Το χάρτινο παραπέτασμα

Στην περίοδο του ψυχρού πολέμου ο όρος σιδηρούν παραπέτασμα χρησιμοποιήθηκε από τους Δυτικούς για να υποδηλώσει την απολυταρχική, υπόγεια και αμείλικτη άσκηση της ολοκληρωτικής επιρροής της Σοβιετικής Ρωσίας στα κράτη δορυφόρους του Συμφώνου της Βαρσοβίας.

Η ιστορία όμως διαθέτει μια αξεπέραστη αίσθηση της ειρωνείας. Τα ίδια τότε ελεύθερα κράτη, οι φάροι της Δημοκρατίας όπως θεωρούσαν εαυτούς, έχουν βρεθεί δεμένα χειροπόδαρα και τυλιγμένα σε μια κόλλα χαρτί πίσω από το παραπέτασμα της μοντέρνας Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μόνο που το παραπέτασμα δεν είναι πια σφυρηλατημένο από σίδηρο, αλλά από το άνευ αξίας χαρτί που τυπώνουν τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, οι εργοδότες των πολιτικών ανδρείκελων που έχουν αναλάβει εργολαβικά της καταστροφή της Ευρώπης, για τρίτη φορά μέσα σε έναν αιώνα.

Πίσω από το χάρτινο παραπέτασμα τα ανδρείκελα στρέφουν την προσοχή τους στους αδύναμους κρίκους μιας νομισματικής ένωσης παγίδας. Οι αδύναμες οικονομικά και κυρίως πολιτικά χώρες του Νότου, που με δική τους υπαιτιότητα παγιδεύτηκαν στον λαβύρινθο, στοχοποιούνται συστηματικά και εξολοθρεύονται σαν ανεξάρτητες οντότητες, σαν ελεύθερα Έθνη.

Η μέθοδος είναι πολύ απλή αλήθεια και έχει χρησιμοποιηθεί από αποικιοκρατικές και ηγεμονικές δυνάμεις αμέτρητες φορές στην ανθρώπινη ιστορία. Απλά τώρα καλύπτεται πίσω από την εμετική επίφαση της πολιτικής ενοποίησης των κρατών της ευρωζώνης.

Οι μηχανισμοί ευνοούν τον ισχυρότερο και σε αυτή την συγκυρία τυγχάνει να είναι η Γερμανία, ηγούμενη από μια ομάδα τρομερά ανίκανων πολιτικών, αλλά εξαιρετικά ικανών υπαλλήλων των τραπεζοκρατών. Είμαι σίγουρος ότι οι υπηρεσίες τους θα ανταμειφθούν πλουσιοπάροχα. Όπως άλλωστε και όλων των άλλων που πλούτισαν πριν από αυτούς στα αποκαΐδια της ηπείρου.

Οι χώρες-στόχοι απλά ωθούνται πέρα από το όριο της λογιστικής χρεοκοπίας σε μια ατέρμονη σπείρα χρέους, ύφεσης και κοινωνικής αναταραχής με διάφορους μοχλούς πίεσης. Τυχαία λανθασμένους συντελεστές στα οικονομικά προγράμματα, ανακοινώσεις, αποφάσεις ευρωπαϊκών οργάνων που κάνουν την κοινή λογική να μοιάζει με διδακτορικό του MIT και μπόλικη προπαγάνδα.

Στην συνέχεια οι χώρες, που αυτοβούλως εκχώρησαν μέρος της πολιτικής τους αυτονομίας στις Βρυξέλλες, τυλίγονται σε μια κόλλα χαρτί, με δάνεια αδύνατον να αποπληρωθούν ακόμη και με βάση οικονομικά που δεν έχουν εφευρεθεί στο μακρινό μέλλον. Η αποδόμηση αρχίζει και η μοιρασιά των όποιων φυσικών πόρων μπορεί να πραγματωθεί ανενόχλητα και με το αζημίωτο φυσικά για τα αφεντικά των πολιτικών υπαλλήλων.

Πιο πρόσφατο παράδειγμα η Κύπρος, όπου το τραπεζικό της σύστημα τινάχτηκε στον αέρα μέσα σε μερικά λεπτά από "λανθασμένους χειρισμούς". Η Γερμανία των παγκοσμίων πολέμων, της Siemens και των χρεοκοπημένων τραπεζών έρχεται σε ρόλο ηθικού εξαγνιστή να καθαρίσει την Μεσόγειο από τα πλυντήρια των Κυπρίων. Αστειότητες. Το σχέδιο είναι τόσο καθαρό και εκτελείται τόσο απροκάλυπτα που σοκάρει.

Εμείς οι μικρές, αμαρτωλές χώρες του Νότου, οι κάποτε περήφανοι λαοί με την πλούσια ιστορία πωλούμαστε στα οικονομικά σκλαβοπάζαρα των γραφειοκρατών των Βρυξελλών. Οι χώρες μας είναι μερικά ωραία, ηλιόλουστα οικόπεδα προς λεηλασία και τίποτα περισσότερο.

Με δική μας ευθύνη και χάρη στην δειλία και την απίστευτη δουλοπρέπεια μας.

Ζήτω η Ευρωπαϊκή Ένωση των τραπεζιτών! Συγνώμη! Σας ξύπνησα! Ζήτω η ενοποίηση! Μην ταράσσεστε!  Ζήτω τα Μνημόνια σωτηρίας και εξαγνισμού!

Ναι γυρίστε πλευρό, οι φλόγες δεν φούντωσαν ακόμη. Καληνύχτα.

3 σχόλια:

  1. Κάποιοι περήφανοι λαοί του Νότου, το είχαν ρίξει στο φαγοπότι. Ο λογαριασμός κάποτε θα ερχόταν νομίζω. Ας πρόσεχαν. Αν δεν ήταν η ΕΕ να τους δανείσει κι άλλα, η πραγματικότητα θα ήταν πιο σκληρή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όταν λες ΕΕ εννοείς τις χρεοκοπημένες τράπεζες που "σώθηκαν" από τους φορολογούμενους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Από το Blogger.