Θυμήσου την 5η Νοεμβρίου

Ποιόν ρόλο εξυπηρετούν σήμερα οι περισσότερες κυβερνήσεις του ανεπτυγμένου και μη κόσμου; Να εκφοβίζουν, να ελέγχουν και να επιβάλλονται.

Είναι οι κυβερνήσεις στις λεγόμενες κοινοβουλευτικές αντιπροσωπευτικές δημοκρατίες... αντιπροσωπευτικές; Ναι των συμφερόντων των πολιτικών χορηγών τους.

Ποια είναι η συνεισφορά των πολιτικών, αυτών που προωθούνται από ένα ελεγχόμενο σύστημα; Καμία πέρα από την προσωπική τους επαγγελματική ανέλιξη από άχρηστους βερμπαλιστές σε συμβούλους και ακριβοπληρωμένους ομιλητές.

Σήμερα που το μιντιακό κατεστημένο προβάλει τη θεωρία των δύο άκρων και των συνταγματικών τόξων, αξίζει να σκεφτούμε ποια είναι αυτά τα άκρα. Είναι το ένα άκρο του 1%, της ελίτ που έχοντας διαφθείρει και ελέγξει κάθε εξουσία των Δημοκρατικών πολιτευμάτων ενισχύει εκθετικά την ισχύ και τον πλούτο του και είναι το άλλο άκρο του 99% που προσφέρει οικειοθελώς ή υπό το καθεστώς τρόμου τις ημέρες του στο άλλο άκρο.

Αυτά είναι τα δυο άκρα και αν δεν το συννειδητοποιήσουμε εγκαίρως  θα συνεχίσουμε να σπαταλούμε τη ζωή μας κινούμενοι με ιδεολογικές παρωπίδες, πηγαίνοντας τάχα δεξιά ή αριστερά, παπαγαλίζοντας παρωχημένες σαχλαμάρες, διχασμένοι, αδύναμοι και δουλοπρεπείς.

Στον φυσικό κόσμο τα βιολογικά συστήματα προσαρμόζονται, εξελίσσονται και βελτιώνονται. Το ίδιο θα πρέπει να κάνουμε και με τα δικά μας συστήματα, τα κοινωνικά και τα πολιτικά. Η αντιπροσωπευτική Δημοκρατία δεν δουλεύει πια και απέχει πάρα πολύ από το πολίτευμα που κάποτε είχαν οραματιστεί τόσο οι αρχαίοι όσο και οι σύγχρονοι δημιουργοί του...

Μπορεί τελικά μια απεγνωσμένη λύση σαν αυτή του Guy Fawkes να είναι το κρίσιμο γεγονός που θα μας σπρώξει προς την αλλαγή. Άλλωστε σε κανέναν δεν θα λείψουν οι προδότες.

  

1 σχόλιο:

  1. Εδώ που τα λέμε, μια απεγνωσμένη κίνηση θα πρέπει να φοβούνται. Γιατί αν ο άλλος δεν έχει να χάσει τίποτα, δε θα "κολλήσει" πουθενά. Κι άντε να συγκρατήσεις τις μάζες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Από το Blogger.