω καθόλου τον κόσμο. Η αποβλάκωση είναι το ναρκωτικό του. Λατρεύει μεγάλες δόσεις από την πλαστική ευτυχία των άλλων, των λαμπρών, των πλούσιων, των σταρ... Μετά απορούμε γιατί βρισκόμαστε σε αυτά τα χάλια...

1 σχόλιο:

  1. Το ξένο είναι πάντα πιο γλυκό και η μαλακία μπορεί να είναι δική μας λέξη αλλά έχει γίνει διεθνής

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Από το Blogger.