Δημοκρατικά εκλεγμένη τυραννία

Κάιρο, Κωνσταντινούπολη, επαρχεία Σιντζιάνγκ, Μαδρίτη, κάποτε στην Αθήνα... Οι πολίτες για πρώτη φορά διαδηλώνουν μαζικά όχι απαιτώντας κάτι, αλλά από αγανάκτηση. Γιατί η διαφθορά και η προδοσία των κυβερνήσεων τους είναι πασιφανής και απροκάλυπτη. Εκλέχτηκαν μέσα από μια επίφαση δημοκρατικής διαδικασίας, πληρωμένοι κομπάρσοι, σκιάχτρα με φραμπαλάδες, δημοκρατικά εκλεγμένες τυραννίες.

Οι ΗΠΑ, που δεν κουράζονται να υποκρίνονται τους υπέρμαχους της Δημοκρατίας, σαν μπράβοι κυνηγάνε τον Snowden σε ολόκληρο τον κόσμο τρίζοντας τα δόντια τους σε όσους προτίθενται να του προσφέρουν πολιτικό άσυλο, μια βασική αρχή των Δημοκρατικών χωρών. Να σημειώσουμε ότι για τον Snowden δεν έχει εκδοθεί ένταλμα, άρα οι ΗΠΑ απλά καταδιώκουν έναν πολίτη τους για να τον θάψουν κάτω από ένα τόνο στημένης δικογραφίας.

Φυσικά δεν μπορεί να περιμένει κανείς κάτι καλύτερο από την κυβέρνηση του "Αφρικανού" Ομπάμα που γυρνάει αυτές τις ημέρες στην Αφρική υποκρινόμενος τον ειρηνιστή πρόσφυγα αντί για τον πληρωμένο δούλο πολιτικάντη που είναι. Άλλωστε κάτω από την διακυβέρνηση του το πρόγραμμα των δολοφονιών με μη επανδρωμένα σκάφη έχει φτάσει σχεδόν στα 3,500 πτώματα. Δίκαια και άδικα, εξωδικαστικά, με συνοπτικές διαδικασίες, όπως αυτές στις οποίες επιδίδονται... τι έκπληξη... τα τυραννικά καθεστώτα.

Έχουμε περάσει σε μια περίεργη ιστορική περίοδο. Έχουμε περάσει προ πολλού την περίοδο της ανικανότητας των πολιτικών, έχουμε περάσει την περίοδο των εξαγορασμένων κυβερνήσεων υπαλλήλων και έχουμε φτάσει πια στην εποχή όπου οι κυβερνήσεις επιδίδονται απροκάλυπτα σε δράσεις που στρέφονται εναντίον των ίδιων τους των πολιτών, της ασφάλειας τους και της ζωής τους.

Για καιρό συζητάμε για την επίφαση Δημοκρατικών πολιτευμάτων, στα αλήθεια όμως αυτές οι συζητήσεις ανήκουν στο παρελθόν. Πλέον έχουμε την πλήρη μετεξέλιξη σε μοντέρνες Τυραννίες.

Κάθε πολίτης ας ανατρέξει στο σύνταγμα της χώρας του για να δει τι αυτό προβλέπει σε τέτοιες περιπτώσεις. Γιατί το μόνο που χρειάζεται η Τυραννία για να αποκτήσει πάτημα είναι από τους ευσυνείδητους ανθρώπους να παραμείνουν σιωπηλοί...

2 σχόλια:

  1. Κι άντε μελετάς το Σύνταγμα, βρες το δίκιο σου μετά. Τόσα και τόσα κρίθηκαν αντισυνταγματικά, ακυρώθηκαν; Nope...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σωστά... Όμως εννοώ την ουσία αυτού του κειμένου. Ότι ένα σύνολο ανθρώπων αποφασίζει να ζήσει μαζί με ορισμένες αρχές. Και οι κυβερνήσεις υπάρχουν για να υπηρετούν τους πολίτες τους όχι για να τους δυναστεύουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Από το Blogger.