Κάπταιν Φόρμας

Όχι, ο τίτλος δεν αναφέρεται στον χαρακτήρα που εμφανίζεται στο μαγαζί με τα κόμικ στο Big Bang Theory :p αλλά στην φυσιογνωμία του χειμερινού κλαρινογαμπρού.

Μπορεί το καλοκαιρινό/φθινοπωρινό attire του νεοέλληνα παπάρα/γκόμενου να μου προκαλούσε γέλιο, αλλά πλέον η εικόνα είναι τόσο τραγική που απλά συγχύζομαι.

Μοιάζει λοιπόν πως το νέο cool είναι η φόρμα/παντελόνι/αυτό το πράμα τέλος πάντων, που μπορεί να περιγραφεί ως "μου έδωσαν από την αποθήκη ιματισμού του Ε.Σ. δυο νούμερα μεγαλύτερη σκελέα" και που συνοδεύεται απαραιτήτως από παπούτσι τύπου τζόκινγκ σε χρώματα υψηλής ορατότητας, όπως αυτά που θα δείτε να φέρουν όσοι εκτελούν έργα στην μέση του δρόμου.

Φαντάζομαι ο συνδυασμός θέλει να τονίσει την παρουσία του κλαρινογαμπρού ακόμη και σε συνθήκες ομίχλης και να δείξει πως πάνω από όλα είναι ένας άκρως αθλητικός τύπος και φυσικά τα έχει τόσο βαριά που δεν χωράνε στην σκελέα... συγνώμη παντελόνι.

Το look ολοκληρώνεται από μπουφάν φουσκωτό - αμάνικο (προς το παρόν), γυαλιά σπάτουλες και κάποιο χούντι με έντονο αρρενωπό χρώμα όπως ροζ. Με σχεδιάκια. Σαν να φοράς την παιδική πυτζάμα της αδερφής σου, αλλά στον δρόμο, όντας ενήλικος άνδρας...

Θυμάμαι πως όταν ήμασταν στο σχολείο είχε γίνει μόδα η φόρμα addidas με τις ρίγες και τις φορούσαν ακόμη και με ορειβατικά μποτάκια. Επίσης τότε φορούσαν και fly μπουφάν. Για τις επόμενες δεκαετίες και δικαίως όποιος κυκλοφορούσε άσκοπα με φόρμες χαρακτηριζόταν ωχ "κάγκουρας" και "χλιμίτζουρας" :p

Πάντα μου κάνει εντύπωση πως κάτι τόσο εξόφθαλμα και αντικειμενικά κακόγουστο και πέρα από τα όρια του αστείου γίνεται μόδα. Αλλά είπαμε, νέες εποχές... νέα ήθη.



1 σχόλιο:

  1. Και τη φόρμα που ζήτησης για τη γιορτή τι να την κάνουμε τώρα; :O
    Μόδα είναι θα περάσει

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Από το Blogger.