Στο μικρό Βαλκανικό χωριό...

Τίποτα δεν μπορεί να εμπνεύσει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη σε έναν πολίτη από ότι μια αποφασιστική ηγεσία με ένα πλήρες σχέδιο δράσης.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του ο κ.κ.Πρωθυπουργός δεν μπορεί να μας πει "ποιες, πότε και πόσο" από τις "αδικίες" θα αποκατασταθούν, αλλά αν αναμένετε αρκετά στο ακουστικό σας, με την προϋπόθεση ότι έχετε ικανότητες επιβίωσης στην άγρια φύση, μπορεί και να το ανακαλύψετε...

Φυσικά αδικώ την κεντρική πολιτική ηγεσία καθώς είναι προφανές ότι έχουν σχέδιο. Την εκποίηση των περιουσιακών στοιχείων του Ανεξάρτητου Ελληνικού Κράτους, τη φτωχοποίση του πληθυσμού του και τη μετατροπή του σε μια ελεγχόμενη παροικία ελάχιστου κόστους εργασίας, χαμηλής ποιότητας διαβίωσης και υψηλής απόδοσης για τις πληρεξούσιες εταιρίες εκμετάλλευσης των εν λόγω ανθρώπινων και φυσικών πόρων.

Όμως, σε αντίθεση με την κεντρική πολιτική ηγεσία, η τοπική ηγεσία δεν έχει το παραμικρό σχέδιο. Ειλικρινά έχω κουραστεί σαν κάτοικος Θεσσαλονίκης να ζω σε μια πόλη που κάθε μερικούς μήνες μετατρέπεται σε ένα ατελείωτο εργοτάξιο για την εκτέλεση έργων καμίας ουσιαστικής αξίας, πέρα από το βιογραφικό του εκάστοτε δημάρχου και να παραμένει ως εργοτάξιο για χρόνια.

Κάναμε ΧΡΟΝΙΑ για να δούμε τη νέα παραλία, ένα έργο - κατά τη γνώμη μου - αμφίβολης αισθητικής αξίας [πόσες φορές έχετε επισκεφτεί τα θεματικά πάρκα που αντικατέστησαν με περισσότερο τσιμέντο το πράσινο των παλαιών;], κάναμε αιώνες για να δούμε έναν ποδηλατόδρομο [μια ασφαλτοστρωμένη λωρίδα δηλαδή] και η πρώτη πράξη του νέου δημάρχου ήταν να τα ξηλώσει και πάλι... Ένα έργο που θα ολοκληρωνόταν ταχύτητα έχει βαλτώσει, ως είθισται στη Θεσσαλονίκη, με λαμαρίνες και βουνά από χώματα όπου έχουν φυτρώσει πλέον και δένδρα [έτοιμο το landscaping] να κάνουν απροσπέλαστο το πιο ωραίο κομμάτι αυτής της πόλης.

Βέβαια τα έργα "ανάπλασης" της παραλίας είναι ένα πταίσμα μπροστά στο διαχρονικό φιάσκο του μετρό. Σύμφωνα με αυτό το δημοσίευμα οι ρυθμοί εκτέλεσης του έργου πλέον δεν μετρώνται καν και είναι τόσο πίσω στο χρονοδιάγραμμα ώστε να μοιάζει κυριολεκτικά με μια τρύπα στο νερό...

Δεν αναφέρθηκα, σκόπιμα, για τις άλλες πτυχές της ζωής σε αυτή την πόλη, όπως ας πούμε την εργασία, γιατί απλά δεν μπορούσα να βρω την ετοιμολογία της λέξης στο internet και πρέπει να προέρχεται από κάποια τοπική διάλεκτο που δεν τη γνωρίζω.

Τουλάχιστον, για να επιστρέψω στο πρόσωπο με το οποίο ξεκίνησε αυτή η ανάρτηση, ο κ.κ. Σαμαράς έμεινε στην πόλη για περίπου μία ώρα τερματίζοντας την παράδοση που ήθελε τη ΔΕΘ να γίνεται ο χώρος μιας μεγαλοπρεπούς φιέστας από τον περιοδεύων πολιτικό θίασο που προσέφερε άρτο και θεάματα στο φανατικό κοινό του.

Εκτός του ότι είχε πιο σημαντικά πράγματα να κάνει, όπως την εύρεση προσχημάτων για την εκποίηση του επόμενου εθνικού πόρου, έστειλε και το ισχυρό μήνυμα ότι η Θεσσαλονίκη έχει πραγματικά εκπέσει στην κατηγορία του "Βαλκανικού χωριού"... Άμα είσαι μεγάλος πολιτικός μπορείς να τα καταφέρεις όλα αυτά μέσα σε μια ώρα, όσο νομίζω ήταν και η διάρκεια των διαπραγματεύσεων για την εκπλήρωση των προεκλογικών συμβολαίων του με τον Σάλλα.

2 σχόλια:

  1. Ναι αλλά η Αγίας Σοφίας πεζοδρομήθηκε! :Ρ

    Γιατί η ΔΕΘ; Νομίζω στο τσακ ήταν να κλείσει αλλά τελικά έγινε. Άσχετα αν τα τελευταία χρόνια είναι πανάθλια και ο μόνος σκοπός που εξυπηρετεί είναι να λένε οι πολιτικοί τις μαλακίες τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι η πεζοδρόμηση της Αγ.Σοφίας ήταν άλλη μια θριαμβευτική απόφαση του Δημάρχου. Μια ωδή στο μεγαλείο του.

    Σκέψου τι αποφάσεις θα έπαιρνε αν ήταν και ξεμέθυστος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Από το Blogger.